Zoeken in deze blog

woensdag 24 maart 2021

Goedemorgen

 Wat een heerlijk weer vandaag..... ik rolde al vroeg mijn bed uit en om 8 uur hing de was al buiten en had ik al in de tuin gewerkt. Dat was wat veel op de vroege ochtend, dus ik zit nu met een kop cappuccino bij te komen op de bank. 
Gisteren boodschappen gedaan en ik had een click&collect-afspraak... daar zat een cadeautje bij voor iemand, eindelijk wist ik iets...... ze hadden alles wat ik bestelde, behalve..... dat cadeautje! Zo jammer dit... maar ja, ik kan gaan schelden en schreeuwen, maar die verkoopster kan er ook niks aan doen, het is gewoon pech! Dan moet de jarige (die al lang niet meer jarig is) dus nog langer wachten op haar cadeautje. Dat is vaker voorgekomen in coronatijd, sommigen sla ik binnenkort voor de tweede keer over..... volgend jaar een 3-dubbel cadeau. 😂  Veel mensen hebben ondertussen wel iets gehad, maar vaak wel met flinke vertraging. Zonder te kunnen winkelen is het erg moeilijk om wat leuks te vinden. Bonnen kunnen altijd, maar meestal wil ik liever wat anders. 

Volgende week mogen we vanaf woensdag een uurtje langer naar buiten.... de avondklok gaat dan om 10 uur in. Niet omdat dat verstandig is, maar omdat het gepeupel begint te morren. 
Gisteren was er weer een persconferentie, het gaat dus nog niet goed en daarom verder geen versoepelingen. Meteen wordt er weer geroepen dat hij het beloofde, dat hij dus gelogen had en meer van dat soort opmerkingen. Ik denk dat 'de mensen' eens naar meneer Schoonenberg moeten, want ze hebben het blijkbaar niet alles gehoord..... hij zei dat als de cijfers het toelieten dat er dan versoepelingen kwamen en dat hij hoopte dat er dan dingen weer konden. 
Bovendien werd er steeds gezeurd dat hij te weinig perspectief bood, er moest een stip aan de horizon zijn.......volgens mij was die stip er,  maar dat werkt dus ook niet. Dus deze keer zei hij dat als de cijfers slechter worden dat het dan nog strenger wordt...... nu is hij weer te negatief! Rutte is niet van een partij die mijn voorkeur heeft, maar ik vind dat hij dit niet slecht doet.... echt niet. Natuurlijk gaat niet altijd alles perfect en natuurlijk is het voor sommige mensen moeilijk, maar hallo, wat zou hij dan moeten doen? Hij kan niks met zekerheid zeggen voor de langere termijn omdat hij geen glazen bol heeft, hij weet niet hoe het virus zich gaat gedragen, of er varianten komen, of er meer besmettingen en zieken komen. Het is dus steeds aanpassen aan de omstandigheden en voortschrijdend inzicht.
Net als het vaccin....... 24/7 vaccineren wordt er geroepen..... erg leuk, maar daar is de voorraad niet groot genoeg voor.....het is afwachten wanneer er geleverd kan worden. Dat wil niet zeggen dat er geen verbeteringen mogelijk zijn, maar als er niet geleverd wordt dan kan je wel 24/7 doorgaan, maar dat heeft weinig zin. Jammer dat er een stop was met Astra Zeneca vanwege negatieve berichten...... dat is een verloren week. Er was alweer aangegeven dat de problemen hoogstwaarschijnlijk geen verband hielden met het vaccin en bovendien zo weinig voorkwamen dat het aanvaardbaar is (je loopt een grotere kans om de hoofdprijs in de Staatsloterij te winnen) en dat er dus geprikt kon worden. Nederland wachtte wat lang met het opstarten.....  jammer, maar er zijn misschien redenen voor die ik niet weet. Het is wel zo dat mogelijk veel mensen dit vaccin niet willen, vooral als je al snel weer mee  start.... de angst ervoor moet even weg-ebben, misschien was dat een reden. Als we later zijn met zoiets dan bijvoorbeeld Duitsland dan is het een schande, als Duitsland de maatregelen strenger maakt en wij doen dat ook (de omstandigheden zijn vergelijkbaar) dan lopen we aan het handje van Duitsland. Echt....... ze kunnen het nooit goed doen! Dat was altijd wel zo, maar nu is het wel heel erg..... letterlijk elk woord wordt verkeerd opgevat. 

In Urk gaat een kerk weer open, zonder extra maatregelen. Ik snap dat gelovige mensen naar de kerk willen, maar ik denk dat God niet wil dat we roekeloos omgaan met onze gezondheid en die van anderen. Geloven, bidden, danken...... het kan thuis ook! Het is niet hetzelfde, maar wat is nou belangrijker? Via computer en tv zijn veel aangepaste kerkdiensten te volgen..... de kerk thuis.... het is toch een oplossing. 

Aboutaleb had gezegd dat het met de ramadan lastig is als de avondklok om 9 uur ingaat. Dat is ook weer verkeerd want waarom zou het voor de moslims aangepast moeten worden en 'wij' krijgen ook gaan aanpassing voor de paasdagen en er zijn al zoveel feesten niet gewoon gevierd. 
Zucht..... ik denk niet dat Aboutaleb bedoelde dat het voor de moslims speciaal veranderd moest worden (mensen zijn blijkbaar vergeten dat voor ons met Kerst er een kleine versoepeling was). 
Je mag dus wel zeggen dat het voor de jeugd vervelend is dat de avondklok om 9 uur ingaat maar niet dat het voor moslims tijdens de ramadan vervelend is. Ik snap het niet! 

Nederlanders zijn gewoon lastig en ontevreden.... niet allemaal natuurlijk, maar de lastige en ontevreden mensen overschreeuwen de mensen die zich gewoon aan de regels houden en niet zeuren. 
Ik zeg het altijd, het is voor de één lastiger dan voor de ander..... dat snap ik helemaal, maar zeur niet zo! Als je niet met grote problemen te maken hebt, niet met ziekte en dood, je jezelf niet moet opdelen tussen je werk aan huis en de kinderen (die nu weer naar school gaan) en dat te moeilijk wordt, je geen eigen zaak hebt die kapot dreigt te gaan, als je niet alleen bent, als je mobiel bent...... dan is er niet veel reden om te zeuren. Neem het leven eens zoals het komt, zoek de positieve dingen, kijk naar wat er wel kan. 
Laat het mopperen over aan de mensen die er meer reden voor hebben. 
Ik ken zat mensen die niet moeilijk doen hoor.... toevallig kwam ik gisteren weer iemand tegen (die ik niet kende) met wie ik een praatje maakte..... een vrolijk mens en zij dacht er net zo over als ik..... gewoon doorgaan en je aan de regels houden. 


3 opmerkingen:

  1. We worden langer uitgelaten. ☻☻
    Aboutalebs uitspraak was ondoordacht maar de grote bek die Wilders cs meteen opentrokken was niet terecht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi, ik ben een avondmens, dus dat uitlaten vind ik wel prettig, maar ook met een langere avondklok zou ik goed kunnen leven.
    Helemaal mee eens, Aboutaleb had het beter niet kunnen zeggen, ook al is er niks mis mee, maar dergelijke dingen worden meteen verkeerd opgevat en Wilders maakt daar natuurlijk meteen misbruik van. Dat is ook de reden dat ik nooit op Wilders en gelijkgestemden zal stemmen..... ze gaan te ver, ze zijn onbeschoft.
    Een langere avondklok zou logischer zijn gezien de cijfers, maar dan ontploft Nederland...... dat werkt niet. Merkel moest ook al 'inbinden'....zij maakte de regels strenger en het volk kwam in opstand en dus is het weer veranderd.
    Natuurlijk is het goed dat iedereen zijn eigen mening kan spuien, maar dat wil niet zeggen dat we kunnen opeisen dat alles zo gaat als we zelf zouden willen. En ik heb het idee dat nog altijd veel mensen geen benul hebben waarom deze maatregelen genomen zijn, ze zien het meer als een straf die ze niet verdienen.
    Ook zo wonderlijk: Ze zijn niet duidelijk..... dat wordt steeds gezegd, maar ik snap het wel..... ben ik dan zo verschrikkelijk intelligent? Zo moeilijk is het toch niet?
    De lockdown heb ik geen moeite mee, maar het gezeur van veel mensen ben ik echt zat!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Via facebook:
    Giusy Scarfo
    Volgens mij klagen ze in het buitenland ook steen en been, ik lees af en toe ook mee bij reacties onder artikelen van buitenlandse bladen. Gelukkig wonen we in een vrij land waar we mogen klagen. Maar ik denk weleens als ik iemand alleen maar hoor klagen : "Wat ben ik blij dat ik niet zo negatief in het leven sta". Ik ben het helemaal eens met wat je schrijft, hoor.

    Ans Dekker-Martis
    Ja, in het buitenland wordt ook geklaagd, maar 'de mensen' doen net alsof alleen hier het niet goed gaat en ze alles verkeerd doen.
    Ook over de avondklok, hij zou gezegd hebben dat een uur later zinloos was.... nee, hij heeft gezegd dat hoe later hij ingaat hoe minder effectief het is.... dat is toch echt wat anders.
    Een beetje mopperen op z'n tijd is niet erg, maar het moet niet te gek worden. Ze maken echt overal een probleem van.

    BeantwoordenVerwijderen