Zoeken in deze blog

donderdag 25 maart 2021

Beestenbende

 De aanvragen voor hond- en kattenoppas komen alweer binnen voor de vakantie. 
Ik heb een slag om mijn arm gehouden..... ik wil het wel doen, maar....... als alles weer een beetje normaal wordt en ik ingeënt bent ga ik misschien wel een tijdje bij Edwin logeren..... als hij het goed vindt natuurlijk.  
Vorig jaar ben ik niet geweest, ook niet met Kerst.... vanwege corona. 
Het jaar ervoor alleen met Kerst, niet in de zomervakantie, want ik was toen niet in orde en ik was de boel in huis aan het reorganiseren na de badkamerverbouwing. Ik had mijn handen vol aan mijn huis en mijn gezondheid en andere bezigheden...... sliep veel..... totaal geen fut, dus schoot het logeren erbij in. 
Jammer, want ik vind het altijd erg leuk. Ik kan mijn eigen gang gaan, want Edwin is weinig thuis en eet bij Geurtje..... ik laat de honden een keer uit zodat Edwin daar tussendoor niet voor terug hoeft te komen en 's avonds laat laten we ze samen uit....dat is altijd heel gezellig. Daarna kletsen we vaak nog een tijd, vaak eigenlijk te lang, maar het is zo leuk. Edwin weet veel en dat vind ik heerlijk. Hij legt veel uit, ook over zijn werk....ik hou ervan, ik wil altijd alles weten. En zo met z'n tweeën is het weer even net als vroeger, toen hij hier nog woonde. Ik hoor dat van meer moeders.... dat als de kinderen de deur uit zijn het wel eens lekker is als je ze alleen ziet..... even net als vroeger. Met z'n allen is ook heel leuk, maar dat is anders, dus zo af en toe met z'n tweeën is gewoon erg leuk. 
Doordat hij zo weinig thuis is voel ik mij niet snel teveel. Ik wil hem niet steeds op zijn lip zitten, dus daarom is het heel prettig zo....ik zie hem elke ochtend en laat op de avond en verder ben ik eigen baas daar.   
Daarom..... als het nu wel kan wil ik wel weer een keer! Het gaat er niet alleen om of zoiets mag, maar ook of ik het zelf verantwoord vind en of de winkels e.d. weer open zijn..... want hoewel er genoeg te wandelen valt daar in al die mooie parken, vind ik winkelen ook leuk en wat drinken op een terrasje..... dus als dan alles nog dicht zou zijn (wat ik niet verwacht) dan is de lol er wel een beetje af, dan wacht ik liever nog even. En Edwin moet het natuurlijk ook willen...... ik wil mij nooit opdringen, dat maak ik steeds duidelijk... hij heeft zijn eigen leven en daar hoort geen bemoeizuchtige moeder bij..... ook al probeer ik mij nergens mee te bemoeien, het kan voor hem wel zo voelen! Hij moet dat dan gewoon kunnen zeggen!  

Dus sorry hond en katten...... ik kan nog niks beloven, de baasjes zullen moeten zorgen voor een reserve-mogelijkheid. Ik heb wel de data genoteerd, maar het is wel duidelijk dat ik niet met iedereen rekening kan houden, want ze gaan achter elkaar...... maar ik kan natuurlijk wel proberen een beetje rekening met ze te houden. Als ik het plan op een moment dat ik van beide vakanties een stukje weg ben is dat denk ik niet handig, dan is het zeker dat ze allebei wat moeten regelen. Dus waarschijnlijk wordt het de één of de ander en niet allebei...... of het wordt niemand. Het hangt van zoveel dingen af....... dit jaar leg ik mij niet vast! Misschien zijn er nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden..... als het goed is komt Nederland dan weer een beetje op gang (hoop ik), dus ik weet niet hoe die tijd eruit gaat zien, wat wel en net doorgaat, wat er georganiseerd wordt waar ik toch bij moet zijn..... het is allemaal afwachten.




Dat wordt natuurlijk wel begrepen, al zal het misschien lastig zijn voor ze....... er zullen meer mensen weg zijn. Maar misschien vinden ze allebei wel iemand die het heel graag wil doen..... kan ook.....dan is er de volgende keer keuze! Ik vind het leuk om te doen, maar ik ben ook niet beledigd of teleurgesteld als een ander het doet als ik wel thuis ben. Voor de katten geldt dat ik evt. alleen eten en drinken hoef te geven e.d. , de hond komt bij mij in huis, dat is handiger. De katten wonen ook wat verder weg..... niet heel ver, maar niet op loopafstand (kan wel, maar dan is het een wandeltocht, zeker geen ommetje). 
Het is leuk zo'n hondje in huis, maar ik vind het ook altijd wel weer fijn als hij weer naar huis gaat.
 
Ik zou het leuk vinden om zelf een hond te hebben, maar ik zie teveel nadelen. Ik kan dan niet zomaar een paar dagen naar Arnhem zonder iets te regelen. Meenemen is ook niet altijd mogelijk en samen met de honden van Edwin is misschien ook geen succes. Het beestje moet toch uitgelaten worden, ongeacht hoe ik mij voel, weer of geen weer. Ik kan het niet afschuiven op een ander, ik zal het zelf moeten doen! En dan de kosten natuurlijk, daar valt ook niet aan te ontkomen.... het dier moet eten, naar de dierenarts, hondenbelasting..... alles bij elkaar loopt dat nog best op. Nee, ik blijf wel oppassen...... alleen op honden die wel een dagje alleen in huis kunnen blijven zonder de hele buurt bij elkaar te blaffen en alleen als het mij uitkomt..... alleen de lusten en niet de lasten dus. 
Een kat is eenvoudiger, zet een bak eten klaar en het is goed. Een kat kan langer alleen blijven en hoeft niet uitgelaten te worden..... maar ja, ik heb veel minder met katten. Ik vind ze leuk, maar ik vind een hond veel leuker. Het nadeel van katten vind ik dan weer dat buren er last van kunnen hebben..... en een binnenkat zie ik niet zo zitten. Dan zou een kattenren een oplossing kunnen zijn..... ik neem toch maar geen kat! Zelfs voor een goudvis moet wat geregeld worden als ik een paar dagen weg wil.... en ik wil niks hoeven regelen. Ik heb vroeger al vaak genoeg oppas voor Edwin moeten regelen, wat ik doordat ik alleen was natuurlijk veel vaker nodig had. Ik had heel lieve buren die 2 avonden per week met de babyfoon oppasten en minimaal 1x per avond ook even bij hem gingen kijken, heel goed geregeld dus.... maar dan ga ik nu niet vragen of ze op de kat of de goudvis willen passen. 
Edwin had ooit een goudvis, hij noemde hem naar de badmeester..... voor- en achternaam. Zijn idee: "Nou, die kan ook goed zwemmen".  😂. Daar heb ik ook wel eens oppas voor moeten zoeken toen mijn moeder ergens een huisje had gehuurd en wij mee mochten.  





3 opmerkingen:

  1. Mieke Lavrijsen25 maart 2021 om 10:10

    Inderdaad verstandig om nu niks vast te leggen Ans. Bovendien, als mensen al op vakantie kunnen deze zomer, dat is nog afwachten, zijn er ook nog dierenpensions als er geen oppas is. Denk maar eens een keer aan jezelf :))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De één blijft in Nederland, de kans is groot dat dat wel door kan gaan, waar de ander naartoe gaat weet ik niet.
    Maar inderdaad is het beter om niks vast te leggen, het is allemaal veel te onduidelijk nog wat er wel en niet kan en als alles weer normaal is wil ik zelf ook wat!
    Ik heb helemaal geen moeite met lockdowns en avondklokken en wat dan ook, maar dat wil niet zeggen dat ik geen dingen mis.... dus als het weer mag EN als ik het zelf verantwoord vind ga ik wat leuke dingen 'inhalen'

    BeantwoordenVerwijderen

  3. Giusy Scarfo
    Gelijk heb je. We weten nu nog niet hoe het allemaal gaat lopen van de zomer en is het moeilijk om iets vast te leggen. Ik begrijp heel goed dat je wilt wachten tot je gevaccineerd bent.

    Ans Dekker-Martis
    Ja, als ik niet gevaccineerd ben of het om een andere reden niet verantwoord vind om naar Arnhem te gaan dan wil ik best op de dieren passen als dat nodig is, maar als ik wel naar Arnhem kan dan wil ik dat toch wel erg graag en misschien wat langer dan… Meer weergeven

    Giusy Scarfo
    Ans Dekker-Martis je mag ook voor jezelf kiezen. Het is meer dan logisch dat wanneer het kan je graag naar Arnhem wilt en dan is iets vastleggen niet handig.

    Ans Dekker-Martis
    Daarom. Ik moest wel lachen, ze kwamen kort na elkaar met die vraag.

    BeantwoordenVerwijderen