Zoeken in deze blog

donderdag 11 maart 2021

Evert

Wat een weer weer...... je waait over de weg weg. 
Evert gaat flink tekeer! 

De wind buldert om het huis, ik keek even naar het journaal en ik moest de tv veel harder zetten om het over het gebulder heen te kunnen horen. Het regent nu ook.

Ik zag al foto's voorbijkomen van een haven die bijna droog ligt en een andere plek waar het water juist over grasveld en fietspad gewaaid is.  

Toch maar even naar buiten om in mijn tuin wat dingen veilig te stellen..... meestal als er iets omwaait laat ik dat liggen, wat ligt kan niet meer vallen..... maar ja, het ligt er soms weken of zelfs maanden..... als ik het dan eindelijk overeind zet gaat het binnen een week weer stormen en ligt het even later weer op de grond. En ja .... ook deze keer was dat een beetje zo....vorige week had ik twee tuinstoelen die ingeklapt op de grond hadden overwinterd rechtop gezet.... één ervan ligt nu weer op de grond..... op het moment dat ik naar buiten was viel hij om. 
Mijn plantjes heb ik op een betere plek neergezet, de tafel wat dichter bij het huis gezet.....in de hoop dat de wind er zo wat minder vat op krijgt. Mijn tuinkast had ik nog niet in elkaar geknutseld....... gelukkig niet, want hij ligt weer. 

Het is weer om binnen te blijven..... ik vind het wel lekker om buiten te lopen met harde wind, maar zodra er kans is op rondvliegende dakpannen en omvallende bomen haak ik af. 









2 opmerkingen:

  1. Het ging hard, de (bijna lege) kliko had ik geborgd, een lichtgewicht maakt veel herrie als hij ligt te rollen. Zo hard als bij jullie stormde het niet, wel waren er flinke vlagen.Het waait nog steeds .
    Het ziet er niet slecht uit, zonnig, minder koud. Dat het maar lang zo blijft☼.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De wind stelt hier nu niks meer voor, maar er schijnt nog meer te komen. Het is zwaar bewolkt en er vallen een paar spatjes.
    Holle vaten, lege containers..... klinken het hardst!

    BeantwoordenVerwijderen