Zoeken in deze blog

woensdag 15 december 2021

😋😄Iedereen heeft recht op mijn mening! 😂🤣


 Het gaat ontzettend snel met de boosterprikken 👍..... en toch wordt er veel gemopperd dat het te langzaam gaat. 
De tweede prik moet minimaal 6 maanden geleden gegeven zijn...... dat betekent dat het niet veel sneller kan! Ik ken nu al mensen die aan de beurt zijn vanwege hun geboortejaar, maar die nog geen 6 maanden geleden voor het laatst geprikt zijn. En dat zijn niet alleen mensen die door eigen schuld wat laat waren met prikken, maar dat hangt vaak van het merk af waarmee ze zijn geprikt..... ik had 6 weken zitten tussen mijn pfizerprikken, maar bij een ander merk moesten er 12 weken tussen zitten! Die moeten nu dus wachten hoewel hun geboortejaar al geweest is. Ze mogen dan ook niet alvast een afspraak maken voor als die 6 maanden voorbij zijn, ze worden er gelijk min of meer uitgegooid. Misschien handig als ze dan wel al een afspraak kunnen maken voor als die 6 maanden wel voorbij zijn..... vooral als dat binnen bijvoorbeeld 2 maanden al is zou dat toch moeten kunnen. 
Ik weet niet hoe belangrijk het is dat er 6 maanden tussen zitten...... het lijkt mij meer van belang dat mensen bij wie het veel langer geleden is voorrang krijgen. Ik ken iemand die in de zorg werkt en heel snel de eerste 2 prikken kreeg, maar de booster liet veel langer op zich wachten waardoor er een flink gat tussen zat. Ik vind dan dat die voorrang moet krijgen, ongeacht de leeftijd! 
Verder is de leeftijd natuurlijk wel belangrijk..... hoe ouder hoe groter het risico. Dus de echt oude mensen en risicogroepen zijn ook belangrijk en dan de rest..... en dan vind ik het wel logisch dat ze beginnen bij de oudsten die nog niet geweest zijn. Ook i.v.m. die 6 maanden is dat logisch, want voor jongeren is het korter geleden, dus als die 6 maanden echt belangrijk is moeten ze echt wel van achter af prikken. 
Als het niet echt belangrijk is zou ik zeggen laat de mensen die voor hun geboortejaar aan de beurt zijn gewoon prikken.... tenzij de tweede prik echt kort geleden was.  Maar goed.... ik weet dus niet hoe belangrijk die 6 maanden zijn!



Op tv hoorde ik dat het systeem te ingewikkeld is met steeds moeten bellen en mailen voor een afspraak.... nee, beter gewoon aangeven wie er mogen komen.... dat jaar is aan de beurt en kom maar langs. Tuurlijk..... leuk voor de mensen die niet lang kunnen staan en met slecht weer..... ik zie in gedachten lange rijen mensen..... in de regen, sneeuw, hagel..... mensen die onwel worden van het lange staan....... ik vind niet dat dat een ideaal systeem is. Ik ben nu 2 keer geweest in Purmerend en dat liep als een trein zonder vertraging ...... meteen aan de beurt, ik hoefde helemaal niet te wachten..... sommigen wel, maar niemand hoefde lang te wachten.  Zo klaar..... één keer was ik te vroeg en mocht toch al naar binnen.... en werd meteen geholpen..... een kwartier te vroeg (ik had wel netjes gevraagd of ik al naar binnen mocht). 
Ik vind dat ook wat waard...... geen lange rijen! Ze hebben het in Nederland ook op enkele plaatsen geprobeerd zonder afspraak..... ik zag de rijen op tv.... daar ga je als oudere die niet zo heel goed ter been meer is of met zwakke gezondheid niet tussen staan! Op sommige plekken liep zelfs het autoverkeer vast waardoor ze met die boosterprikposten zonder afspraak maar gestopt zijn. Er zullen er misschien nog wel zijn, maar op sommige plekken was de belangstelling gewoon te groot, dan werkt het niet. 
Er zijn ook mensen die het kwartier wachten belachelijk vinden..... maar deze prikken geven een grotere kans op een ernstige allergie (anafylactische shock) .... het zijn er niet echt veel, maar wel veel meer dan bij andere vaccinaties. Een anafylactische shock wil je echt niet hebben zonder hulp in de buurt...... de kans dat je het dan niet overleeft is groot! Net als bij een allergie voor wespensteken of pinda's moet er snel gehandeld worden! Daarom is het goed om even een kwartiertje te wachten. Het is iets dat snel komt, dus de kans dat het na dat kwartier nog ontstaat is bijzonder klein. 



