Zoeken in deze blog

vrijdag 20 augustus 2021

Dokters

 


Vandaag (vrijdag) voor controle naar de huisarts, die afspraak was eerder afgezegd. Ik ben maar kort binnen geweest, alles was goed..... dat mijn suiker 's morgens wat hoger is is al lang, maar het gemiddelde is goed.  Bloeddruk... bovendruk een tikkie hoog..... dat kan wel eens, het was niet dramatisch, dus gewoon doorgaan! Ik vind dit een prettige dokter, ze geeft mij het gevoel dat ze luistert, mij begrijpt en meedenkt.
Ik had geen probleem met de andere dokter, maar deze ligt mij beter....... meteen de eerste keer dat ik bij haar was merkte ik al dat het goed voelde. Vandaag was het de tweede keer en het voelde nog net zo..... dus voortaan kies ik voor deze als het kan. Geen probleem als ik een keer niet bij haar terecht kan hoor, niks mis met die andere, maar deze is voor mij beter denk ik! 


Dat heb ik weer gehad, volgende controle is bij de diabetesverpleegkundige en dat is ook nooit een probleem, ik vind haar erg aardig ook zij denkt goed mee en luistert goed. En niet te streng, alleen als het nodig is. Geen gezeur en altijd vrolijk....... dat voelt ook goed. 
Het kan ook anders..... ik was ooit bij een specialist en die was zo erg dat ik ooit tegen mijn huisarts zei dat ik naar die man nooit meer terugging, al moest ik kruipend naar Maastricht voor een andere dokter, alles beter dan die ene specialist. Mijn huisarts van toen begreep het, hij kende die man ook! 
Het gebeurt mij niet vaak dat ik echt een probleem met een dokter of tandarts e.d. heb, maar dat de één mij beter ligt dan de andere lijkt mij logisch!




Verder vandaag een beetje bijkomen van een paar drukke dagen..... wel heel leuke dagen, maar veel leuke dingen kosten nou eenmaal ook energie, dus even rustig aan, dan is morgen alles weer normaal.... als ik doorga moet ik dat later bezuren, ik ken mijn eigen lichaam zo ondertussen wel! 





Vandaag kreeg ik ook de brief met de aanvraag voor 2 gratis zelftesten. Voor wie hem nog niet heeft gehad...... het is heel simpel! Moet besteld worden via internet..... de code die in de brief staat invullen of de QR-code scannen...... de cijfers van je postcode invullen en aanvinken dat je de testen wil ontvangen..... klaar. 
In veel talen stond vermeld naar welke site ze moesten voor meer informatie.

2 testen per adres..... ik heb dus mazzel, ik krijg er 2 helemaal voor mijzelf. Ik wil er ook altijd minstens 1 in huis hebben, ik heb al eerder ervaren dat er momenten zijn dat het nodig is..... geen tijd voor een andere test (waarschijnlijk was een afspraak op tijd onmogelijk, maar ook omdat de uitslag zeker niet op tijd binnen kon zijn).... de kans was klein dat ik het had, maar niet uitgesloten (bij iemand geweest die contact had gehad met iemand die besmet was....hij was zelf daarna al negatief getest was, maar kreeg daarna toch ineens klachten, liet zich weer testen, maar had nog geen uitslag... die was overigens weer negatief bleek later) ..... toen was het handig dat ik een zelftest in huis had...... hij gaf negatief aan.... dus ik kon alles door laten gaan en dat maakte het een stuk eenvoudiger. Voor dat soort momenten is het toch handig. Nu krijg ik er dus 2...... dat betekent dat ik in noodgevallen ook een test voor een ander heb  (ik heb er wel graag weer eentje voor terug dan, maar dat heeft waarschijnlijk geen haast). Bij klachten is het de bedoeling dat we ons laten testen, de zelftest is voor als het minder waarschijnlijk is dat je besmet bent maar je toch wat meer zekerheid wil hebben. Bijvoorbeeld als je op bezoek wil bij iemand die kwetsbaar is. 
De zelftest die ik had was eenvoudig zelf te doen en dat zal met de testen die ik nu besteld heb niet veel anders zijn. 

Fijn weekend allemaal
geniet van het mooie weer zaterdag 
en zoek voor zondag maar vast een goed boek of een leuke film!


4 opmerkingen:

  1. Alles goed, dat is het beste. dat het zo mag blijven.
    Ik probeer al een paar dagen de zelftests aan te vragen maar kom niet op de site.
    Straks nog maar eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kwam er eerst ook niet op, maar maakte zelf een fout.... ik vulde test in i.p.v. testen. Gewoon niet goed gelezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Graag gedaan..... jij maakte dezelfde fout? Dan zijn er vast nog wel meer mensen! 🤣

    BeantwoordenVerwijderen