Zoeken in deze blog

woensdag 11 december 2019

Trap

Daar sta je dan.....op het station in Arnhem voor een akelig hoge en enge trap met een zware tas boordevol cadeautjes en de lift doet het niet!
Dit was op het tijdelijke station dat Arnhem lange tijd had...... die trappen waren vreselijk en ik ben al geen held op trappen. De liften waren daar niet duidelijk te vinden, maar ik kwam er vaak genoeg om te weten waar ze waren. Ook die liften waren niet om blij van te worden, tergend traag en ik hoorde regelmatig dat er eentje bleef hangen....maar dat heb ik zelf nooit meegemaakt.

Maar die keer was de lift defect.....geen andere mogelijkheid dan die enge trap! Ik keek eens naar mijn bagage en naar boven.....daar moest ik naartoe....zucht......ineens was daar een helpende hand: "Ik zet die tas wel even boven!" .....Geweldig! Het overkomt mij vaker......mensen helpen mij regelmatig!  Vaak hoor ik dat mensen dat niet meer doen, maar mijn ervaring is anders...... jong en oud, man en vrouw....echt allerlei mensen schieten mij regelmatig te hulp. Vaak is het met een zware tas, maar ze staan ook wel eens een zitplaats aan mij af, ze rapen iets op als ik iets laat vallen (een week of 6 geleden viel er een doosje gebak uit mijn fietstas....ik liep terug en net toen ik er was kwam er een hardloper aan die bukte en mij het doosje overhandigde, erg aardig!), ze vragen of ik hulp nodig heb bij het uitstappen......ik heb zelfs een keer gehad dat iemand voor mij op het belletje in de bus drukte omdat er bij mij geen belletje was en ik daar met veel bagage zat.......top...het is een kleine moeite, maar erg goed dat hij het doorhad!!!. Of (dat was diezelfde dag)....er vroeg op het station een meisje aan mij of ze mij kon helpen met mijn tassen als de trein kwam.....geweldig toch? De meeste dingen kan ik prima zelf, maar soms is het lastig en ben ik echt blij met de hulp....maar ook als ik het zelf kan ben ik blij.....blij dat er zoveel lieve mensen zijn!


Het nieuwe station is gelukkig veel beter.....een gewone trap (minder eng dan die op het tijdelijke station), een roltrap en een lift! Ik snap alleen de lift niet helemaal....het is aan de ene kant instappen en aan de andere kant uitstappen, maar er klinkt altijd een stem : "Links uitstappen" ......en die snap ik niet, want het is recht vooruit! De eerste keer dat ik dat hoorde keek ik heel verbaasd om mij heen.....zit daar ook een deur?  Natuurlijk kan je overdwars gaan staan in de lift, maar ze kunnen dat niet weten en ook niet naar welke kant je dan kijkt. De lift die ik gewoonlijk heb daar zitten de bedieningsknoppen aan de zijkant....als ik zo blijf staan is de uitgang rechts!!!  Echt, ik heb de logica nog niet kunnen ontdekken!



4 opmerkingen:

  1. Zekr een ijzeren noodtrap? Gruwelijke dingen en altijd te hoog, een plateautje halverwege zou al schelen.
    Behulpzaamheid kwamen wij ook tegen. Vroeger met de kinderen en later met ons tweeën maar misschien hadden we telkens geluk. Het doet je goed wanneer iemand tijd en geduld voor je heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, zo'n ding waar je doorheen keek.....later hadden ze er iets onder gedaan, waardoor dat in elk geval beter voelde. Een plateau is altijd fijn!
    Heel prettig gevoel dat mensen willen helpen. Vandaag ging er iemand in de metro voor mij staan...hij tikte mij op de schouder....netjes!
    Ik denk dat het soms ook aan de mensen zelf ligt als ze niet geholpen worden....dat is niet altijd zo, maar er zijn mensen die het min of meer eisen en dat werkt niet. Ik ga er niet vanuit dat iedereen altijd uit zichzelf zal helpen of opstaan...... soms doen ze het niet....nou, ook goed. Als er echt iets is en je vraagt vriendelijk om hulp dan zal het meestal geen enkel probleem zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb hoogte vrees, dus moet er niet aan denken dat ik op zo'n door kijk trap moet.Er zijn nog genoeg mensen die te hulp schieten.ik kom ook altijd lieve mensen tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja echt, er zijn heel veel behulpzame mensen!!!
    Ik heb ook hoogtevrees...doodeng zo'n trap. Toen ze er later iets onder hadden gehangen was het wel beter....kon je niet meer naar beneden kijken, maar nog steeds was het eng!

    BeantwoordenVerwijderen