Zoeken in deze blog

maandag 8 maart 2021

Vallen en opstaan.

 Mijn val is onopgemerkt gebleven, want ik heb nergens berichten gehoord of gelezen over een aardbeving in deze buurt.... terwijl ik naar mijn idee de aarde toch aardig heb laten trillen!

Gisteren heb ik niet veel meer gedaan. Nadat ik de wond op mijn scheenbeen had schoongemaakt ben ik met coldpacks op mijn knieën in slaap gevallen onder een dekentje. Ik werd wakker van de telefoon...... lunchtijd was al lang voorbij, dus ik had een flinke tuk gemaakt. 
Ik ging na mijn telefoongesprek maar eens wat te drinken en eten halen uit de keuken.... ik liep weer gewoon...... lopen was niet pijnlijker dan stilzitten.  De wond voelde vervelend, ik voelde steeds steken....maar ja, dat is niet abnormaal met schaafwonden.... ik zal het even goed in de gaten houden, want ik heb geen zin in een ontsteking. Mijn linkerknie was ook een beetje geschaafd, maar dat stelde niet veel voor.... hij werd wel blauw.... beide knieën werden blauw. Ik heb grindtegels met scherpe stukjes erin.....  dat is niet fijn.... en natuurlijk zijn die tegels niet schoon.  Maar het is goed afgelopen, geen gebroken botten......  ik heb nog nooit wat gebroken! 's Middags kreeg ik wel wat hoofdpijn, maar dat kan ook komen doordat ik nog erg weinig gegeten en gedronken had. Naarmate de pijn minder werd ontdekte ik meer plekken die geblesseerd waren... niet ernstig, daarom had ik het niet eerder gemerkt, maar een hand en een voet hadden ook wat gevoelige plekjes. 
In elk geval zal ik het de eerste dagen wat rustig aan doen en alles goed in de gaten houden, meer kan ik er niet aan doen, maar.... de tijd heelt alle wonden! Die tijd moet een wondermiddel zijn 😄

Geen problemen dus, alles wel aan boord!

Ik ben BLIJ dat ik niks gebroken heb en geen andere rare dingen, het had allemaal veel erger kunnen zijn!!!!  

En mijn plantjes hebben vanmorgen vroeg al water gehad, ik moest toch vroeg op om de groencontainer klaar te zetten en ik had achter nog een flinke bak tuinafval die er nog precies in kon, dus dat is ook geregeld. De container staat aan de voorkant, ik kan achterom ermee, maar over een schelpenpad, ik vind dat niet prettig, dus ik heb een soort tonnetje (opvouwbaar) dat ik vul met tuinafval en met 2 van die tonnetjes is mijn container vol.... dat draag ik dan even binnendoor en dat vind ik veel handiger.





Jaren geleden had ik een periode dat ik vaker viel..... de ene keer struikelde ik ergens over, een andere keer stapte ik half op een stoeprand terwijl ik van de fiets afstapte en ik gleed een keer uit ..... ook een keer struikelde ik zonder te weten waar het door kwam, dat was buiten bij de supermarkt, ik wist mij nog een tijdje staande te houden, maar uiteindelijk viel ik op mijn knieën..... recht voor een straatmuzikant....... dat moet een raar gezicht geweest zijn... alsof ik hem ten huwelijk vroeg 😂 . Hij ging onverstoorbaar door.
Alle andere keren was het duidelijk waardoor ik viel, gewoon even pech, maar het gebeurde toevallig wat vaak achter elkaar.  Op 5 december dat jaar kreeg ik een rijm die naar al die valpartijen verwees en het cadeau zat in een piepschuim valhelm met verband eromheen en volgeplakt met pleisters. 
Ik heb er geen gewoonte van gemaakt, volgens mij is het jaren geleden dat ik voor het laatst viel, dus dat valt wel mee, maar als ik val is het meestal raar! Volgens mij was de laatste keer met mijn fiets..... ik wilde afstappen, maar bleef nog even aan één kant van de fiets op de trapper staan..... de straat liep daar schuin naar beneden naar rechts en ik verloor mijn evenwicht.... een paar keer leek ik weer in evenwicht te komen... vanuit een ooghoek zag ik twee mannen op een bankje die steeds wilden opstaan om te helpen, maar weer gingen zitten als het weer goed leek te gaan, dat gebeurde dus een paar keer. Uiteindelijk viel ik naar opzij, boven op mijn fiets op handen en knieën.... ik denk dat de fiets meer pijn had dan ik.  
Ik viel nog een keer met de fiets.....  terwijl ik stilstond! Ik moest oversteken en halverwege was ruimte om te wachten op verkeer van de andere kant.... er kwam iets aan waar ik voorlangs gekund had als ik snel was, maar ik wachtte liever en sprong van mijn fiets...... ik laat mij dan van mijn zadel glijden met aan beide zijden van mijn fiets een been.... dat doe ik altijd als ik niet ruim van tevoren weet dat ik afstap (ik kan niet bij de grond).  Ik zag dat er nog meer aankwam en dacht 'ik haal dat andere been ook even naar deze kant, dat is handiger met opstappen'.... maar ik bleef met mijn schoen ergens achter hangen en verloor mijn evenwicht...... ik viel met de fiets bovenop mij.
Iemand met een Piaggio-scooter (met dubbele wielen) stapte meteen af en rende naar mij toe.... hij had dat ding alleen niet op de rem gezet en hij ging achteruit rijden.... hij zag het niet, ik wel. Ik waarschuwde hem dat hij eerst zijn scooter in veiligheid moest brengen en ondertussen wilde een ander daar ook al naartoe lopen. Heel behulpzaam allemaal. De scooterman kwam terug en ik vroeg hem de fiets van mij af te halen, dan kon ik zelf wel overeind komen, maar met die fiets bovenop mij lukte dat niet. Toen was het snel voor elkaar! 
Mensen zijn vaak behulpzaam is mijn ervaring, ik heb in elk geval niks te mopperen. 
Maar ik val dus nooit 'gewoon', het is bijna altijd spektakel..... en als ze mij overeind moeten helpen is het een spek-takel.   


Maar als troost won ik 2 Tony Chocolonelyrepen en een Hema cadeaubon van 5 euro met de postcodeloterij...... ik kreeg net bericht.... heel Monnickendam won dit. 
Ik heb daar toch regelmatig prijs..... tot nu toe alleen prijzen die voor heel Monnickendam zijn en dat zijn niet de grootste prijzen, maar wel heel leuk!
Natuurlijk wil ik graag de hoofdprijs.... .... ....  maar met een reep ben ik ook BLIJ.... en met 2 nog meer! 😂😂. 



2 opmerkingen:

  1. Geen trillingen, ook hier niet. ☻ Redelijk goed afgelopen maar inderdaad, later ontdek je andere bezeerde plekken.
    Dat vallen, vervelend is dat, ik had het een paar keer met de fiets en nu loop ik alleen nog maar. Goed opletten dat ik de voeten optil of ik struikel over een halve centimeter hogere tegel.
    Je bloemen staan er mooi bij, echt een lenteidee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahah, zelfs bij jullie geen trillingen... dan viel het dus wel mee.
    Het is gewoon goed afgelopen, de wond lijkt goed te genezen en met de rest gaat het ook goed. Jammer, maar wel heel begrijpelijk dat je niet meer fietst.
    Ik til mijn voeten ook niet altijd goed op, maar meestal weet ik mij wel staande te houden.
    Ik ben zo blij met mijn plantjes, de violen zijn winterhard. dus als er nog koude nachten komen is dat geen probleem.
    De tuin was aardig opgeknapt en ik zag deze aanbieding..... dat was net nodig om meer plezier in het tuinieren te krijgen. Overigens ben ik heel even gestopt met tuinieren, het leek mij beter om even rustig aan te doen. En er worden windstoten verwacht, dus ik moet wat dingen stormvast zien te maken.

    BeantwoordenVerwijderen