Zoeken in deze blog

vrijdag 5 maart 2021

Van de hak op de tak






Wat was het koud vanmorgen..... brrrrr. 
Om 8 uur was ik al bij de groentekraam om iets voor iemand op te halen, de zon scheen al vrolijk en zonder na te denken sprong ik op de fiets..... te koud gekleed! Mijn sportjasje was echt niet genoeg en ik had ook handschoenen nodig gehad. Mijn handen leken te bevriezen, mensen stonden de ruiten van de auto's te krabben.... het was echt koud. Het is natuurlijk ook nog maar net maart, dus zo gek was het niet, maar het was even een tegenvaller.  Verkleumd kwam ik thuis.... ik kan normaal goed tegen de kou, maar vandaag even niet, ik heb het nog steeds koud, dus dan de verwarming maar een graadje hoger..... dat is nog steeds niet heel hoog hoor, ik ben gewend dat hij nogal laag staat. 

Gisteren bracht ik even een cadeautje naar een jarige..... hij was vorig jaar de laatste jarige waar ik nog gewoon naartoe ging.... 'smak smak, gefeliciteerd!'  Dat was nu wel anders..... even snel afgeven bij de deur. Ik kon een stukje vlaai meekrijgen.....heerlijk, maar ik zei nee!  Ik lust wel een hele vlaai, maar ik besloot verstandig te zijn. Het was tegen lunchtijd, dus ik heb gewoon mijn brood gegeten..... geen vlaai! 
Vorig jaar was ik 's morgens voor controle naar de huisarts geweest en daar hingen al briefjes dat er geen handen meer werden gegeven (wat we prompt vergaten, het was toen nog een automatisme).... toen ik dat op de verjaardag vertelde moesten we er om lachen ..'nou, hier doen we dat nog wel hoor!' 
Tsja.... dat was snel over...... zij zijn net zo voorzichtig als ik, misschien nog wel voorzichtiger.... dat hadden we vorig jaar nog niet verwacht! Toen was het nog een beetje een 'ver van mijn bedshow'. Binnenkort zijn er jarigen waar ik voor de tweede keer wegblijf. Een paar hebben hun cadeautje nog steeds tegoed...... maar de meesten hebben wel al iets gehad. Ik heb het bijgehouden, hopelijk heb ik geen fouten gemaakt, maar ik heb genoteerd wie ik helemaal heb overgeslagen.... dat komt dus goed. 
Ik heb er altijd een gewoonte van gemaakt om ook een cadeautje te geven als ik verhinderd ben....  met het idee 'ik geef iets omdat je jarig bent, niet omdat ik een kop thee en een gebakje krijg en je bent ook jarig als ik er niet ben!'  Grote cadeaus vind  ik niet nodig, het gaat meer om het gebaar.
Ik heb vorig jaar ook eens een lijstje gemaakt met wat ik geef, welk bedrag..... want ik moest daar wat meer eenheid in brengen. Doordat ik meestal cadeaus geef en niet vaak geld of bonnen is het natuurlijk niet altijd hetzelfde bedrag...... nu waren het wat vaker bonnen en dan is het raar als ik de ene keer meer geef dan de andere keer..... dus een lijst gemaakt..... wat meer eenheid, er zijn wat uitzonderingen en kinderen krijgen een kleinigheidje.... ik heb gewoon teveel jarigen eigenlijk.... erg leuk en ik vind het leuk om iets te geven, maar het is beter om mij beter aan een vast bedrag te houden en als ik bonnen geef vind ik dat zelfs noodzakelijk! 





