Zoeken in deze blog

vrijdag 17 december 2021

Succesvol winkelen


 Soms kon je iets tegen in een winkel wat je gewoon moet hebben! 
Meestal is het mijn prijs niet en dan kost het geen enkele moeite om het achter te laten, maar als het dan ook nog eens in mijn prijsklasse valt...... tsja, dan kan ik het soms niet laten. 
Donderdag had ik zo'n dag....... eerst kwam ik een lekkere lounchebroek tegen, lekker zacht en warm. Er was een roze met hartjes.... hm, wel leuk, maar dat is wel erg pyjama-achtig.... iets wat leek op een panterprint.... niet echt mijn smaak, een randje hier of daar kan wel leuk staan, maar niet teveel. Nou was het wel in een andere kleur waardoor het beter bij mij paste en voor alleen in huis is anders dan een broek waar ik mee naar buiten ga, maar ik zocht toch nog verder. Ik ben niet zo van de dierenprints.... er zijn mensen die er fantastisch mee staan, maar ik vind het minder geslaagd voor mij, ik vind het niet bij mij passen... maar het hangt er wel vanaf wat het is en welke kleur..... een jas is in elk geval teveel van het goede, maar iets kleins of een randje.... dat kan wel, dat vind ik soms wel leuk.
En toen zag ik een donkerblauwe met witte stippen van verschillend formaat.... bingo, dat is hem..... daar past heel veel bij en ik hou van stippen. Heerlijk een broek met een boord onderaan, dan is het niet erg als hij te lang is! 
Ik was al blij, maar toen zag ik de hoody in een andere winkel.... ik noem het een woontrui! Ik koos voor donkerblauw, vrijwel dezelfde kleur als de broek.... en hij is gevoerd met witte teddy, het past perfect bij elkaar. Ik zocht de maat....'one size'.... jaja.... one size fits all...daar ben ik het zelden mee eens, mij is het vaak net te krap en dit was een winkel waar ik toch altijd al een maatje groter moet kopen. Ik keek nog eens goed...... hij was groot.... erg groot...... hier moest ik met gemak inpassen, daar kan de buurvrouw nog bij! 
We lachten er bij de kassa om..... mijn tas was meteen vol! 

Ik heb het nooit een probleem gevonden om bij goedkope winkels te kopen..... sommige mensen willen er niet gezien worden. Ik heb dat nooit gehad en ik merk dat steeds minder mensen er moeite mee hebben. Het is voor mij altijd een sport geweest om voor weinig geld leuke dingen te kopen.... dat heb ik van mijn moeder, die kon ook heel enthousiast thuiskomen met koopjes. Natuurlijk wel dingen die we nodig hebben... of nou ja, nodig.... in elk geval iets waar we wel wat aan hebben, geen onzin-dingen! Mijn ervaring is dat goedkope dingen vaak prima zijn, ik heb zelden een miskoop! En eigenlijk waren mijn echte miskopen wel duur.... echt waar. Een beetje goed opletten.... natuurlijk is er ook troep te koop, maar dat geldt voor zowel dure als goedkope dingen. Ik let ook altijd op aanbiedingen.... de folders worden hier goed gelezen. Ik ga niet voor elke aanbieding op stap naar een andere plaats, want de reiskosten moeten wel lager zijn dan het voordeel dat ik wil halen. Ik combineer het vaak....  ga naar meerdere winkels, of als ik om een andere reden in de buurt ben pak ik gelijk een paar winkels mee. 
Nu we hier 2 supermarkten hebben kan ik één hier en het ander daar halen.... dat scheelt geld! 



Ik kwam moe thuis.... maar blij met mijn aankopen en nog blijer dat het mij gelukt was om een cadeau te vinden dat ik zaterdag al nodig had!  Hopelijk vind ze het leuk, maar zo niet dan krijgt ze wat anders, dat kan geregeld worden. Ook voor Kerst had ik nog iets nodig.... ook gelukt!
Alles wat ik nodig had kwam ik mee thuis, dat is prettig winkelen. Wel teveel gelopen, het slenteren in de winkels hou ik niet meer zo lang vol, maar het was heerlijk. Tussendoor even een broodje gegeten en een kop thee gedronken... betaald met een gewonnen cadeaukaart.....  dat is altijd leuk, ik had meerdere kaarten van 5 euro gewonnen, al een tijdje geleden en kreeg er van iemand nog een stel bij.....  dat is altijd leuk winkelen. Lekker even zitten.... er gingen verderop een paar mensen zitten die later verkasten naar een tafeltje achter mij. Ik zag een tas hangen aan een stoel bij het tafeltje waar ze eerst zaten.... even zeggen.... ineens drong het tot mij door dat ze erg stil waren, ik keek achterom en zag gebarentaal... aha, vandaar dat het zo stil was! Dan kan ik dus niet even roepen.... ik stond op en ging zo staan dat ze mij goed zagen.... ik vroeg of de tas waar ik naar wees van hun was..... ja dus! Ze waren blij en ik werd meerdere keren bedankt. Weer een goede daad gedaan. Toen ik vertrok reageerden ze weer.... het was duidelijk dat ze blij waren! Gebarentaal is een taal die ik wel graag zou willen leren... ooit. Het is handig.... natuurlijk vooral om in situaties als deze goed te kunnen communiceren, maar het is ook ideaal om op afstand iets aan iemand duidelijk te kunnen maken (die het dan natuurlijk ook onder de knie moet hebben) of als je iets wil zeggen dat niet voor iedereen bestemd is. Ooit kende ik wel een paar letters in gebarentaal, maar daar kan ik niet veel mee. 




Ik was met de bus gegaan, soms vind ik dat handiger.... ik reis met bejaardenkorting, dat scheelt ook weer..... ja, ik ben gek op kortingen e.d. , ik kan mijn geld tenslotte maar 1 keer uitgeven en dan doe ik er graag zoveel mogelijk mee. Het is wat verder lopen van de bus naar de winkels dan vroeger, maar het is net een lekker stukje om even door te lopen. Zo nodig staan er banken op de route, daar maak ik op de terugweg nog wel eens gebruik van, dan heb ik vaak al veel gelopen en is een tussenstop wel lekker. Ik woon hier niet ver bij een bushalte vandaan, dus ook dat ik geen probleem. Als ik met de auto ben wil  ik steeds wat naar de auto brengen waardoor ik eigenlijk nog veel meer loop. En nu ben ik gewoon uitgewinkeld als mijn tassen vol zijn! 

Ik trok thuis mijn broek en woontrui aan, even passen..... inderdaad, ik kan erin wonen..... als ik met opgetrokken knieën ga zitten kan de trui er nog gewoon met gemak overheen. Hij is lang, tot iets boven mijn knieën en het was een goede combi met de broek, maar het kan ook met een legging of gewone broek, Bij donkerblauw kleurt veel. Heerlijk om even door te warmen.... het zit lekker en als de bel gaat heb ik niet het gevoel dat ik in pyjama naar de voordeur loop. In huis heb ik graag zoiets aan.... een joggingbroek, pyjama, nachthemd.....  heerlijk!
Broek en trui waren samen bijna 20 euro.....  ik koop weinig kleding, ik heb zat, maar dit vond ik even  nodig..... lekker voor de winter..... een kerstcadeautje voor mijzelf, dat moet kunnen!  Met zo'n trui kan de verwarming nog een graadje lager, hij verdiend zo zichzelf terug! Er waren meer kleuren, ik weet niet eens meer welke, maar dit was de meest praktische kleur voor mij..... eigenlijk wil ik hem in meer kleuren, maar ik hou mij in!  
Hij is niet geschikt om mee te nemen op vakantie of zo (tenzij je met de auto gaat), want de koffer zit dan al bijna vol. Hij is niet zwaar, maar neemt wel ruimte in.


4 opmerkingen:

  1. Dank je..... het zit heerlijk! En vooral warm.... nou ben ik geen koukleum, maar 's avonds als ik tv zit te kijken is dit wel erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat had ik ook wel gewild, heel goeie koopjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De broek had ik bij Action (4,95) en de hoody bij Zeeman (14,99)
    Bij Zeeman waren ze online al uitverkocht zag ik. Ze hadden roze en donkerblauw. Echt heerlijk voor in huis.... een aanrader. Maar ja, de kans ik groot dat de winkels dichtgaan, ik was dus net op tijd!

    BeantwoordenVerwijderen