Zoeken in deze blog

donderdag 4 maart 2021

Winkelen





 Het bleef woensdag de hele dag mistig en net voor deze dag had ik een click&collect-afspraak in Purmerend. 
Nou was het zicht nog heel redelijk hoor, maar je weet nooit hoe het onderweg is.... ik ga meestal door de Purmer en daar is het snel mistig.... en ik rij gewoon liever als het helder is.
 Dan maar eens een keertje andersom, voor alle zekerheid. Daar was het ook wel wat mistiger dan hier op de weg, maar het was geen probleem. 
Bij Action ging het snel.... er was er één voor mij.... de stippen op de grond gaven duidelijk aan waar ik moest wachten en er was een aparte click&collect-rij. 
Achteraf had ik bij binnenkomst de verkeerde route,  maar ja....ik zag al waar ik moest zijn en keek niet naar de andere kant. 
Ik had vnl. nuttige dingen besteld, gewoon wat ik nodig had. Een paar dingetjes voor de leuk.... want ja..... dat is Action..... dat hoort erbij. 
Ze hadden 3 dingen niet.... 1 nuttig ding en 2 dingen voor de leuk...... dat was niet aardig! 
Maar ach, toen ze helemaal dicht waren had ik niks, dus ik ging tevreden met mijn gevulde tas naar huis. 
Click&collect kost 1 euro extra daar, maar dan krijg je je spullen wel in een shopper. 
Ze hadden ook de hele dag mensen die op afspraak kwamen winkelen, maar ja....10 minuten is niet veel. Het bleek wel 10 minuten excl. het afrekenen te zijn, dat scheelt weer.... dus in totaal een kwartier. Dat is dus 4x2mensen per uur. Ik snap dat ze voor de 10 minuten gekozen hebben, dan kunnen ze meer klanten ontvangen..... maar ja, om dan door de winkel te racen alsof ik 2 minuten gratis winkelen gewonnen heb vind ik niet zo geslaagd. Ze mogen maximaal 6x2 mensen per uur ontvangen..... dan kom je dus op tien minuten uit. Maar afspraken van een half uur of langer mag ook.... het is maar wat de winkel wil.... wat voor winkel het is. Als ik schoenen of kleding wil passen vind ik 10 minuten wel weinig..... ik zie het voor mij..... ik ren naar een kledingrek..... zoeken naar de maat (vroeger hing dat op volgorde, nu zelden meer), als het een broek is moet ik een korte maat, maar die zijn er niet veel (liever een extra korte maat, maar ik ken alleen een webwinkel die dat heeft), dus het is afwachten of ik wat vind..... nou..deze dan maar, wel veel te lang, maar er is geen tijd meer..... snel naar de paskamer.... ik ruk de kleren van mijn lijf...... snel passen...... pech... past niet. Geen tijd om een andere te zoeken..... hm.... doet u maar een paar sokken (dan ga ik niet met niks de winkel uit).  Nee, 10 minuten is vaak erg weinig. Bij de Hema is het ook 10 minuten, maar daar vragen ze van tevoren wat je nodig hebt, of je een lijstje wil maken, dan kunnen ze je helpen. Hm.... ik weet niet of ik dat wel wil..... ik wil gewoon even rondneuzen. Als de winkels helemaal open zouden mogen zou ik waarschijnlijk niet gaan, zaker niet in het begin als ik toch wat meer drukte verwacht. Eerst kijken of het druk is doe ik alleen als ik toevallig in de buurt ben, daar rij ik niet voor naar een andere plaats, want een drukke winkel ga ik echt niet in. Is het een winkel hier dan fiets ik even langs, dat is anders.... als het dan druk is probeer ik het later nog eens.

Ik vind de click&collect voorlopig goed genoeg..... en online. En  de meeste dingen die belangrijk zijn kan ik in de supermarkt kopen, waar ik ook niet naartoe ga als het druk is. 
Het zal leuk zijn om weer te kunnen winkelen, maar het moet wel goed voelen, ik moet het zelf verantwoord vinden. 

De meeste winkels gaan voor de 10 minuten, ik snap het! Het winkelen met weinig mensen vind ik overigens wel aantrekkelijk..... lekker de ruimte overal. 
Er zijn dingen die ik eerst in het echt wil zien voor ik het koop en dat is alleen met echt winkelen.
Ik bestel nooit dingen online die ik waarschijnlijk toch weer terugstuur, dus niet een kledingstuk in meerdere maten of iets waarvan ik verwachten kan dat het tegenvalt. Eigenlijk stuur ik nooit iets terug! 

 Voorlopig heb ik het vaccin nog niet gehad, dus ik blijf voorzichtig. Bij eerdere schema's zou ik in maar aan de beurt zijn, maar ik heb nog geen oproep gehad en ik las dat Zaanstreek/Waterland vol zit..... een afspraak maken kan niet op korte termijn..... ik denk dus dat ik nog even geduld moet hebben! Geen probleem!

De kappers zijn vandaag weer begonnen, ik heb nog geen afspraak gemaakt. Ik wacht wel even tot de grote drukte voorbij is..... iedereen wil nu! Ze zal het nu heel druk hebben, misschien maakt ze overuren.... en over 2 of 3 weken zijn de meesten geweest en dan kijk ik wel of ze plaats geeft. Als ik nog 2 weken wacht dan ben ik een half jaar niet geweest....... dat moet ik dan maar volmaken. 😂



Vandaag begon de dag ook mistig, maar nu trok het wel weg. Niet zonnig, jammer.... maar elke dag zon wordt ook saai 😂 en is niet Nederlands.


2 opmerkingen:

  1. Het is beter dan niets maar ik zou een artikel wel dringend nodig moeten hebben. Door veel winkels drentel ik graag heen en weer zonder te weten of en wat ik ga kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Door de winkel rennen zou ik ook niet snel doen, ik wil altijd alles zien en weet ook niet altijd wat ik nodig heb, dat zie ik wel.
    Als ik dingen nodig heb die ik niet eerst hoef te zien werkt click&collect prima...... op mijn gemak thuis uitzoeken (natuurlijk valt er niet uit het hele assortiment te kiezen, maar er is best veel) en afspreken wanneer ik het kom halen.
    Kan ook handig zijn bij aanbiedingen die ik toch wel graag wil.
    Dat heb ik dan liever dan in 10 minuten de winkel doorracen en ook liever dan winkelen in een overvolle winkel.

    BeantwoordenVerwijderen