Zoeken in deze blog

woensdag 25 augustus 2021

Oorbellen en muziek

 


Eindelijk weer naar de muziekvereniging geweest....... er lag een stapel nieuwe muziek, wel lekker dat dat voor iedereen nieuw was. Als de anderen het al vaker gespeeld hebben is het vaak lastig om als enige nog te moeten ontdekken wat er precies staat.... de goede noten te pakken en het ritme meteen door te hebben. 



Het ging toch wat beter dan ik verwachtte, maar het was wel vermoeiend en de binnenkant van mijn onderlip begon alweer rauw te worden..... daar schuren mijn tanden tegenaan, daar had ik vroeger geen last van, maar de laatste paar jaar wel, ik zit al te denken aan orthodontische wax over mijn ondertanden, daar moet ik maar eens naar op zoek gaan! 
 Het was dus echt beter om te stoppen in de pauze, een uurtje spelen is voor mij zo'n eerste keer wel genoeg. Volgende week zien we wel weer verder! En nu natuurlijk ook weer thuis oefenen! 




's Middags kwam mijn vriendin, dat was ook een tijd geleden........ voorlopig gaan we weer volgens ons oude schema verder en als alles goed gaat blijft dat zo. 

En zo is alles weer een beetje normaal! 

Maar ja, het moet niet te normaal worden natuurlijk, daarom gooide ik voor ik naar de muziek ging nog even een bak oorbellen (en wat andere sieraden) om..... met het deksel open!



 De grond lag bezaaid met oorbellen. Ze zijn of eigenlijk waren enigszins gesorteerd....... kleine, grote, ringen, gekke, heel beschaafde etc. Het is toch altijd nog zoeken naar 2 dezelfde (vooral bij kleintjes), maar in elk geval moet die in hetzelfde vakje zitten. Eerst maar zorgen dat alles van de vloer is en later begon het sorteren....... op het laatst zag ik door de bomen het bos niet meer, maar ik ben bijna klaar. Ik had opvallend veel eenlingen....... toch nog maar bewaard, misschien vind ik nog een weggerolde oorbel of heb ik in een andere bak nog zo'n zelfde eenling. Ik ben gek op oorbellen...... het hoeft geen goud of zilver te zijn, zelf koop ik het liefst zo goedkoop mogelijk.... de duurdere die ik heb heb ik ooit gekregen (en die zijn wel mooi, maar het is veel erger als ik er daar eentje van verlies!) 
Ik hou van grote oorbellen en gekke oorbellen, maar op z'n tijd ook van heel kleintjes.
Bij een begrafenis bijvoorbeeld heb ik meestal kleine pareltjes in of piepkleine zwarte knopjes of een heel klein zwart ringetje. Sowieso geen opvallende sieraden en al helemaal geen rammelende/rinkelende sieraden! Ook geen make-up of nauwelijks (nou gebruik ik toch niet veel make-up, maar zo af en toe heb ik een periode dat ik er wat meer mee bezig ben en naar een feestje wil ik ook nog wel eens mijzelf daarmee versieren, vroeger gebruikte ik meer). Als ik al nagellak gebruik dan is het onopvallende nagellak..... echt geen knalrode. Sommige mensen vinden dat alles moet kunnen bij begrafenissen maar zover ben ik nog niet. Ik voel mij niet vrolijk dus ik kleed mij niet vrolijk! Naar een feest kleed ik mij wel vaak vrolijk omdat ik mij dan ook vrolijk voel, zo simpel is het.
 Natuurlijk hoeft het niet altijd zwart te zijn bij uitvaarten, maar ik draag geen vrolijke kleuren, meestal zwart/grijs/beige..... dat soort kleuren. Ik voel mij daar op die momenten prettiger in omdat dat meer bij mijn stemming past. En mijn oorbellen pas ik daar bij aan dus. 
Liever te somber dan te vrolijk gekleed! Als ik uit de toon val dan liever omdat het te netjes is dan doordat ik eruit knal met felgekleurde kleding. Ik vind dat ook gepaster naar de naaste familie en vrienden toe. Ik heb ook altijd gezorgd dat ik kleding heb die ik bij dergelijke gelegenheden gepast vindt..... wel kleding die ik normaal ook kan dragen, dat is wel zo handig! Ik zorg dus dat ik altijd  donkere of beige jas en schoenen heb. 

Maar goed..... ik heb  dus alle soorten oorbellen, van badeendjes tot mini 'diamantjes en van grammofoonplaatjes tot alle soorten en maten ringen, kerstbomen en pompoenen, heksenhoeden en bloemen, muzieknoten en saxofoons...... echt alles!
Een heel klein deel van mijn verzameling: 






 De gevallen bak heeft aan de andere kant ook nog vakjes..... en ik heb nog een andere doos met vakjes..... en een klein ladekastje en doosjes en rekjes met oorbellen en andere sieraden.. echt heel veel! Het is niet te doen om de oorbellen nog nauwkeuriger te sorteren...... elk stel in een apart zakje bijvoorbeeld...... dan mag ik wel een 'kleineplasticzakjesfabriek' opkopen en het neemt dan natuurlijk veel meer ruimte in. Het zou wel eenvoudiger geweest zijn toen ik deze bak omkieperde, maar ja..... stel je voor dat ik mij zou vervelen..... 😂

3 opmerkingen:

  1. Hilde de Jongh-Meulbroek
    Wat een ellende, haha. Maar wel leuke oorbellen

    Ans Dekker-Martis
    Hihihih, echt vlak voor ik de deur uitging.... dus wel even alles bij elkaar geschraapt, zodat ik niet bij thuiskomst moest opletten waar ik mijn voeten zou neerzetten.
    Ik heb echt alle soorten, ik hou daar van!

    Theodora Ederzeel
    Wat fijn dat je weer bezig bent met muziek Ans!
    Ans Dekker-Martis
    Theodora Ederzeel Ja heerlijk..... ik zag het eerder nog niet zitten

    Susanne Bout
    Ach, en dan die hele bak laten vallen.... 😱🤦‍♀️
    Bij mij zitten de kleinste exemplaren in een pillendoos met 7 rijen vakjes. Alle deksels eraf gesloopt. Het scheelt heel veel zoeken.

    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout En ik kon niemand anders de schuld geven hahaha.
    Ook een idee, ik heb nog wel van die pillendoosjes.... maar ik laat de deksels er wel opzitten..... want als ik ze laat vallen....... 🤣

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat véél! Ik dacht al dat ik een heel eind kwam met een doosje maar dit is zowat een winkelvoorraad. ☻

    Met het spelen viel het dus mee en tegen. Ik wist niet dat er special was voor de tanden bestond, succes ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha, ja, ik heb erg veel!
    Die was wordt gebruikt bij beugels, die willen vooral in het begin nogal eens naar schuren tegen wangen of lippen.

    BeantwoordenVerwijderen