Zoeken in deze blog

dinsdag 23 maart 2021

5,6,7,8, we hebben al zo lang gewacht.....

 Zo ondertussen begin ik te geloven dat ik als laatste aan de beurt ben voor de inenting. 
Steeds zijn er groepen die eerder mogen. Daar heb ik wel vrede mee, want over het algemeen begrijp ik de reden wel. Maar ineens leek ik voorrang te krijgen, mensen met obesitas gaan voor en die worden bij de huisarts geprikt. Blijkt dat dat voor mensen tot 65 geldt en ik ben 66. Ondertussen ben ik er ook achter dat ik nog net niet zwaar genoeg ben, want je moet een BMI van 40 of hoger hebben en dat heb ik niet, daar zit ik (gelukkig) nog een paar punten onder. Ik val dus helemaal buiten deze groep. Ik zou oorspronkelijk in maart aan de beurt zijn, maar dat gaat vast niet meer lukken. 
Ik zocht maar weer eens een schema op van de Rijksoverheid en het laatste schema is van 11 maart. 
Ik moest het wel flink vergroten om alles goed te kunnen lezen, maar ik ben eruit! Ik ben een mobiele thuiswonende van boven de 65. Ik wordt gevaccineerd vanaf januari 2021, door de GGD.  Wat een verrassing, volgens mij worden we allemaal gevaccineerd vanaf januari 2021, want toen zijn ze begonnen. En het gaat dan van oud naar jonger. Dus ben ik met mijn 66 jaren als laatste aan de beurt van deze groep. Het wordt Pfizer, Astra Zeneca of Moderna...... ook verrassend, meer soorten hebben ze nog niet. 😂
SCHEMA

😀😃😄😆😉

Het zou mij niks verbazen als volgende week besloten wordt dat het voor de groep 18 tot 30-jarigen wel erg zielig is dat ze niks mogen en dat ze daarom eerder gevaccineerd mogen worden. Daarna tot 40, want daar is het ook belangrijk voor en dan de gezonde mensen tot 65.  Het is maar een idee hoor.

Bij de GGD zijn in mei andere groepen aan de beurt, dus dan zou mijn groep het al gehad moeten hebben, dus ik ga er vanuit dat ik uiterlijk ergens in mei aan de beurt ben..... als alles volgens schema verloopt en als de volgorde niet meer verandert. 
Ik wacht geduldig, soms even een beetje mopperend maar niet al te erg, een beetje mopperen mag wel op z'n tijd. 

Even gekeken hoe ver ze zijn in Zaanstreek/Waterland....... ze zijn bezig met 75+ers en verzorgenden.... dat gaat voor mij dus deze maand niet meer lukken. Mijn broer heeft ook nog geen oproep gehad en die is eerder aan de beurt. 
We mogen wel kiezen naar welke locatie we gaan..... voor Zaanstreek/Waterland is er keuze uit 1. 
Nou is dat voor mij een prima locatie, dus geen probleem, maar voor heel Zaanstreek/Waterland vind ik dat niet veel en niet voor iedereen is Purmerend (waar de locatie is) handig neem ik aan. Het verbaast mij dat er niet ook iets is in Zaandam, dat lijkt mij toch logischer, maar er stond echt alleen Purmerend. 



6 opmerkingen:

  1. De huisarts laat het weten, is de patiënten beloofd, dus wacht ik rustig af. Onrust helpt niet. 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat schema wat ze hebben klopt inmiddels niet meer en ach ik wacht het ook maar af wanneer ik de brief krijg. Aan een kant sta ik ook niet echt te popelen om het te krijgen. Het is heel dubbel allemaal.
    Fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. we kunnen niet meer dan afwachten Bertie. Meestal ben ik wel geduldig, maar soms even niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Yoteun:
    Gisteren stond er een nieuw schema op..... ik heb nog geen verschil gevonden, maar ja, als er in maart staat vanaf januari dan is het altijd goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Via facebook:
    Geja Staal
    Ik heb de eerste prik gisteren gehad. 28/4 de tweede

    Ans Dekker-Martis
    Mooi, het begin is er dan, toch alvast wat bescherming..... nou ja, het duurt wel even voor het werkt, maar dat komt vanzelf.