Het wachten is op het vaccin...... ik ben het spoor aardig bijster..... geen idee meer wanneer ik aan de beurt ben. Het veranderd steeds. Voor een deel komt dat natuurlijk doordat de levering niet volgens de planning gaat, maar verder dringen er ook steeds andere groepen voor. O, het is best logisch dat sommige groepen eerder willen en ik begrijp ook dat dat dan ook toegezegd wordt, maar wat ik niet begrijp is dat er zorginstellingen zijn die alle werknemers hebben laten inenten. Het was overduidelijk waarom de zorg eerder mocht.... en daardoor was het ook overduidelijk dat het niet de bedoeling was dat bijvoorbeeld iemand van de administratie die vanuit huis werkte daar niet bij hoorde! Toch waren er instelling die letterlijk iedere werknemer lieten inenten.... volgens mij geeft degene die dat geregeld had niets om de patiënten..... die wil alleen geen ziek personeel, want dat kost geld. Voor de mensen die met patiënten omgaan en dan vooral het personeel dat met coronapatiënten omgaat en/of met kwetsbare mensen vind ik het logisch...... zij hebben een grotere kans het te krijgen, maar ook om het over te brengen op mensen die er erg ziek van kunnen worden. Die mensen mogen beschermd worden! 
Maar er zijn dus zorginstellingen die misbruik gemaakt hebben van de regeling dat personeel voor ging!
Jammer! 
Het is altijd moeilijk om een juiste volgorde te bedenken..... voor vrijwel elke groep is wel een reden te bedenken waarom die eerder zou moeten. Ik heb er begrip voor dat ik daardoor anderen voor moet laten gaan, geen probleem, ik heb geduld, maar ik wil wel dat er niet stiekem voorgedrongen wordt! 
Zelf zou ik het niet in mijn hoofd halen om te proberen voor te dringen, ik wacht mijn beurt wel af. De werknemers van die zorginstellingen valt niks te verwijten, het zijn de mensen die het geregeld hebben! Als ze een paar vaccins over hebben mogen ze van mij dat voor het overige personeel gebruiken..... dat is beter dan weggooien, maar dat is wat anders dan inplannen dat iedereen een prik kan halen!



Het is niet zeker of je besmettelijk kan zijn na het vaccineren..... maar ik kan mij niet voorstellen dat de besmettelijkheid net zo groot blijft als daarvoor. 
Als ik denk aan een besmetting dan stel ik mij voor dat bij iemand die ziek wordt het virus zich even lekker uitleeft door te vermeerderen.... de weerstand is weg, dus ze hebben vrij spel. Hoe meer virussen er in iemands lichaam zijn, hoe groter de kans om zo'n virus door te geven.... denk ik. Misschien heb ik dat helemaal mis..... ik zal eens kijken of ik daar wat meer over vinden kan... dit was zomaar een idee van mij. Ik ben een beelddenker, dus in gedachten zie ik bij zieke mensen een grote viruswolk en bij gezonde mensen soms hier en daar een enkel virusje.

Zondag over 4 weken is het Pasen. Ik weet nog niet hoe het loopt. Het is nu nog 1 persoon op visite en daar hou ik mij aan en zelf reis ik nog niet. Maakt niet uit, ik wacht het allemaal wel af....maar ik heb al paaseitjes gekocht..... het is nog  vroeg, maar als ik wacht zijn ze uitverkocht! Nu had ik nog volop keus.... ik heb wat lekker smaken uitgezocht.  Nee, ik begin er nog niet aan.... ik bewaar ze netje tot Pasen en dan neem ik er van elke smaak eentje. Wat er over is hoeft niet snel op....chocola blijft lang goed. 



2 opmerkingen:

  1. Van die vaccins, daar weet ik geen end meer an.
    We krijgen bericht via de huisarts en daar wacht ik dan maar op, naar berichten hierover luister ik niet meer.

    Inderdaad koud, ik snap dat je je vergiste, het ziet er zonnig uit. Het is een echte winterwind.

    De paaseitjes heb ik in twee supermarkten bekeken, opgepakt en weer teruggelegd, ik kwijlde er bijna overheen.☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De vaccins.... we kunnen alleen maar afwachten.
    Ja, het was echt koud..... 's morgens om 8 uur! 's middags was het beter, toen had de zon meer kracht.
    Hihihi, Hema en Action hadden lekkere smaken, bij de één liet ik het thuisbezorgen (met wat andere spullen) en de ander was de click&collect. Nu heb ik salted caramel (hadden ze allebij) chocoladekoekjessmaak(Action) en stroopwafelsmaak en advocaat (Hema). Ik vind het wel leuk om weer eens wat anders te proberen. Ik kan er goed afblijven

    BeantwoordenVerwijderen