Zoeken in deze blog

zondag 8 augustus 2021

Verjaardagsweekend.

 Zaterdag was Geurtje jarig en ik ging al vroeg naar Arnhem. Ik moest een sprintje trekken om de treint te kunnen halen..... ik wist dat het krap was, ik hield er rekening mee dat ik hem zou missen, dan zou ik met de volgende trein nog steeds ruim op tijd zijn. Maar ik haalde hem..... ik plofte neer en de trein vertrok.
 We hadden afgesproken om 12 uur in het centrum..... ik was er natuurlijk eerder, ging even een winkel in en zocht vast een terrasje op bij de afgesproken plaats..... tijd voor de lunch. Wesley en Geurtje volgden al snel



 en niet lang daarna was met Edwin de ploeg compleet. 



Allemaal wat eten en drinken en ze kreeg cadeautjes. 

Daarna samen shoppen...... altijd leuk. Nog weer even naar de Hema om wat te drinken en evt. te eten.... even zitten was ook wel lekker. Het was goed geregeld daar..... naam en telefoonnummer werd genoteerd, plaats werd aangewezen, we kregen een houten blokje mee met het tafelnummer erop..... volgens mij was dat blokje een tompoes.

Ik leerde Wesley kennen toen hij 11 was....hij is nu geen kind meer!

Lekker koppie Earl Grey


Tafel 1 voor 4 personen.

Na afloop tompoes in een bak gooien..... duidelijk! Natuurlijk is het leuker zoals het ooit was, gewoon zelf een plekje zoeken, maar dit gaf mij wel het gevoel dat ze rekening met ons hielden..... zodat de kans op besmettingen klein is. Liever zo dan dat ze nergens op letten. 
Als ik alleen ben is het eigenlijk wel prettig zo'n vaste plaats, want als het druk is moet ik maar afwachten of ik een plekje zou kunnen vinden als ik afgerekend heb en met een vol blad aan een tafeltje wil zitten..... daarom ga ik als het druk is nooit in de rij staan bij dergelijke zelfbedieningsrestaurants.  Het aantal mensen tellen en het aantal beschikbare tafels tellen heeft geen zin..... mensen die later komen en met meer zijn bezetten alvast een tafeltje, terwijl er één achter aansluit in de rij. 
Maar goed.... het was weer lekker..... en we gingen daarna naar Geurtjes huis... Edwin ging nog even boodschappen doen en Wesley, Geurtje en ik gingen alvast met de bus.Deze keer een vrolijke buschauffeur die een heel verhaal te vertellen had door de microfoon en ons allen een prettige reis wenste. Het leek wel een reisleider. 
's Avonds nog heerlijk gegeten bij Geurtje.... het was zoveel dat ik ook nog van alles meekreeg, dus zondag hoefde ik niet te koken, bakken en braden!
En weer tijd voor de terugtocht.... even een bui afwachten en bij de halte aangekomen ontdekken dat er net 2 bussen vertrokken waren..... 25 minuten wachten, maar..... ik hoefde niet te rennen voor mijn trein, ik had nog 20 minuten, dus rustig aan! Hij kwam al snel..... er was geen treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen i.v.m. werkzaamheden, dus er was tijd over..... al een kwartier voor vertrek kon ik alvast instappen. Onderweg soms regen, soms kwam de zon weer door en veel donkere wolken.



In Amsterdam ging ik deze keer niet met de metro, maar pakte achter het station de bus naar Volendam, die stopt hier op de weg.... iets verder lopen, maar de vorige keer vanuit Arnhem moest ik in Noord lang op mijn bus wachten en ik verwachtte nu geen betere aansluiting..... dan maar verder lopen, geen probleem! Toen ik langs de halte kwam waar de bus uit Noord komt bleek dat die over 22 minuten zou komen........ goed gegokt dus!

Zondag een dubbele verjaardag...... eigenlijk hadden ze het zaterdag al gevierd, maar ik mocht zondag komen, de dag dat één van tweeën echt jarig was, want naar drie jarigen op één dag wordt wat lastig, vooral als ik voor de één naar Arnhem moet en voor de beide anderen naar Purmerend. 

Zondag dus naar Purmerend, we spraken een tijd af en vlak voor ik wegging belde er iemand.... ze waren en de buurt en vroegen of ze even langs mochten komen. Dat vond ik jammer, maar ik moest dat toch afzeggen. Ze kwamen nog wel even snel een cadeautje brengen..... lief!
Even later was ik in Purmerend..... de jarigen pakten de cadeautjes uit en we zaten gezellig te kletsen. Wat lekkers erbij, lekker! 
Daarna nog even naar de Lidl, dat is daar zo ongeveer om de hoek dus dat is handig.
Naar huis...... eten opwarmen.....eten... en toen was ik af! Gaar! Best een druk weekend, maar wel leuk! 

2 opmerkingen:

  1. Je draaide dit weekend op verjaardagen. :-)
    Het zal gezellig zijn geweest, nu eerst goed uitrusten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja echt! Het was heel leuk, maar het was teveel!
    Ik ben daar net een stukje over aan het schrijven..... ik heb bijna de hele dag geslapen. Ik heb letterlijk nog niks gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen