Zoeken in deze blog

donderdag 2 december 2021

Tandarts

Vandaag zat ik al om 9 uur in de tandartsstoel.... niet echt mijn favoriete tijd, maar er zijn groter rampen.
Ik werd aan alle kanten verdoofd en het sloopwerk kon beginnen. Nou, dat was een hele klus..... en ik weet nu hoe ver het in mijn kaak zat.

Dat deel wat er steeds uitviel was alleen de tand met een klein pennetje, maar nu moest alles eruit. Het is gelukt, het stopte al snel met bloeden.... dat is gunstig. Het is gehecht....en het plaatje zit erin.  Het kan natuurlijk toch nog wel geen bloeden, maar dat verwacht ik niet. De verdoving werkte goed, net toen ik dacht dat ik toch duidelijk meer ging voelen was het voorbij, dus bij-verdoven was niet nodig. Ik moet altijd aangeven als het te pijnlijk wordt en ook nu was gezegd dat ik er gewoon extra verdoving bij zou krijgen als dat nodig was. 
Het plaatje ging er vrij vlot in.... dat schijnt wel eens moeilijker te gaan.... zelf moest ik het ook even proberen. Het eruit halen is ook even uitproberen wat het handigst is, in mijn geval werkte het door mijn tong te gebruiken....  en nu moet hij 24 uur blijven zitten..... ook als het pijn gaat doen. Dat moet om het tandvlees goed in model te krijgen. Daarna moet het er 's nachts uit. Ik slis nu wel..... maar dat zal moeten wennen en het is maar voor 3 maanden, dan hoort het goed genezen te zijn en zijn definitieve vorm te hebben en kan de plakbrug erin. 
Aangeraden werd om wel paracetamol te gebruiken, op vaste tijden. Dat doe ik dan maar, ik heb de eerste al binnen..... het drinken was wel vervelend met een half verdoofde lip (en neus), maar ik merkte dat het toch wel behoorlijk gevoelig was, dus voordat de pijn er volledig is maar vast één ingenomen en die werkt.... ik neem tenminste aan dat ik daardoor het nauwelijks meer voel.
 Als dat niet genoeg is neem ik er de volgende keer 2, want dat mag ook, maar ik kijk eerst wel hoe het met 1 gaat. 
Ik was op de fiets gegaan, meestal ga ik lopend. Ik bedacht dat ik misschien snel naar huis wilde en dan is de fiets prettig. Op de terugweg wat hagel... ik zag het niet op straat opspatten, maar op mijn jas zag ik wel hagel.... zoiets als natte sneeuw dus, maar dan natte hagel. 

Ik had er vandaag al op gerekend dat ik niet veel zin in andere dingen zou hebben, dus het wordt een bankdag..... lekker lezen of een film kijken! 







2 opmerkingen:

  1. Een plaatje van een plaatje? 😉
    Het is natuurlijk wennen maar het komt goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, 't is een plaatje! 😂
    Ik ga er wel van uit dat het went.... en anders.... het hoeft 'maar' 3 maanden.
    Vanmiddag werd ik misselijk van dat ding, dus heb ik hem er even uitgehaald.
    Er zijn groter rampen.

    BeantwoordenVerwijderen