Zoeken in deze blog

vrijdag 6 december 2019

Sint is jarig en eindelijk de waarheid!

Edwin kreeg de leeftijd dat ik hem het grote geheim maar eens moest vertellen, maar natuurlijk pas als de Sint weer vertrokken was......niet voor die tijd.
Ik weet nog dat ik zelf heel verbaasd was dat hij niet bestond en ik vond het eigenlijk wel een flinke tegenvaller...... er bestond dus helemaal geen man die iedereen cadeautjes bracht.....dat moest ik echt even verwerken.

Het leek mee een goed idee om voordat ik het Edwin vertelde hem alvast een beetje op te jutten, misschien zou hij dan zelf gaan twijfelen.
"Ach Edwin, dat kan toch helemaal niet? Zo'n ouwe knar, dat bestaat niet!"
Edwin sprong op....witheet en brulde: "O ja? En jij denkt......dat ze ons op school een hele dag niks laten doen voor een verkleedde kerel? NATUURLIJK BESTAAT IE!!!!!"
Oeps, dat kon nog moeilijk worden.

Een paar weken later was het dan zo ver....ik moest het echt vertellen.
Ik vertelde ham dat het echt waar was wat ik een paar weken eerder zei, zo'n oude knar bestaat niet, maar ook dat het zo leuk is om erin te geloven en dat daarom iedereen het meespeelde Maar omdat hij nu bij de groten hoorde mocht hij weten dat Sinterklaas niet bestond en dat hij niks mocht vertellen aan kinderen die nog wel geloofden, want dan zou hij hun feest verpesten. Daar was hij het wel mee eens.....het was heel leuk om te geloven dat het echt was..... maar ook wel mooi om te weten dat hij nu groot genoeg was om het geheim te weten. Toch moest hij het ook even verwerken....ik zag hem nadenken.....en ineens had hij het helemaal door! "Dus jij deed altijd al die leuke dingen?" "Ja, dat was ik" ....hij dacht nog even na en besloot: "Nou, dat heb je leuk gedaan!"

Vanavond zwaaien we Sint weer uit .....hij gaat weer naar Spanje.
TROUW/Uitzwaaien

We maken er nog één keer een feestje van, tenslotte is het vandaag echt zijn verjaardag maar dan is het  over en gaat hij weer met de boot naar Spanje. Onderweg stopt hij nog even in België waar ze het op 6 december vieren en de volgende stop is in Frankrijk om bij een club Nederlanders op bezoek te gaan in Toulouse.

De lichtjes van de kerstboom mogen vanavond weer aan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten