Zoeken in deze blog

maandag 27 december 2021

1ste kerstdag

 Eerste kerstdag, ik was vroeg wakker maar was al vroeg in slaap gevallen, tussendoor wel even wakker, maar alles bij elkaar een goede nacht. 
Ik ruimde nog wat op, maar niet teveel..... het moet er bewoond uitzien. Ik blijf maar kort weg, maar toch.....  er mag best een kopje op tafel staan en een trui over een stoel hangen... dat soort dingen. Soms gaan mensen op vakantie en dan is het zo netjes dat een kind kan zien dat er niemand is. Koelkast leeg en op een kiertje (vergeet het doekje ertussen niet), elk kussentje op de bank ligt perfect op z'n plaats, er zwerft geen enkel kledingstuk (oké, sommige mensen hebben dat altijd, maar ik niet!). Dat doe ik dus niet, ik zet juist expres hier en daar wat neer. 
Batterij kerstlampjes op batterij mogen aan, we zien wel hoe lang ze het blijven doen
 En er blijft bijna altijd een lamp boven tafel branden..... met de lampen van tegenwoordig is dat niet  duur en het is toch beter om de indruk te wekken dat ik thuis ben.... het komt ook prettiger thuis! In deze tijd is het ook overdag vaak nogal donker en dat vind ik het fijn als het binnen licht is als ik na een paar dagen thuiskom.... en 's avonds heb ik dat helemaal, in een echt donker huis thuiskomen vind ik ongezellig.
Gordijnen een stukje dicht zoals ik zo vaak heb..... dat is in de zomer tegen de zon en in de winter omdat wij roosters hebben die zelfs als ze dicht zijn ontzettend veel kou doorlaten..... het moet wel heel dun materiaal zijn waar dat van gemaakt is, het geld zal wel op geweest zijn voor fatsoenlijke roosters. Het voelt als tocht, maar dat is logisch, die kou komt naar beneden.... precies in mijn nek, want daar zit ik vaak. Het gordijn houdt dat tegen, dat voelt veel prettiger! En het is niet eens een dik gordijn, maar het helpt wel. Iets voor het rooster plakken is ook niet ideaal. En als ik niet thuis ben kunnen ze door de gordijnen niet zien of er iemand in de kamer is omdat maar een klein gedeelte van de kamer te zien is. Als ik ze normaal altijd helemaal open zou hebben zou het juist opvallen als ze half dicht zijn een paar dagen.
Natuurlijk zijn het maar kleine hulpmiddelen om ongewenste gasten tegen te houden, maar alle beetje helpen. Er valt niet zoveel bij mij te halen en best kans dat ze dat al vermoeden als ze naar binnen kijken, maar je weet het nooit..... ik zou het een naar idee vinden als 'ze' binnen zijn geweest, ook al is er niks weg! 

De tas was gepakt, ik had niet veel kleding mee te nemen omdat ik maar kort zou blijven. 
Wel even de vuilniszak in de container gooien, want dat kan gaan stinken. 
Voor alle zekerheid even een sneltest...... je weet maar nooit.... ik wil niemand besmetten. 
Douchen, kerstkleding aan en gaan met die banaan..... naar de bus. Voor alle zekerheid nog even op 9292 gekeken..... die gaf steeds aan dat ik naar de weg moest lopen..... maar er gaat ook een bus door Monnickendam, die wilde ik. Die gaat op zon- en feestdagen minder vaak, maar toch nog 2x per uur, dus geen gezeur, het kan. Dan maar elk onderdeel apart, want misschien komt het door het tijdstip waarop de trein vertrekt. Ook als ik intikte dat ik van huis naar CS Amsterdam wilde moest ik naar de weg lopen. Ik typte een ander huisadres in, wat verder bij die bushalte vandaan en kijk..... daar kwam de bus die ik wilde tevoorschijn! Dom gedoe. Het sluit misschien iets minder goed aan op de trein, maar het hoeft van mij niet zo krap te zijn.... en als ik alleen aangeef dat ik naar het CS wil dan heeft dat niks met een treintijd te maken, dus raar dat ze steeds andere bussen aangeven. 
Ik spreek altijd een 'ongeveertijd' af , dus bijvoorbeeld tussen 2 en 3. Dan heb ik wat speling als ik een bus of trein mis. De treinen gaan elk half uur, ik koos de trein waarmee ik zelfs nog iets voor de afgesproken begintijd kon aankomen (in dat geval loop ik kuierend.... alle tijd)...... dan kan ik dus 2 treinen missen en toch op tijd komen, al is die laatste mogelijkheid wel krap.... maar goed, er kan altijd wat tegenzitten, dus ik ging voor die eerste. 

Ik zou maar kort blijven, niet tot het nieuwe jaar (wat eerst het plan was) omdat er niet veel te beleven is als alles dicht is. 

Brrrrr, want een ijzig koude wind stond er.... het zonnetje scheen volop, maar kon niet op tegen die koude wind. Pas toen ik in het bushokje zat kon ik de zon een beetje voelen omdat ik daar redelijk uit de wind zat. 

Mijn mondkapje met verlichting ging op, licht in deze donkere dagen. 
Het zorgde voor aanspraak..... er kwamen leuke reacties op, anderen wezen allen en schoten in de lach.... nou, toch weer iemand plezier bezorgd! Iemand van de NS vond het helemaal geweldig, we hebben een tijd staan praten. Het was een man met een duidelijk positieve instelling, daar hou ik van.... zelf ben ik ook meestal positief. 
In de trein kwam ik tegenover een aardige vrouw te zitten.... nog jong, ik zou bijna zeggen meisje, maar dat was zij echt niet meer, toevallig kwam haar leeftijd even ter sprake..... maar in mijn ogen was ze toch een meisje. Ik heb gezellig met haar zitten praten tot ze eruit moest in Utrecht. 

In Arnhem stond de bus er al.....ook deze bus rijdt minder vaak op zon- en feestdagen, dus ik stapte meteen in  en daardoor was ik al vroeg bij de halte dicht bij Geurtjes huis. Ik zou na de lunch komen had ik gezegd.... maar ik had nog een half broodje in mijn tas.... dat kon ik mooi even opeten in het bushokje..
Natuurlijk krijg ik genoeg te eten daar, maar even een gewoon broodje als lunch is natuurlijk beter, anders krijg ik  misschien de neiging om teveel te snoepen. Uiteraard kan ik daar ook brood krijgen als ik dat wil, maar als ik in mijn tas heb zitten (voor onderweg) dan vind ik het logischer om dat eerst te nemen. Lekker.... ik sloeg de kruimels van mij af (dat is altijd handig buiten) en kuierde op mijn gemak richting Geurtje. Ik vermoedde dat ik nog iets aan de vroege kant was en wist dat Edwin daar wel op zou reageren, ik ken hem langer dan vandaag! 
En ja hoor, de deur ging open: "Ja, je bent een minuut te vroeg!" kreeg ik te horen terwijl hij de tijd nog even controleerde. Ik grijnsde "Dit had ik al verwacht!" 
Ik neem met dergelijk dagen altijd wat lekker mee en/of wat leuks. Ik neem wel vaker iets mee, maar als ik met dit soort dagen bij iemand kom hoort daar iets bij vind ik. 
Ik kreeg meteen wat terug.... een leuke kerstbeker (met thee en maatlepeltje) en een bijpassende set koektrommels, leuk! Ze waren bang dat mijn tas anders te leeg zou zijn op de terugweg. 😂




Het was gezellig..... meteen stond er al verse muntthee en gebak voor mijn neus. 
's Avonds heerlijk gegeten..... eigenlijk teveel, maar het was zo lekker. Ik was wel wat gaar en liep niet mee toen Edwin de honden uitliet. 
Eerste kerstdag was al geslaagd!


2 opmerkingen: