Zoeken in deze blog

vrijdag 6 augustus 2021

Ik ben blij!

 Het is mij gelukt.... ik heb deze week eindelijk weer eens (bijna) 5 km. achter elkaar gelopen..... en ook nog in een vlot tempo! Het moet nog sneller kunnen en verder, maar ik ben hier al heel erg bij mee, want dit kon ik lange tijd niet.... zeker niet in dit tempo. Ik red dit nog niet meerdere dagen achter elkaar, maar dat lukt al wel met 3 km. Een heel duidelijke verbetering dus.... eindelijk! 
Ik merkte al eerder dat de 'fut' aan het terugkomen was....... ik deed weer dingen zonder mij er met tegenzin naartoe te slepen, ook klussen waar ik een hekel aan heb.... ik doe het gewoon! Niet dat ik ineens de hele dat actief ben, dat is nog wat veel gevraagd omdat de conditie er nog niet helemaal is, maar dat komt dus duidelijk terug..... maar na zo'n wandeling ben ik niet heel erg actief meer, het is het één of het ander. Door extra veel te lopen bouw ik conditie sneller op dan met stofzuigen, dus voorlopig heeft het lopen voorrang en de rest doe ik op een laag pitje.
Onvermoeibaar ben ik nooit geweest en ik kan mij niet voorstellen dat dat ooit gaat gebeuren, maar het is nu veel beter dan het de afgelopen 2 1/2 jaar was..... waarbij ik vooral de laatste 3 maanden vooruitgang merkte. Het herstel is er ook sneller, al kost dat op het ogenblik wat meer moeite, maar ik loop nu ook erg veel, dus ik zal denk ik wat vaker een iets rustiger dag moeten inplannen..... even mijn benen meer kans geven om te herstellen. Maar ik ben wel veel sneller weer op adem! 

Ik ben dus heel blij!



 Wandelen is een fijne manier voor mij om conditie op te bouwen, het tempo kan aangepast worden aan hoe ik mij voel, afstanden zijn aan te passen..... toen het nog minder goed ging had ik wel eens het gevoel dat ik niet vooruit kwam.... dan ging ik de deur uit en wandelde een heel klein rondje, ging dat goed dan maakte ik een andere rondje..... zo werd het soms na veel rondjes toch nog een leuk stukje, maar steeds kwam ik weer dichtbij mijn huis uit zodat ik als het echt niet meer ging snel thuis was. Soms was ik overmoedig en was ik ver weg als ik merkte dat het niet meer ging...... en dan moest ik nog naar huis! Iets te ver is niet erg, maar veel te ver werkt niet, dan kan ik er dagen last van hebben. 
Ik vind wandelen ook leuk! Verschillende routes, maar sommige stukken komen vaak in de route voor....  ik vind het prettig als er onderweg bankjes staan, dan kan ik zitten als het nodig is of als ik gewoon even lekker wil zitten en van de omgeving genieten. De buitenlucht is ook goed, ik kom regelmatig bekenden en onbekenden tegen waar ik een praatje mee maak.
Deze week... van maandag tot en met donderdag haalde ik 232 hartpunten (advies is minimaal 150 per week....en de week is nog niet om, er komen nog 3 dagen bij, hartpunten krijg ik voor elke minuut dat ik stevig doorloop en extra punten als het nog intensiever is) en maakte ik bijna 29.000 stappen.
Zomaar wat foto's die ik tijdens mijn wandelingen deze week maakte: 







Ik had vandaag eigenlijk een controle-afspraak met mijn huisarts, maar ik werd gebeld dat die niet door kon gaan..... nu over 2 weken de uitslag van mijn bloed. Als dat net zo goed gaat ben ik meer dan tevreden...... maar dat moet ik dus nog even afwachten! 

3 opmerkingen:

  1. Geja Staal
    Goed bezig Ans ….. en fietsen doe je toch ook …. krijg je daar ook punten voor ?

    Ans Dekker-Martis
    Geja Staal Ik geloof dat ik dat wel kan invullen, maar daar heb ik nog niet goed naar gekeken.
    Het gaat in elk geval lekker en het is over het algemeen lekker wandelweer.


    Elisabeth van der Ark
    Lekker bezig.

    Ans Dekker-Martis
    Elisabeth van der Ark Ja, het lukt weer.... heerlijk!

    Elisabeth van der Ark
    Ans Dekker-Martis echt fijn voor je.

    Ans Dekker-Martis
    Ja, echt blij om!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed bezig 👍 als je doorzet haal je binnenkort het dubbele.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoop het, maar ik hier voorlopig al tevreden mee, al mag het natuurlijk altijd beter en dat is het streven ook!

    BeantwoordenVerwijderen