Zoeken in deze blog

donderdag 12 augustus 2021

Daarrrrrr ben ik weerrrrrr

 Dinsdag voelde ik mij alweer een stuk beter..... na maandag bijna de hele dag geslapen te hebben had ik nu genoeg aan een tukkie van een uur in de middag. Ik deed toch nog even rustig aan, wel gewandeld, maar niet overdreven, lekker bezig geweest in huis. Eindelijk het planbord opgehangen dat ik een paar jaar geleden voor mijn verjaardag kreeg. Ik had er wel al plaats voor gemaakt, andere dingen (ingelijste foto's e,d, van Monnickendam) op een andere plek opgehangen totdat ik de perfecte plek ervoor had..... naast het oude prikbord.  Het is een white(zilver)/magneetbord. prikbord en papier inéén...... maar het lastige was dat de ophanggaten aan de achterkant niet dicht bij de rand zaten...... ik ben meer van een ophangoog en dan met een spijkertje ophangen, maar dit moest ik goed opmeten, er was totaal geen speling mogelijk..... waterpas moest het natuurlijk ook zijn en boren. Als ik dan niet helemaal op de juiste plek zit dan heb ik een groter gat dan bij een spijkertje. Het leek allemaal te lukken..... maar toen ik het wilde ophangen paste het net niet. Ik kon niet goed zien of ik een mm teveel naar rechts of links zat......ik probeerde het te voelen..... volgens mij net iets te ver uit elkaar...... hm..... dan de schroef of evt. allebei de schroeven maar een beetje krom slaan, naar elkaar toe...dat leek mij de beste oplossing.... en het werkte.... hij hangt!






 Blij.... weer een klus klaar! 

Woensdag was het echt weer helemaal normaal, ik heb zelfs ondanks de hete zon even in de tuin gewerkt. 
Toen ik terugkwam uit Arnhem was de tuin overwoekerd door haagwinde.... ik had er toen meteen al wat uitgehaald en dezelfde week haalde ik er meer uit..... voor stond er iets dat heel hoog geworden was en dat moest ook eruit!  Maar toen was het steeds vaker regenachtig..... ook na een regenbui duik ik niet tussen de haagwinde, niet zonder duikpak, dus het stond even stil.... af en toe wel iets, maar het schoot niet op. Woensdag ben ik echt weer even bezig geweest, niet lang, maar ik haalde veel onkruid weg. 
Hier in de buurt zijn er ook perkjes van de gemeente die volledig overwoekerd zijn met haagwinde..... het is echt een plaag. Het zit zo strak overal omheen dat ik het maar doorknip...... dat deel verdord dan en dan is het eenvoudiger weg te halen.... de rest probeer ik zo ver mogelijk uit de grond te trekken..... dat lukt nooit helemaal, maar wat weg is is weg! Dat het later toch weer opkomt daar valt niet aan te ontkomen, het gaat ondergronds verder, vertakt zich.... en elk klein stukje dat blijft zitten groeit weer uit! Het zou verboden moeten worden!  
's Avonds om half negen lekker gewandeld....... het was er heerlijk weer voor en het was bijna donker toen ik thuiskwam. Ik had wel een half uur of zo met iemand staan praten, dus niet al die tijd gelopen.
Wel in één keer alle 5000 stappen gehaald en voldoende hartpunten en bewegingsminuten. Toch handig zo'n app!. 


3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pat Ricia
    Goed bezig Ans!

    Ans Dekker-Martis
    Na 2 1/2 jaar eindelijk weer fut en de conditie gaat ook met sprongen vooruit!

    Elisabeth van der Ark
    Hoppa, lekker bezig in je eigen tempo.

    Ans Dekker-Martis
    Elisabeth van der Ark Precies!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pat Ricia
    Ans Dekker-Martis fijn!

    Geja Staal
    Niet alleen in Monnickendam die haagwinde , ook hier erg veel inde tuin!

    Ans Dekker-Martis
    Geja Staal Het is niet uit te roeien, het wordt elk jaar erger.

    BeantwoordenVerwijderen