Zoeken in deze blog

zondag 21 maart 2021

Dingen veranderen


 

Lekker..... jammer dat ik geen slagroom had om het nog lekkerder te maken.

Dit was uit een zakje, iets te zoet naar mijn smaak. Volgende keer gewoon op de ouderwetse manier van cacao en melk en geen of weinig suiker (dat moet ik even uitvogelen wat het lekkerst is... liever zonder suiker natuurlijk, maar een klein beetje mag wel als dat veel lekkerder is).
Chocomel opwarmen kan natuurlijk ook, maar toch vond ik het op de ouderwetse manier lekkerder vroeger. Bovendien is een pak wel veel voor mij, ik ben niet van plan om het vaak te drinken en een blikje cacao blijft vrijwel onbeperkt goed, dus handiger en bovendien kan ik dan zelf bepalen hoeveel suiker en hoeveel cacao. 
Ik weet nog hoe lekker ik dat als kind vond, maar dan wel met warme melk en niet met water. Ik mocht dan de cacao met de suiker en een beetje koffiemelk mengen voordat de warme melk in het kopje gegoten werd..... een belangrijke klus, want niet goed roeren betekende klontjes en dat vond ik niet lekker. 
Dat zijn echt klusjes voor kinderen, net als slagroom kloppen, ook leuk, vooral bij oma, want die had daar een handige rührfix voor voor, dat ging supersnel, dus wel op tijd stoppen. 



Thuis hadden wij zoiets:


Niet precies dezelfde, maar het systeem was hetzelfde. Werkte ook goed, maar die van oma was handiger. Ik heb zelf ook zo'n rührfix gehad, echt een heel handig ding. Het was een trouwcadeau waar ik heel blij mee was. 

Veel dingen zijn vervangen door apparaten die veel handiger zijn, maar sommige dingen zijn nog steeds prima te gebruiken. 

Ons eerste tosti-ijzer was een ijzer om op een gaspit te gebruiken, werkte goed (en ze zijn nog steeds te koop), maar ik vind toch de elektrische versie handiger. Volgens mij kocht mijn moeder dat ijzer ooit op de huishoudbeurs..... tosti's waren voor ons helemaal nieuw, we hebben gesmuld van de kaastosti's en de tosti's met appel en kaneel (nog steeds heerlijk allebei).



Ik stam nog uit de tijd van de wringers en de kolenkachels, we hadden nog geen douche en er kwam alleen koud water uit de kraan...... wat dat betreft is er wel veel veranderd en is het allemaal wat comfortabeler geworden. Maar sommige dingen veranderen niet, een vergiet is nog steeds een vergiet!









8 opmerkingen:

  1. Alleen cacao en melk is niet zo lekker. Dan proef je het bittertje van de cacao nog. Ik doe er altijd een beetje honing in, in plaats van suiker. En het 'papje' maak ik aan met een klein beetje koude melk. Dat roer ik terwijl de melk warm wordt. Inderdaad goed roeren, want klontjes zijn vies!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil het proberen zonder suiker, ik ben geen liefhebber van honing en bovendien is dat voor mijn diabetes niet beter dan gewone suiker.
    Als het zonder suiker niet lekker is dan probeer ik het met weinig.
    Slagroom vind ik zonder suiker lekkerder, maar zelf slagroom kloppen (zonder suiker) levert teveel slagroom op, een spuitbus kan ik langer gebruiken, af een toe een toefje.
    Klontjes zijn echt niet lekker!
    Ik had al heel lang geen chocolademelk meer gedronken, maar ga het wel weer vaker doen.....op de ouderwetse manier. Dit zakje vond ik echt wel wat te zoet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Ans,
    Leuk om je log zo te lezen weer en te zien dat je nog steeds zo actief bent. Ik wil je laten weten dat ik ook weer een nieuwe log heb geschreven https://mijnchronischepijnenik.blogspot.com/

    Even een reminder, wij kennen elkaar nog van punt. Ik had yolanda.punt.nl
    Fijne avond! Groetjes, Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. P.s. ik hou mijn weblog op dit moment Express nog wat anoniem zonder mijn naam erop. Dat komt nog wel laatst, maar voor nu wil ik dit zo even houden, dan weet je waarom het misschien wat onpersoonlijke over kan komen. Fijne dag vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank je wel. Ja is zeker lang geleden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Chocolademelk zelf maken, ik werd er steevast misselijk van maar kon het niet weerstaan.
    Je kunt ook zoetjes gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hahaha, te lekker om het niet te nemen.
    Ja dat kan ook, maar ik probeer eerst minder zoet. Ik gebruik eigenlijk nooit zoetjes en probeer ook zo weinig mogelijk dingen te kopen met kunstmatige zoetstoffen. Ik vind ze meestal niet lekker en sommige zoetstoffen krijg ik buikpijn van.

    BeantwoordenVerwijderen