    Geja Staal
    💉💉🩸 zo is dat en het ging heel soepel in MartiniPlaza in Groningen stad

    Lonneke de Wilde-Böke
    Cees heeft vandaag z'n 1e prik gehad. Ik wacht ook af.

    Ans Dekker-Martis
    Lonneke de Wilde-Böke Er begint dus toch schot in te komen!

    Lonneke de Wilde-Böke
    Ans Dekker-Martis het lijkt er op.

    Giusy Scarfo
    Hier was het ook even heel raar, mensen uit de Liemers(daar vallen de gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar, Montferland en Doesburg onder) moesten in eerste instantie naar Papendal, Ede of Doetinchem, maar er is nu ook een priklocatie in Zevenaar. Wanneer wij aan de beurt zijn, volgen we al niet eens meer. Jos valt niet in een risicogroep en gaat door voor "gezonde" vijftigplusser en ik val wel onder risicogroepen, maar bij de coronavaccinatie is er toch een ander risicoprofiel dan bij de griepprik.

    Ans Dekker-Martis
    Giusy Scarfo Er was dan wel keuze, maar voor veel mensen niet echt naast de deur.
    Het is af en toe niet meer te volgen waar we precies onder vallen, het schema maakt dat duidelijk, maar niet echt wanneer ik aan de beurt ben, want vanaf januari is een wel heel breed begrip.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Via facebook:
    Susanne Bout
    Ik wacht ook met smart af: voor mijn moeder (oudere), voor mij (officieel geen risicogroep, maar als je alle groepen benoemt waar ik bijna inval, en dat optelt - hoe dan ook ik voel me heel kwetsbaar) en voor Elise (die vereenzaamt op haar studentenkamer). Maar ja, de grote vraag is wie wanneer eindelijk mag. We weten het niet.

    Ans Dekker-Martis
    Zelfs het schema is zo ruim dat je nog niks weet, want ik vind dat vanaf januari 2021 niks zegt.
    Het is wel handig om te zien onder welke groep je valt, al zal dat soms ook lastig zijn als je niet zeker weet of je onder een risicogroep valt.
    Maar je moeder is dus ook nog niet geweest.
    Mijn eerste gedachte is "Schiet nou eens op" maar ja...... ik behoor tot de beste stuurlui..... ik kan van alles denken, maar niet echt oordelen, laat staan veroordelen. Er zullen dingen misgaan, dat is overal zo. Aantallen van andere landen zeggen mij niet zoveel, als het een veel groter land is met veel meer inwoners dan zijn er ook meer mogelijkheden (prikkers, locaties etc.)... dat is niet te vergelijken. Soms spelen er ook andere dingen mee, waardoor het misschien wel sneller gaat maar niet altijd beter. Maar ik hoop dat iemand het ei van Columbus tegenkomt waardoor het wel sneller kan. In elk geval is het goed om te weten dat ik toch een paar mensen ken die hem al gehad hebben (tot nu toe kende ik alleen zorgpersoneel die hem kreeg..... voor zover ik weet).

    Yvonne Willen
    ben een jaartje ouder dan jou en zit met dezelfde vragen en (on) begrip....heb al weken het idee dat wij als laatsten aan de beurt komen..

    Ans Dekker-Martis
    We vallen in dezelfde leeftijdscategorie volgens mij....
    erg duidelijk is het allemaal niet. Ik geef toe dat het lastig is als er steeds weer groepen zijn die voorrang willen (en daar is ook wel een reden voor die ik meestal wel snap), dat maakt het verwarrend. Dan nog de slechte leveringen...... maar het komt goed..... ooit!

    Ria Baars
    Ik heb gisteren gebeld en ik ben pas over twee maanden aan de beurt, en dat snap ik . Ik dacht dat ik onder een risico groep val.

    Ans Dekker-Martis
    Ja, ik dacht ook dat jij wel onder een risicogroep zou vallen..... ik ook, maar jij zeker...... lijkt mij.
    Over twee maanden.....pffff.
    We schelen niet veel in leeftijd, maar jij valt net in een andere categorie, dus ik denk dat ik dan net even eerder aan de beurt ben. We wachten het maar af.

    Ria Baars
    Ans Dekker-Martis Tja het is even niet anders

    Ans Dekker-Martis
    We kunnen er niks aan veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen