Zoeken in deze blog

zaterdag 20 maart 2021

Willen en kunnen




 'Als je het echt wil kan je alles bereiken' zeggen ze wel eens, ik hoor het regelmatig voorbij komen. Ik denk dat dat niet de hele waarheid is, je kan veel bereiken als je het echt wil, maar niet alles. De doelen moeten wel realistisch zijn.
Niet iedereen kan kampioen worden, tenzij het om allemaal verschillende dingen gaat. Zo ben ik bijvoorbeeld stuntelkampioen. 

Sommige dingen zijn gewoon onmogelijk!
Ik denk dat het doel moet zijn om zo ver mogelijk te komen, dat kan altijd! En de één kan nu eenmaal verder komen dan de ander.
 Ik zal nooit een zangwedstrijd winnen, ik kan wel zangles nemen om het beste eruit te halen, maar ik zal alleen een kans maken bij een zangwedstrijd van kraaien.
  πŸŽ§πŸŽ€πŸŽ΅πŸŽΆ

Als het mijn droom is koningin van Nederland te worden kan ik mijn best wel doen, maar de kans dat dat lukt is wel erg klein, eigenlijk uitgesloten..... en wat als er meer mensen zijn die dat willen? Een harem voor de koning met een dozijn koninginnen? In Engeland zou ik dan nog meer kans maken, de leeftijd van Charles komt wat meer in de buurt en als hij Camilla loost dan...... maak ik waarschijnlijk nog steeds geen kans maar is het niet 100% onmogelijk.... theoretisch. Maar ook dan, als er meer zijn die het willen...... toch een harem!

πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘πŸ‘‘

Ik wil de hoofdprijs winnen in een loterij........ het is niet uitgesloten, maar de kans is klein. Ik kan mijn best doen door veel loten te kopen, maar de kans is groter dat ik dan als zwerver eindig omdat ik de huur niet meer kan betalen dan dat ik de hoofdprijs win. Ik doe wel mee aan loterijen, niet geschoten is altijd mis, ik wil blijven hopen..... maar wel blijven beseffen dat de kans heel klein is op een hoofdprijs.
Wel loten dus, maar ik geef daar geen grote bedragen aan uit. Ik speel mee in de Postcodeloterij en met de Staatsloterij (met 2 x 1/5 lot).  Het dromen van die miljoenenprijs met het mooie huis dat ik dan ga kopen is heerlijk, maar niet echt realistisch. Het is niet onmogelijk, maar wel onwaarschijnlijk. Met een kleine prijs ben ik ook blij..... zoals met de Tony Chocolonely-repen die ik in de Postcodeloterij won (ik heb ze nog niet, maar dat komt wel goed). Het is geen prijs waarvan ik 'uit mijn dak' ga, maar het is gewoon leuk. Nooit iets winnen en wel meedoen is minder leuk, die kleine prijsjes maken dat meedoen leuk blijft. De grootste prijs die ik ooit won was met een gratis online Bingo..... 800 euro! Toen ging ik wel uit mijn dak! 
Het was van een site waar ik al lang mailtjes van las tegen betaling...... een klein bedrag, maar toch... minimaal 1x per jaar leverde dat 10 euro op mijn rekening op, een leuk extraatje voor iets dat nauwelijks tijd kost.
Steeds ging ik kijken of de 800 euro al bijgeschreven was, steeds controleerde ik of ik het wel goed gezien had...... ik was helemaal zenuwachtig, was geen grotere prijzen gewend dan de stroopwafelprijs of prijzen die lager waren dan de prijs van het lot. Ondertussen heb ik meer kleine prijsjes gewonnen en een paar iets groter (een apparaat mogen uitzoeken van Princess, 25 euro op mijn rekening en waardebonnen van 5 en 10 euro)

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Dan maar een rijke man vinden..... maar wil ik dat echt? Ik zeg het wel eens, bijvoorbeeld als ik het over mijn auto heb...."Dit is mijn laatste auto, tenzij ik een grote prijs win of een rijke vent trouw!" 
 Een rijke vent is leuk, maar is niet mijn streven...... als een man leuk is is het meegenomen als hij geen geldproblemen heeft, maar een leuke man is ook leuk zonder geld.  Ik zeg ook wel eens dat een maandje een loodgieter, een paar maanden een timmerman, een half jaartje een tuinman e.d. erg leuk zou zijn...... maar ik denk dat het meer handig is dan leuk.... steeds een ander.... nee laat maar! Bovendien moet het beroep niet de belangrijkste reden zijn, net als geld!

πŸ”§πŸ‘΄πŸ’™πŸ’°πŸ’šπŸ’ŽπŸ’›πŸ‘·πŸ”¨

Vaak hoor ik ook dat ernstig zieke mensen beter geworden zijn door hun wilskracht. Ik denk dat wilskracht wel mee kan helpen, maar dat de kracht ervan maar beperkt is. Bovendien zou dat dus betekenen dat de mensen die het niet redden geen wilskracht hadden..... en dat wil er bij mij niet in. 
Ik denk dat je door wilskracht het misschien wat kan rekken en ook denk ik dat je met wilskracht meer aan kan en vooral als het moeilijk wordt toch nog een mooie tijd kan hebben, maar verder zal toch echt je lichaam hem moeten doen in combinatie met behandeling. Een positieve kijk op alles helpt om het beter te doorstaan, met humor en vrolijkheid hou je het beter vol, maar er zijn grenzen! 
Je hoort wel dat mensen nog iets willen meemaken... een geboorte van een kleinkind, het huwelijk van een kind... dat soort dingen en vaak lukt dat nog net..... ik denk dat dat wel te maken kan hebben met wilskracht, maar dat vergt dan vaak zoveel inspanning dat het daarna vaak snel over is.....
 moegestreden. En niet iedereen lukt het om het te halen, als het lichaam niet meer wil dan gaat het gewoon niet meer. 
*****
Nee, je kan niet alles bereiken als je genoeg je best doet...... er kan veel, maar niet alles!

Een portie geluk komt er ook bij kijken, gezondheid kan ook de kansen vergroten, uiterlijk kan zelfs meetellen.... en dan bedoel ik niet een knap koppie (hoewel dat ook mooi meegenomen is), maar meer de uitstraling. Voor een deel kan je daar zelf wat aan doen, een verzorgd uiterlijk kan al veel doen. Kleding..... ook goedkope kleding kan leuk zijn!  Kleding moet ook bij iemand passen. Je moet je er zelf ook prettig in voelen, want al zegt een ander 100x dat het je goed staat, als je je er niet lekker in voelt dan straal je dat uit! 
Kansen..... de één krijgt meer kansen dan de ander..... je kan dat niet altijd afdwingen. Je kan je kansen vergroten door studie, oefening, verzorging en wat dan ook, maar hier komt toch ook weer veel geluk bij kijken. 

*****

Streven naar het best mogelijke..... dat lijkt mij realistischer...... wil je echt het onmogelijke, probeer er dan dichtbij te komen en probeer eens te bedenken of er iets is dat er op lijkt en wel mogelijk is. 
Het beste uit jezelf halen is altijd goed en die grens ligt voor iedereen ergens anders! 

🌻🌼🌺🌷🌸🌹

Vanmorgen om 10.37 uur is de lente dan echt begonnen, het weer doet er nog even niet aan mee.... na de zonnige dag van gisteren is het vandaag een stuk somberder. 
Ik heb een winterslaap gehouden, ik ging slapen in de winter en werd wakker in de lente! Ja, ik heb lang geslapen, na een paar slechte nachten kon ik vannacht weer niet op een normale tijd in slaap komen, maar toen ik eenmaal sliep was het een lange diepe slaap..... tot in de middag!!!!  Niet normaal, maar goed.... ik voel mij helemaal uitgerust en ga er vanuit dat ik vanavond weer eens op een normale tijd slaperig wordt..... ik heb vaker van die periodes dat mijn slaapritme van slag is en het komt altijd weer goed. Soms gaat het lang goed, soms maar voor korte tijd....... ik neem het zoals het komt, geen probleem! 
 πŸ˜΄πŸ’€πŸ˜΄πŸ’€πŸ˜΄

Het gaat verder goed met mij, dat is belangrijker. Ik ben nog niet op het niveau van twee jaar geleden, maar het laatste jaar ben ik duidelijk vooruit gegaan, de rust doet mij goed.... meer tijd om aan mijn conditie te bouwen nu er verder niets moet. Of ik helemaal op het oude niveau kom is afwachten, maar ik verwacht wel dat ik nog verder vooruit zal gaan❗❗❗

πŸ’ŠπŸ’‰πŸ‘ŸπŸƒ

Mijn val van 2 weken geleden is ook goed afgelopen, de wonden op mijn scheenbeen zijn genezen en nog maar een klein beetje zichtbaar, hier en daar is het nog een beetje blauw, maar dat gaat ook wel weer weg. Mijn knieΓ«n hebben het overleefd. Niks te mopperen dus! 

Alle reden om BLIJ te zijn!

πŸ’ͺπŸ‘΅πŸ‘πŸ˜„πŸ‘ŒπŸ˜‹πŸ‘‹πŸ˜ŠπŸ‘Š






2 opmerkingen:

  1. Wilskracht is prima maar het is geen wondermiddel.
    Ik vind het onzinnig te stellen dat iemand een ziekte kan verwinnen. Hoogstens indirect door zich streng aan de voorschriften te houden betr. gedrag en/of medicijnen.
    Verder wil ik allerlei dingen die niet haalbaar zijn maar strijden om in WA's harem te komen? Misschien als ik een kamer naast die van jou kan krijgen.😁😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi, het is nooit mijn wens geweest om koningin van welk land dan ook te worden, maar als we in Willems harem kamers naast elkaar krijgen wordt het toch nog gezellig.

    Nee, een ziekte overwinnen door het te willen is onzin, ik heb daar ook nooit in geloofd. Andersom denk ik wel dat de moed laten zakken het einde kan versnellen, maar alleen als dat toch al nabij is. Daarom denk ik wel dat het iets gerekt kan worden door een bepaalde gebeurtenis te willen meemaken, maar ook dat zal maar beperkt zijn en niet altijd lukken.

    Het is te simpel om te zeggen dat je alles kan bereiken als je dat wil.......maar met goede wil kan je wel meer bereiken.

    BeantwoordenVerwijderen