Zoeken in deze blog

vrijdag 27 augustus 2021

Vrijdag

 Vrijdag..... eerst de was maar eens buitenhangen. Een paar uur later werd het donker en dreigend..... het was te nat om binnen te halen, dus ik spande er vuilniszakken over, net op tijd... de regen stelde niet veel voor, maar toch.....
Toen de zon weer doorkwam liet ik het maar even zo.... gelukkig, want de volgende bui had grote druppels. Ook dat duurde niet lang, maar zonder bescherming zou de was nooit drogen op deze manier. 



De post gooide 2 kleine pakketjes door de brievenbus.... één met achterkantjes voor oorbellen..... ik heb veel oorbellen waarvan de achterkant ontbreekt, dus bestelde ik voor weinig geld een voorraadje... in zilver- en goudkleur. Dat is handiger dan steeds wisselen met andere oorbellen. Ik geloof dat ze op een 'duppie' per stuk kwamen. Ze hadden verschillende soorten van 10 in een zakje.... de verzendkosten waren laag. 



Ook de twee thuistests arriveerden al.... ik bekeek de gebruiksaanwijzing..... hetzelfde als de test die ik gedaan had. Toch viel mij één ding op dat volgens mij in die andere gebruiksaanwijzing niet stond: Ouderen boven de 70 mogen het alleen gebruiken onder toezicht van een volwassene. Uhhhh.... ze zijn zelf toch volwassen of zie ik dat verkeerd? Ik geef toe dat sommige ouderen 'kinds' worden en Edwin zei mij ooit eens dat ze voor die tijd lastig worden.... gaan puberen.... dus het omgekeerde van wat er in hun jeugd gebeurt. Edwin was toen nog jong en toen ik er over nadacht viel mij op dat hij eigenlijk wel een beetje gelijk had..... voordat mensen gaan dementeren worden ze heel vaak moeilijk (ook niet allemaal natuurlijk)
Maar goed, om er nou van uit te gaan dat iedereen van boven de 70 toezicht nodig heeft bij het doen van zo'n test lijkt mij toch overdreven! Sommigen zullen misschien hulp erbij nodig hebben, maar dat geldt ook voor jongere mensen. Ik denk niet dat daar een leeftijdsgrens voor is... sterker nog... dat weet ik wel zeker! Voor de meeste mensen (jong en oud) zal de test geen enkel probleem zijn.
 
Dat voor kinderen toezicht van een volwassene geadviseerd wordt snap ik!

Wie twijfelt kan inderdaad beter hulp en/of advies vragen..... maar dat geldt voor zoveel dingen. 

Ik kreeg twee verschillende doosjes met 2 verschillende houdbaarheidsdata.... maar allebei zijn nog lang bruikbaar.





 

3 opmerkingen:

  1. Rare opmerking hoor. Bang voor verwijten of beschuldigingen wanneer het verkeerd gaat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nogal Amerikaans dan. Maar dan kan je beter stellen dat mensen die handelingsonbekwaam zijn het onder toezicht (of met hulp) moeten doen... of zoiets..... dat heeft niks met leeftijd te maken maar dan vallen er wel veel meer mensen onder. Een ondergrens (voor kinderen) snap ik, maar een bovengrens niet.... en zeker 70 niet. Iemand van 100 kan ook nog heel handig en snel van begrip etc. zijn..... en de meesten van 70 zullen dit ook probleemloos doen. Uitzonderingen zijn er altijd.
    Ik moest meteen denken aan 70-ers uit mijn omgeving die er echt geen moeite mee zullen hebben.
    Eentje zal hooguit te snel handelen, niet goed lezen.... maar die had dat altijd al, is gewoon ongeduldig en dat is ook niet leeftijdsgebonden. Verder voorzie ik bij niemand problemen, ook niet bij de 80-ers en zelfs 90-ers die ik ken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Giusy Scarfo
    Wij kregen de tests vorige week binnen en via het werk van Valerie hebben we er ook nog een paar. Hopelijk zal het niet nodig zijn, maar beter mee verlegen dan om verlegen. Wij zijn vandaag tussen de buien door naar het Filmhuis in Zevenaar geweest, we zijn droog gebleven. En (sommige) oudere mensen lijken al jaren voor ze echt dement zijn al wat recalcitrant te worden, ik maak het bij een naaste mee.

    Ans Dekker-Martis
    Giusy Scarfo Ik ben blij met deze extra tests.... ik zorgde er zelf al voor er minimaal eentje in huis te hebben, maar twee extra is handig.
    Het heeft hier niet echt veel geregend, maar ja, als de was buitenhangt is het altijd te veel.
    Ja echt...... ik heb het ook al vaker gemerkt en Edwin zag dat dus al toen hij jong was....... inderdaad een soort van puberteit.

    BeantwoordenVerwijderen