Zoeken in deze blog

maandag 15 maart 2021

Zwerven

 




Vanaf vandaag kunnen we stemmen...... vreemd idee dat er nu keuze is op welke dag je gaat. Er zijn op maandag en dinsdag wel veel minder stemlokalen open....... aan één kant begrijpelijk omdat ze dan erg veel mensen nodig zouden hebben die dan misschien urenlang uit hun neus zitten te eten (hm.... dat is lastig met een mondkapje.... ze zullen een smakelijker bezigheid moeten verzinnen tijdens de stille uren), maar aan de andere kant.... die eerste twee dagen zijn bedoeld voor de kwetsbare mensen en ik kan mij voorstellen dat daar meer mensen bij zijn die misschien wat moeilijk ter been zijn en geen vervoer hebben dan bij de mensen die niks mankeren.... dan is een stemlokaal in de buurt prettiger. 
Ook is niet overal even duidelijk welk stemlokaal er open is. Via internet is het gewoonlijk wel te vinden, maar dan moet je dus zelf op onderzoek gaan en dat zou naar mijn idee niet nodig moeten zijn.  
Maar goed, het zijn andere verkiezingen dan anders. Ik ben altijd al zwervend van de ene partij naar de andere, maar nu wissel ik 6x per uur van gedachte. 
Als het alleen over corona zou gaan dan zou ik toch voor Rutte gaan...... maar VVD is niet de partij die met andere dingen bovenaan mijn lijstje staat en als het goed is kiezen we voor de komende 4 jaar..... dus ook voor de tijd dat andere dingen dan corona weer belangrijker zijn. Bovendien lijkt het erop dat Rutte al stemmen genoeg krijgt, maar als dat vaak genoeg gezegd wordt kan dat juist weer betekenen dat veel mensen op het laatste moment besluiten dan toch maar weer voor iets anders te kiezen. Twijfel.

Aan de andere kant...... de PVV staat tweede..... nog wel op duidelijke afstand van de VVD, maar ik zou niet graag willen dat de PVV de grootste wordt, dan toch liever de VVD.
Die wil niet samenwerken met PVV en er zijn meer partijen die dat niet willen..... en dat vind ik begrijpelijk. De samenwerking is er ooit geweest en dat was geen succes en bovendien vind ik dat als de verschillen echt te groot zijn dat je dan een partij kan uitsluiten. Verschillen zullen er altijd zijn, maar over veel dingen valt wel te praten, is er een compromis bespreekbaar, maar soms is dat gewoon echt niet mogelijk en dan kan je beter meteen zeggen dat samenwerking er niet inzit. 

Andere partijen heb ik ook naar gekeken...... een paar keer dacht ik te weten waar ik op zou stemmen, maar steeds weer was er iets waardoor ik toch weer twijfelde en afhaakte.... soms om later toch weer terug te komen. Natuurlijk ben ik het met geen enkele partij in alle opzichten eens, dat is bijna onmogelijk. Daar komt bij dat de goede ideeën die ze hebben uiteindelijk vaak toch niet waargemaakt kunnen worden.... maar goed, ik weet dan wel hoe ze er over denken. 
FVD valt voor mij meteen af..... vanaf de start al, maar zoals hij over corona denkt maakt duidelijk dat ik daar ver vandaan wil blijven. Ik vind hem gevaarlijk! Helaas zullen veel complotdenkers wel op hem stemmen ben ik bang. Echt, als FVD het voor het zeggen krijgt ga ik in volledige quarantaine. 
Ik weet dus net als andere keren wel wat ik niet wil, maar niet wat ik wel wil. Ik blijf nog even zwerven, van links naar rechts en via het midden weer terug en nog een paar keer. Maar ik ga zeker stemmen! 




En dan is er weer gedoe over vaccinaties. De eerste berichten over AstraZeneca gingen over trombose en vond ik totaal niet verontrustend.....  het aantal mensen dat trombose kreeg na die prik was niet groter dan het aantal dat normaal trombose krijgt, met of zonder prik. . Ja, dan lijkt het mij toeval. Dan kan je ook wel zeggen dat die mensen de afgelopen weken allemaal een keer aardappelen hebben gegeten of rijst en dat het daardoor komt. Er is altijd wel een overeenkomst te vinden bij de mensen die dit overkomt. Maar het is wel belangrijk genoeg om te onderzoeken natuurlijk.
Opvallend was dat het alleen/vooral in Zwitserland, Denemarken en Noorwegen was.  
Maar nu is er een andere, minder vaak voorkomende vorm van trombose èn een verlaagd aantal bloedplaatjes bekend geworden, ook na de prik. Het gaat om maar weinig mensen en weer in Denemarken en Noorwegen. Dat vind ik al iets zorgelijker. Het is nog te weinig om voor mij reden te zijn het te weigeren als ik toevallig net aan de beurt zou zijn, maar ik vind het nu wel logisch dat ze er even mee gestopt zijn. 
Maar alleen in Noorwegen en Denemarken...... als het door het vaccin komt, is dat dan een bepaalde levering geweest met een fout? Is het verkeerd bewaard of vervoerd? Wordt er tijdens het vaccineren iets fout gedaan, verkeerde dosering? Of moet ik nu mijn eigen complot bedenken en vermoeden dat complotdenkers wilden bewijzen dat zij gelijk hebben en met het vaccin geknoeid hebben? Is er een voedingsmiddel dat in die landen vaak gebruikt wordt en dat slecht combineert met het vaccin? Of een andere gewoonte in combinatie met.... ik weet het niet...... afwachten maar! Er zal binnenkort wel meer over bekend worden, misschien komen er meer klachten, misschien wordt duidelijk of het met het vaccin te maken heeft of toeval is. Misschien wordt er een andere reden gevonden. Maar het is goed dat na deze laatste problemen toch besloten is tijdelijk te stoppen. 

3 opmerkingen:

  1. Je kunt naar eer en geweten stemmen op een partij en hopen op winst èn dat FvD niet aan bak komt.
    Ik ben ontzettend benieuwd naar de uitslag.

    Het gedoe met AstraZeneca vind ik ergerlijk, als er geen verplichtingen waren zou ik als overheid stoppen met dit merk.
    Zelf hoop ik de die van J+J te krijgen maar ik denk niet dat we het voor het zeggen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daarom vind ik stemmen belangrijk, om die enge partijen niet te groot te laten worden. Elk stem op een 'fatsoenlijke' partij is er uiteindelijk één tegen zo'n enge partij, waarvan ik op dit moment FVD het ergst vind.
    Waarschijnlijk is er niks aan de hand met AstraZeneca, maar er moet natuurlijk wel naar gekeken worden. Het percentage mensen met embolie/trombose is zo laag dat er waarschijnlijk geen verband gevonden wordt. Die vreemde variant van trombose in combinatie met een tekort aan bloedplaatjes vind ik zorgelijker, maar het gaat maar om 6 mensen.... op miljoenen gevaccineerden en alleen (tot nu toe) mensen uit Noorwegen en Denemarken. Vooral dat het alleen daar lijkt voor te komen vind ik wonderlijk..... als er een verband met het vaccin is kan er misschien iets anders meespelen, een fout misschien, een levering waar iets mee mis gegaan is of een verkeerde dosering of zoiets. Maar als mensen die al trombose of longembolie hebben/hadden een oproep krijgen voor AstraZeneca denk ik dat het wel verstandig even bij de huisarts te informeren.
    Kiezen kan je niet, het is afzeggen of accepteren wat er voor je klaarligt. Dat snap ik ook wel, want dan wordt het nogal chaotisch. Er moet geregistreerd worden wat iemand krijgt, er ligt een een assortiment klaar waar je uit kiezen kan, dus een ander vaccin betekent een andere datum en soms een andere locatie..... ik denk dat dat allemaal vertragend werkt. En als er gekozen zou mogen worden betekent dat dat er voor de mensen die op het eind aan de beurt zijn misschien geen keuze meer is, die krijgen wat er overblijft.
    Maar wie weigert kan misschien als alle oproepen afgehandeld zijn alsnog gevaccineerd worden en heel misschien kan er dan uit de restanten gekozen worden, maar de kans is groot dat er dan vooral AstraZeneca over is, omdat er toch mensen zullen zijn die dat afgezegd hebben vanwege de huidige mogelijke problemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is vandaag precies 5 jaar dat heer Bubuza me heeft geholpen mijn ex-vriend terug te krijgen met zijn betovering en we zijn gelukkig getrouwd en hebben twee kinderen, ik wil heer Bubuza gewoon weer waarderen en ik zal hem blijven bedanken voor het helpen me de liefde van mijn leven terug, deze man is een God op aarde. Vijf jaar geleden gedroeg mijn vriend, die nu mijn man is, zich misdragen, zonder reden vertelde hij me dat het uit was tussen ons, ik was diepbedroefd, ik huilde de hele nacht op zoek naar hulp. Mijn vriend vertelde me hoe heer Bubuza haar huwelijk herstelde, dus nam ik contact met hem op en hij beloofde mij ook te helpen met zijn betovering, ik deed wat hij opdroeg en ik kreeg het resultaat 16 uur nadat de betovering was uitgesproken. vergeef en accepteer hem terug. Ben je emotioneel down? Bedriegt je partner je? Neem nu contact op met lord Bubuza voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of website: https://lordbubuzamiraculouswork.com

    BeantwoordenVerwijderen