Zoeken in deze blog

zaterdag 21 augustus 2021

Zaterdag

Niet te geloven, zaterdag had ik alweer visite! Dit was anders, dit waren mensen die ik kort geleden nog ontmoet heb. Door corona hadden we elkaar wel minder vaak gezien maar we hadden elkaar ondertussen alweer een paar keer gezien.
 En dit was pas heel kort van tevoren afgesproken...... ik werd gebeld met de vraag over iets dat ze in een winkel kregen en waar ik mogelijk iets aan zou hebben. Dat was niet het geval en ze reageerde met "Jammer, anders konden we het gezellig even bij je brengen!" Ik antwoordde dat ze zonder iets mee te nemen ook gezellig mochten komen 😀.
Besloten werd dat ze dat zouden doen. Ik zette vast thee en wachtte .... het duurde wat langer, want de weg was verderop afgesloten, dat was ik vergeten te zeggen. Ze hadden geen bord gezien (stond het er niet of zagen ze het niet?) toen ze van de N244 de N247 opdraaiden en pas toen ze ervoor stonden bleken ze niet verder te kunnen en moesten ze weer een flink stuk terug. Deze afsluiting duurt het hele weekend en volgend weekend is het weer. Voor fietsers is er een pontje, maar auto's passen daar niet op (de fietsers ook niet allemaal, er schijnt de hele dag een fiets/wandelaars-file gestaan te hebben).

Visite die normaal gesproken regelmatig langskomt en niet ver weg woont is anders dan visite die ik maar een enkel keertje zie en die dan ook nog van verder weg komt. Het voelt anders, maar voor de laatste is het ook al vaak dat er meegegeten wordt.... want die visite blijft meestal langer en  ze hebben een langere terugreis voor de boeg. Dan moet ik dus zorgen dat ik wat in huis heb, want doordat ik alleen ben heb ik niet altijd voldoende in huis..... zeker als er meer mensen mee-eten dan heb ik niet van alles genoeg en bovendien wil ik dan wel iets fatsoenlijks op tafel zetten. Als het onverwachts is dan moeten we het doen met wat er is of even langs de snackbar of winkel, maar als ik het weet dan regel ik wat lekkers! Ik vind dat leuk, maar ik ben er dus wel wat drukker mee. 
Ook kijk ik automatisch wat meer in het rond of ik misschien wat op moet ruimen...... dat doe ik minder met regelmatige gasten, die kennen mijn huis wel, die weten dat mijn huis niet het toonbeeld is van een perfect opgeruimd huis en zeker als ze onverwachts komen kan het behoorlijk rommelig zijn en loop ik soms nog  in mijn nachthempie. Voor de visite van zaterdag hoefde ik dus niet veel meer te doen dan thee te zetten, dat is anders. 


Weer gezellig gekletst...... mijn stembanden zijn deze week behoorlijk getraind weer....... af en toe kreeg ik een droge keel van het praten. 
Maar het was wel leuk!





Over 7 weken ben ik jarig.... ik weet nog niet of dat een gewone verjaardag wordt.. Vorig jaar vierde ik het heel beperkt, maar weinig mensen en niet alles tegelijk. 
Het hangt van de besmettingen af wat ik doe.... de meeste mensen die ik ken zijn ingeënt, maar dat wil niet zeggen dat je dan kan doen alsof er niks aan de hand is.....dus ik denk dat ik in elk geval laat weten dat ik het zowel op zaterdag als op zondag vier..... en dan zou het mooi zijn als ze melden wanneer ze komen. Als er een uitbraak is zal het weer beperkt zijn, maar dan is het ook handig om over 2 dagen te verdelen.  Ik kan dat nu dus nog niet zeggen, maar in elk geval denk ik er al over na.... wat als.....
Uiteraard mogen mensen altijd een andere dag komen, daar heb ik nooit een probleem van gemaakt...... een huis vol is wel heel gezellig, maar af en toe iemand is wel meer ontspannen en ik heb meer aandacht voor mijn gasten...... alles heeft voor- en nadelen. Voorlopig wacht ik het nog even af, ik spreek nog niks af, want de situatie kan zo weer veranderen. Normaal spreek ik nooit wat af, ik vier het altijd op de dag zelf en ben de hele dag jarig. Al jaren komt er eigenlijk nooit meer iemand 's morgens, dus ik vind het wel fijn als iemand het van tevoren zegt als het plan is 's morgens te komen, maar in het weekend is dat anders, dan is de kans groter dan er iemand 's morgens komt. 
In coronatijd kan het ook nodig zijn dat ze moeten zeggen wanneer ze van plan zijn te komen, dan kan ik zorgen dat niet alles tegelijk komt. Maar als het goed gaat met de besmettingen is dat minder belangrijk, maar misschien wel handig om het het hele weekend te vieren om toch wat spreiding te krijgen. Ik zie wel...... in 7 weken kan er nog veel veranderen!



Zaterdag had ik de was buiten gehangen, het zou mooi weer worden..... het was zeker niet koud en het  regende niet, maar de was droogde voor geen meter... de was was nog zo nat dat ik verbaasd keek of ik plassen op straat zag van een regenbui die ik gemist had) alles hangt nu binnen verder te drogen. 
Er was ook weinig zon.



 Maar de voorspelde onweersbuien die morgen (zondag) hier verwacht werden zijn van de radar verdwenen..... wel wat regen, maar het lijkt mee te vallen..... mooi, dan maar weer eens een flink stuk wandelen, want dat is er vandaag bij ingeschoten...... voor het slapen nog maar even lopen.

4 opmerkingen:

  1. Drukdrukdruk, zou je kunnen zeggen over zoveel aanloop maar gezellig is het natuurlijk wel.
    Voor je verjaardag zou ik nog geen zorgen maken, een dag van te voren is lang genoeg. ☻
    Het regent hier nu ook, onder het afdak zit ik lekker, fijn geluidje op de achtergrond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel gezellig.... wat veel achter elkaar, maar goed... het is nog vakantietijd! Morgen zijn de vakanties hier voorbij, dan begint alles weer, dan ga ik ook weer met de muziek beginnen.... als mijn gebit het houdt!
    Het veranderd toch steeds weer..... meer besmettingen, minder... maar in elk geval wil ik het hele weekend er voor uittrekken, zodat het wat meer verspreid kan komen. De mensen die hier meelezen zijn alvast voorbereid 😂.
    Dat afdak is heerlijk, daar ben ik stiekem toch wel jaloers op!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Uhhhhh.... verandert..... niet met een d natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen