Zoeken in deze blog

vrijdag 19 maart 2021

Herinneringen

 Soms denk ik wel eens terug aan dingen die ik ooit gedaan heb, aan hoe mijn leven verlopen is. Nee, geen leven met veel verre vakantiereizen, spannende banen, vele huwelijken etc. , maar toch zijn er genoeg dingen om met plezier of een goed gevoel aan terug te denken. En al ging lang niet altijd alles goed..... ik kwam er altijd weer goed uit.

Zomaar wat dingen uit mijn leven geplukt:

Ik heb een mooie jeugd gehad











Ik kreeg een heel goede man en we kregen een fantastische zoon












....... en toen mijn man stierf (5-4-1986) redde ik het toch maar mooi allemaal! Als het moet blijk je toch meer te kunnen dan je denkt.








We hebben toen we nog maar een kort getrouwd waren een tijd voor 2 kleine nichtje gezorgd...... ik zal vast niet alles goed gedaan hebben, ik had zelf nog geen kinderen en het was totaal onvoorbereid, maar ik heb de indruk dat ze het hier best naar hun zin hadden, dus echt slecht zal het ook niet geweest zijn.



.
 Ik was bruidsmeisje en mijn 1 maand jongere neefje was bruidsjonker toen een nicht van ons trouwde. Mijn jurkje had roze en witte fluwelen bloemetjes, prachtig vond ik het. Helaas is het jurkje van de waslijn gestolen. De handschoentjes heb ik nog wel. 



Toen er geen bus meer ging besloot ik in mijn jonge jaren eens te liften...... lang verhaal, het ging niet helemaal volgens plan, maar ik ben er best trots op dat ik na de eerste schrik rustig bleef, hem duidelijk maakte dat ik hier niet van gediend was en hij mij beloofde niks meer te proberen....hand erop.... en dat ik ook nog kans zag zijn autonummer te bekijken en te onthouden..... foutloos. 

Het kinderen krijgen lukte niet, maar daar legde ik mij niet zomaar bij neer..... mede dankzij Dr. de Groot uit het Liduinaziekenhuis in Purmerend is het toch gelukt!



Ooit was ik een keer straatmuzikant op het museumplein in Amsterdam.





Ik mocht eens op een school een boek voorlezen tijdens het voorleesontbijt.

Ik heb een keer tijdens wereldlichtjesdag in mijn eentje saxofoon staan spelen buiten bij de kerk waar de mensen bijeenkwamen. 

Er is natuurlijk veel meer gebeurd in mijn leven, maar ja..... van die 66 jaren kan ik niet alles in dit stukje verwerken. Leuke dingen, maar ook nare dingen, dingen waar geen oplossing voor bestaat....... maar uiteindelijk heb ik toch een leuk leven, ik kan van veel dingen genieten, ik ben tevreden (meestal).
Ik heb veel mensen om mij heen die altijd bereid zijn hulp te bieden als dat nodig is. Ik probeer er zo weinig mogelijk gebruik van te maken.... niet omdat ik het niet durf te vragen, maar omdat ik alleen hulp wil vragen als het echt nodig is. Als ik voor elke kleinigheid hulp vraag dan wordt het mogelijk teveel.... nu weten ze dat als ik het vraag het ook echt nodig is! 





2 opmerkingen:

  1. Veel waard, wat je meegemaakt hebt en de herinneringen er aan.
    Ook de nare dingen tellen mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uit nare dingen komt soms ook iets goeds. Het leven maakt je.... alles wat je meemaakt heeft effect op wie je bent/wordt.
    Ik hou van mijn herinneringen!

    BeantwoordenVerwijderen