Zoeken in deze blog

dinsdag 30 maart 2021

Houtje-touwtje

 



Mijn hek is stuk.... al een tijdje. Ik bond er een touwtje aan om het op z'n plaats te houden, maar dat bleef niet lang zitten. Tiewraps waren ook geen succes. Een goedkope manier om het voorlopig te repareren is een plank. Een horizontale plank is aan het vergaan..... als ik nou een plank koop, niet te dik... geïmpregneerd.... die er gewoon tegenaan schroef of spijker zonder die oude weg te halen.... dat is het simpelst. Misschien niet de mooiste oplossing, maar als de hortensia's bloeien valt dat niet eens meer op. 
Eens kijken..... ja, die plank wil ik... daar komen natuurlijk wel verzendkosten bij, misschien kan ik er dan gelijk nog wat bij bestellen, maar eerst kijken wat de verzendkosten zijn...  ......  uhhhhh..... 89 euro verzendkosten? Laat maar zitten. Ik kijk wel eens als de winkels weer gewoon open zijn. Ik kan nu wel 10 minuten winkelen of zoiets, maar zo vaak kom ik niet bij een bouwmarkt dus ik loop daar rond als een kat in een vreemd pakhuis. Ik wil niet rennen naar het hout, ondertussen roepend "waar liggen de geïmpregneerde planken?" snel een plank pakken, naar de kassa rennen (het is groot daar, dus het kost zelfs als ik ren veel tijd en ik ken de weg daar niet goed) en afrekenen.... en thuis tot de ontdekking komen dat ik beter een andere had kunnen nemen. Nee laat maar....ik heb er nu weer een touwtje om (een scheerlijn eigenlijk) (slordig, want ik trok het helemaal in de knoop)..... en dat vervang ik wel zo af en toe totdat ik een betere oplossing heb. 
Natuurlijk heb ik ook aan een nieuw hek gedacht, maar ja..... dat is veel duurder en ik heb wat eisen. 
De hoogte moet zo ongeveer op (mijn) ooghoogte zijn...... ik moet er net overheen kunnen kijken, maar ook er tussendoor. Dus geen dichte schutting!  Mijn uitzicht is te mooi om er een dichte schutting neer te zetten. Hekken zoals ik heb zijn kant-en-klaar meestal laag. Deze is voor mij op maat gemaakt.... ik had het er laatst met de maker over hoe lang het er al staat..... volgens mij is het langer dan wij toen dachten. Het is neergezet nadat hij eerst de heg eruit had gehaald....... en een week of twee later kortwiekte de gemeente alle heggen ineens. Daar hadden we bericht van gekregen, de lage beplanting bij de huizen zou weggehaald worden, samen met de bomen die hierachter stonden. We dachten dat die lage beplanting de struikjes waren die hier en daar stonden..... maar ineens kwamen ze alle heggen met de grond gelijk maken.... de heggen waar ze nog nooit één takje van afgeknipt hadden, iedereen had ze altijd zelf moeten onderhouden, dan denk ik dat dat bij het huis hoort. Veel mensen hadden hem mooi hoog laten groeien en netjes geknipt en ineens...... niks meer. Veel mensen kwamen kwaad naar buiten. 
Maar mijn heg was er dus al uit, want er zou een hek komen. 
Niet lang daarna gingen de bomen om en ik herinner mij dat Edwin die dag ziek thuis was..... hij heeft het allemaal gezien...... en ik weet zeker dat hij toen nog op de basisschool zat. Ik denk dat hij een jaar of 10 was, misschien zelfs jonger. Nu is hij 36......  het hek staat er dus al lang, dat heeft zijn geld wel opgebracht! 
Ik wil geen hek waar je overheen kan stappen of waar een beetje grote hond met gemak overheen springt. 
Een hek dat wat hoger is houdt inkijk tegen.... je kan er wel doorheen kijken, maar als er een hek staat wordt er automatisch minder gekeken..... dat voelt prettiger. Ze mogen best kijken, maar niet teveel. 
Ik heb geen achterburen.... nou ja, ergens heel ver weg wonen wel mensen, maar dat zou ik geen buren willen noemen..... er lopen wandelaars langs en honden-uitlaters......  ik vind dan een 'open' hek het prettigst...... ik kan alles zien, zij ook, maar hebben toch niet het volle zicht..... honden blijven buiten de tuin als ik dat wil en honden die hier zijn als logé of gewoon een dagje die kunnen er niet uit. 
Ik weet dus wat ik wil! 

🍀🌷🌸🌹🌺🌻🌼



2 opmerkingen:

  1. Het ideale hek dus, maar met een touwtje. 😂😂
    Te laag is inderdaad niks, ook minder grote honden springen er makkelijk overheen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bijna ideaal hahaha..... en ik heb van iemand een paar stevige hardhout latten gekregen!

    BeantwoordenVerwijderen