Zoeken in deze blog

woensdag 8 december 2021

Boosteren


Voor de boosterprik ben ik nog niet aan de beurt maar het gaat snel en ik ben er klaar voor.... de laatste prik op 6 juni gehad, dus er zit 6 maanden tussen! 
 Dat kan niet op die locatie waar ik de eerdere prikken kreeg, het kan ook niet op andere priklocaties...... het moet op een speciale boosterpriklocatie! Jammer, want regelmatig kan er hier geprikt worden, maar dat mag alleen voor de 1ste en 2de prik. Het is dezelfde prik, mogelijk een ander merk, maar verder hetzelfde, dezelfde dosis (meestal, het schijnt dan Moderna vaak een halve dosis is)..... toch jammer dat ik dan niet hier terecht kan, want dat is natuurlijk het handigst. Er zal een reden voor zijn..... dat de mensen die eerder geen prik wilden/mochten wel hier geprikt kunnen worden en de mensen die keurig op tijd hun prikken haalden verder moesten en moeten reizen..... niet heel ver..... maar in Purmerend zat het niet op een locatie die eenvoudig te bereiken is voor mensen die van het ov afhankelijk zijn, die moesten nog een flink stuk wandelen dan. Voor mij geen probleem, ik ken de weg daar, ik heb een autootje en het was in een licht en zonnig jaargetijde. 
Ik rij niet graag naar een plek die ik niet ken en waar ik wel op tijd moet zijn. Omdat ik vaak  verkeerd rij vertrek ik dan heel erg vroeg. Als er niets afgesproken is gaat het beter...... dan maakt het niet uit wanneer en of ik aankom..... dat rijdt al meer ontspannen en dan lukt het vaak beter.
Voor de GGD Zaanstreek/Waterland is voor zover ik weet nu alleen een locatie in Zaandam beschikbaar voor de booster..... dan ga ik liever naar Amsterdam-Noord, daar ben ik veel beter bekend en dat kan gelukkig ook. Er komt wel een boosterpriklocatie in Purmerend..... in een tent op het evenementen terrein. 



Als het goed is zijn ze al begonnen met opbouwen en er moet natuurlijk ook een parkeerterrein bij. Ze verwachten dat het eind december klaar is..... tsja, als ik zie hoe snel er geprikt wordt ben ik dan al aan de beurt geweest of heb ik in elk geval al een afspraak kunnen maken. Ik ga er vanuit dat het moeilijk wordt om een afspraak te maken op een locatie die nog niet klaar is...... want dan is het waarschijnlijk nog niet duidelijk wanneer ze er kunnen starten. Ik denk dus dat het Amsterdam-Noord wordt voor mij. Meestal ga ik daar met de bus naartoe (het is bij het winkelcentrum).....  hoe ik daar naartoe ga om te prikken weet ik nog niet.... hangt ook van tijdstip en het weer af.... ik zie wel, in elk geval is dat geen lastige locatie.
Het zijn geen echte problemen.... in elk geval niet voor mij, maar mij lijkt het logischer als het op alle prikplekken kan.

En ja, ik wil de boosterprik! Nog altijd ben ik van mening dat de kans op nare bijwerkingen vele malen kleiner is dan dat ik corona krijg met problemen. De tot nu toe gevonden bijwerkingen betreft maar weinig mensen en niet van alles is het 100% zeker dat het (alleen) van de prik komt. 
Voor mij is het dus duidelijk! En ja....ik weet dat ik nog steeds besmet kan raken en dan andere mensen kan besmetten, maar de kans is kleiner..... en word ik besmet dan is de kans dat ik er flink ziek van wordt kleiner..... alles bij elkaar vind ik dat reden genoeg om er voor te gaan! 




En ik test ook als er reden voor is.... voor alle zekerheid een zelftest. De betrouwbaarheid staat weer ter discussie, maar het is nog altijd beter dan niets. De echte test laat ik doen als er meer reden voor is. 
Noem mij gerust een mak schaap..... liever een mak schaap dan een dood of ziek schaap!  
En schapen zijn best leuk, ik zie het niet als een belediging. 



Nog steeds vind ik dat iedereen wel zelf mag weten of ze zich laten prikken, maar ik hoop dat ze er wel goede redenen voor hebben als ze het niet doen en hun besluit niet baseren op nepinformatie. Ik zie veel voorbijkomen dat gewoon niet waar kan zijn.....sterker nog.... het is onmogelijk! 
Maar met de juiste info en goed overdacht..... moet je het helemaal zelf bepalen..... en de consequenties aanvaarden! En natuurlijk je verder wel aan de regels houden..... of je het er nou mee eens bent of niet. Het leven zit boordenvol regels waar we ons aan moeten houden of je wil of niet. Je mag in het donker niet fietsen zonder licht, je mag niet door rood rijden, je mag niet stelen, je mag niet moorden, je moet naar school, je moet naar je werk..... en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hou je je niet aan de regels dan heeft dat consequenties. 
Vergeet niet dat er veel meer gevaccineerden zijn dan ongevaccineerden...... dan lijkt het mij niet onlogisch dat er meer rekening gehouden wordt met de gevaccineerden..... niet alleen omdat ze met meer zijn, maar ook omdat zij de adviezen opgevolgd hebben..... dat is geen beloning, maar het is nou eenmaal zo dat zij de minste kans hebben om flink ziek te worden (voor zover bekend bij de deskundigen tot nu toe..... en ik geloof een deskundige toch eerder dan iemand die er zonder enige kennis van zaken anders over denkt). Natuurlijk, het is geen waterdicht systeem, maar dat bestaat niet. De enige manier om het virus tegen te gaan is een totale lock down.... alles dicht, niet naar buiten, niet naar werk of school! Dus ook geen boodschappen doen en dan kan het ook niet bezorgd worden. 
Dan zal het virus alleen voortrazen bij mensen en hun gezinsleden die al besmet waren, maar buiten hun eigen bubbel kunnen ze niemand meer besmetten. 
Maar zo'n lock down is onmogelijk.... mensen verhongeren en krijgen andere problemen. 
Dus wordt er altijd gezocht naar een tussenweg, naar een manier waarbij zo weinig mogelijk mensen elkaar ontmoeten en dat onder zo veilig mogelijke omstandigheden. Als iedereen zich daar ook aan houdt is er al veel gewonnen. Dat er dan mensen zijn die daardoor minder mogen..... tsja..... daar valt niet aan te ontkomen, het is niet voor straf, maar gewoon het meest logische op dat moment. 
Als iedereen nou een beetje meer begrip heeft voor andersdenkenden dan zou het allemaal een stuk beter gaan. Het is nu allemaal haat en nijd..... en dat wordt echt veroorzaakt door de mensen zelf! 
Heb begrip voor een ander, hou je aan de regels en probeer niet met geweld een ander jouw mening op te dringen. Aanvaard dat het niet allemaal loopt zoals je graag zou willen. 
Die eerste lock down...... wat waren de mensen toen aardig voor elkaar! Mensen boden op facebook hun hulp aan kwetsbare mensen, er werd geprobeerd het leven van mensen wat vrolijker te maken, kinderen maakten tekeningen voor andere mensen..... toen lieten heel veel mensen zich van hun beste kant zien. 
En nu? Haat en nijd..... vervelende opmerkingen, gezeur! Kom op mensen.... probeer eens aardig te zijn en als je niet normaal kan reageren reageer dan niet!  Het is bijna Kerst.....vrede op aarde! (en daarna ook graag!).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten