Zoeken in deze blog

zondag 12 december 2021

Ditjes en datjes

 Zondag werd weer een rustige dag..... ik was het niet van plan, maar ik had het nodig en dan kan ik daar maar beter aan toegeven als ik geen afspraken heb. Dus vooral geluierd en een film gekeken. Verder wat opgeruimd en wat huishoudelijke bezigheden die nou eenmaal moeten gebeuren, wat kerstversiering tevoorschijn gehaald....maar niks bijzonders verder. 




Nee, ik kijk geen autoraces! Ik hou niet van autoraces.... nooit leuk gevonden en dat is niet veranderd omdat nu toevallig een Nederlander het erg goed doet. Ik vind het natuurlijk leuk als een Nederlander wint, maar om nou 97 keer op facebook te lezen dat hij gewonnen heeft vind ik wat veel van het goede (oké, 97 is overdreven, maar het waren zeker meer dan 30 berichten!).
Alles en iedereen vond het blijkbaar nodig om het even te melden.....zucht..... ik krijg hier alleen maar meer tegenzin in autoraces door.....  want echt, ik kon bijna geen andere berichten meer vinden! 
Ik snap het.... iedereen was enthousiast, maar ik vond het echt wat teveel van het goede..... ik vind het zelf genoeg om even op teletekst of internet te kijken naar de uitslag, maar dat was niet nodig, het kon mij onmogelijk ontgaan was de uitslag was. 😂
Maar goed, leuk dat hij gewonnen heeft..... klaar....over en sluiten maar!
Ben ik nu een zuurpruim? Jammer dan!


Maar goed, ik zat een mierzoete kerstfilm te kijken....  het valt mij op dat al die zoete romantische  kerstfilms op elkaar lijken..... vaak dezelfde acteurs en anders hetzelfde type..... de basis is bij allemaal hetzelfde en daardoor is het verloop heel voorspelbaar. Leuk voor een keertje, maar ik hoef er niet zoveel te zien als RTL8 uitzend, elke avond een paar!
 Nou hou ik ook niet zo van home alone, maar er zijn zat films die ik wel leuk vind, vaak ook zoet, maar films als Annie, Mathilda,  A Christmas carol en White Christmas blijf ik leuk vinden. Er zijn er nog veel meer..... Disneyfilms vind ik bijna allemaal heerlijk om naar te kijken......  er is dus zat leuks voor mij. 

Ik kijk graag tv.... vooral detectives.... maar een goede quiz hou ik ook van en ik volg al het nieuws, kijk naar veel talkshows en soms sport (maar niet naar autoraces, tour de France en tennis.... om er maar een paar te noemen), vooral voetbal, volleybal en schaatsen zie ik graag, maar ik kijk niet naar elke wedstrijd....  het hangt er vanaf hoe belangrijk de wedstrijd is (een belangrijke wedstrijd verhoogt de spanning) en soms ook van wat er verder op tv is.... vooral bij minder belangrijke wedstrijden telt dat mee. 

Lezen doe ik ook graag, maar ik lees minder nu er de hele dag wel iets op tv is, er teruggekeken kan worden en er op internet van alles te beleven is. Ik lees nog wel, maar verslind niet meer zoveel boeken als vroeger.... ach ja... tijden veranderen, er is zoveel meer bijgekomen dat leuk is.
Lezen in bed doe ik al heel lang niet meer..... als het een goed boek is kan ik het niet wegleggen.... het moet uit! Beter kan ik dan een cryptogram maken.... moeilijk..... en dan met een moeilijke opgave in mijn hoofd in slaap vallen! Ik ben een slechte inslaper (behalve bij de tv, dan val ik in slaap als ik het niet wil)...... ik moet mij op iets concentreren om in slaap te vallen, anders blijf ik denken aan dingen die gebeuren moeten, dingen die gebeurd zijn, hoe dat anders had gemoeten, wat er fout ging, wat ik wil gaan doen .... etc..... ik blijf malen.... maar met een crypto-opgave in mijn hoofd lukt het vaak wel.... op zoveel mogelijk plaatsen met een H, meisjesnamen met een A en meer van dat soort dingen. Soms lukt het mij niet te concerteren en denk ik ineens toch weer aan de dagelijkse dingen....  dan kan ik beter stoppen en uit bed gaan.... tv kijken en daarbij in slaap vallen. 
Rustige muziek kan ook wel eens helpen, maar is meestal niet voldoende. Maar muziek is altijd goed, ook om mee wakker te worden! Ik hou van bijna alle genres..... het hangt van mijn stemming af en het moment van de dag en wat ik aan het doen ben waar ik het liefste naar luister. 
Kerstmuziek mag in de kersttijd altijd te horen zijn. Ik weet nog van kerstfeesten lang geleden dat ik schoonouders op visite had en ik kerstplaten draaide.... ik had er veel, ook wat geen speciale kerstmuziek was maar er wel goed bij paste, dus wel afwisselende muziek, maar alles in kerstsfeer.
Er kwam dan altijd een moment dat schoonpa het genoeg vond en andere muziek wilde of geen muziek... dat vond ik dan zooooo jammer. 
Het voordeel van alleen zijn is dat ik de hele dag naar 'mijn' muziek kan luisteren en naar de films kijk die ik leuk vind. Nou had Ed wel zo ongeveer dezelfde smaak, maar Edwin niet. Logisch, een andere generatie en je moet niet alles mooi vinden wat je moeder mooi vindt. 
En in mijn eentje kan ik ook lekker meezingen.... niemand die vraagt of ik mijn mond wil houden.... heerlijk meeblèren! 





Ik zie altijd liever de voordelen dan de nadelen..... en overal zijn voordelen te vinden!  



Het begint hier al een klein beetje op Kerst te lijken..... er is nog veel te doen.... elke dag een beetje!
En nog geen lichtjes aan..... dat is het laatste.... dan pas is het echt Kerst! 




Het is vroeg donker..... en donker weer, dus echt de donkere dagen voor Kerst. 
Zoals elk jaar hoop ik op sneeuw..... ik ben er gek op en het ziet er zo vrolijk uit. Niet op de weg, dat is meestal een vieze bende en het is goed dat er gestrooid wordt, want ik gun niemand schade of erger toe, maar verder vind ik sneeuw geweldig.... ik voel mij als een kind van 7..... ik ga ervoor mijn bed uit als ik merk dat het sneeuwt..... midden in de nacht verse voetsporen maken in de sneeuw en hopen dat niemand er overheen loopt. Als er veel ligt en het lijkt te blijven liggen een sneeuwpop maken.
Een sneeuwballengevecht vind ik ook leuk.....  ik ga natuurlijk niet zomaar mensen bekogelen, maar heb daar soms wel zin in..... ik hou mij in..... het moet niet te gek worden en niet iedereen is van zoiets gediend 😂, maar stiekem zou ik het best willen!


2 opmerkingen:

  1. Kerstmuziek moet ik niet te lang horen, daarom heb ik nu een andere radiozender. Ik weet niet wel maar doorlopend sfeerliedjes vind ik teveel.
    Die films zijn inderdaad meer van hetzelfde, dat zagen we ook bij detectives op de RTLzenders.
    De autoraces boeien me niet maar winnen is een mooie prestatie van Max, neem ik aan. ☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig zijn er ook veel kerstliedjes die heel anders zijn, vlotter, gekker.... en dat vind ik vooral in de aanloop naar Kerst leuk.
    Ja en mierzoet zijn die films. Die detectives zijn inderdaad ook veel van hetzelfde, maar omdat ik dat leuker vind vind ik dat ook minder erg.
    Erg knap van Max en ik vind het geweldig dat een Nederlander dat doet, maar ik zag er teveel berichten van, ook op tv was het in bijna elk programma..... dat vind ik zelf dan net weer teveel. Ik kijk ook niet, want ik vind er echt niets aan.

    BeantwoordenVerwijderen