Het zou wel fijn zijn als telefoon en internet niet overbelast raken en storingen hebben...... als daar iets aan gedaan kan worden is het echt niet erg om eerst een afspraak te moeten maken!  Ik vind het sowieso niet erg, al was het wel erg vervelend dat ik net een storing had, op dat moment was ik niet blij, maar later ging het snel. Eerst had ik niet door dat het door een storing kwam omdat het mijn virusscanner was die mij er steeds uitgooide, maar toen de storing verholpen was gebeurde dat niet meer en was ik weer helemaal tevreden.
Ik zou wel wat kleine wijzigingen op de site willen aanbrengen, maar dat is het grootste probleem niet. Ik vind het wonderlijk dat je ergens op moet klikken als er geen mogelijkheid staat op een locatie en tijdstip die gunstig voor je is...... als je daar dan op klikt krijg je geen nieuwe mogelijkheden, maar de melding dat je moet bellen.... onzin om daarvoor door te moeten klikken, dat kunnen ze er ook meteen bij zetten!.
Ook vind ik dat de knop waarop je moet klikken voor een afspraak duidelijker voor alle prikken moet zijn..... het staat onder een kopje '1ste en 2de prik' ..... waardoor ik dacht dat ik voor de booster ergens anders op moest klikken en pas toen ik niets anders vond probeerde ik die... en die was dus wel voor alle prikken. Misschien ben ik de enige die zo dacht.... dan ben ik gewoon dom, dat kan ook. 
En eenvoudiger 3 nieuwe mogelijkheden krijgen..... dat werkt sneller.... en daardoor zijn er ook minder mensen tegelijk op de site...... ikzelf ging steeds een pagina terug totdat ik weer was op het punt waar ik mijn postcode in moest vullen. Anderen zullen misschien steeds helemaal opnieuw beginnen.... zo zal de site sneller overbelast raken.... als er gewoon steeds uit 3 nieuwe mogelijkheden gekozen kan worden zijn mensen eerder klaar. 




Er zijn dus altijd dingen die in mijn ogen voor verbetering vatbaar zijn, maar dat het nu langzaam gaat vind ik onzin..... het gaat nu zo snel dat ik mensen ken die niet eens doorhadden dat ze al aan de beurt waren..... het ene moment was hun jaar nog lang niet aan de beurt, een paar dagen later waren ze er al voorbij..... dus nee..... traag gaat dat niet! Het kan altijd beter, natuurlijk..... alles kan altijd beter! 
Net als de maatregelen..... overal is zowel een voordeel als een nadeel aan te ontdekken.....altijd is er wel een groep die vind dat het niet eerlijk is.... doen ze het anders dan is een andere groep het er niet mee eens is! 




Dus accepteer nou eens gewoon wat er besloten is..... jammer als het ongunstig voor je is...... vraag je af of het echt zo erg is..... ik bedoel daarmee dat het wel degelijk erg is als je daardoor niet kan werken en geen of te weinig inkomen hebt..... maar als het gevolg van de maatregelen is dat je niet met vakantie kan zou dat geen groot probleem mogen zijn! Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar probeer nu eens niet het slachtoffer te spelen en maak er het beste van. Ook voor kinderen belangrijk.... die zijn flexibeler dan veel mensen denken...... natuurlijk kan het moeilijk voor ze zijn, maar hé.... zo is het leven! Het leven bestaat niet uit alleen maar leuke dingen..... in het echte leven mag niet altijd alles wat je wil.... het is echt niet slecht om dat al jong door te hebben. Ik merkte dat voor veel volwassenen het een groot probleem is als ze niet uit eten kunnen, als ze niet naar de kapper kunnen, niet met vakantie etc., maar beste mensen, dat zijn toch geen echte problemen? Dat is jammer.... een tegenvaller, maar niet meer dan dat. Het is wel erg voor die kapper, het restaurant, de reisbranche..... die missen inkomsten! Het is erg als je operatie uitgesteld wordt, het is erg als je corona krijgt en daar erg ziek van wordt met langdurige of misschien wel blijvende gevolgen, het is erg als je iemand besmet die er dood aan gaat...... dat zijn erge dingen.... niet dat je haar niet goed zit of dat je niet naar de nagelstyliste kan! 
Zeg vooral niet steeds dat een bepaalde groep zielig is..... ik hoor te vaak zeggen 'die arme kindertjes'.... dat horen die kinderen ook en daar worden ze echt niet vrolijker van. Benadruk eens de leuke kanten van de maatregelen...... misschien moet je daarnaar zoeken, maar die zijn echt wel te vinden als je ze wil zien. Zoek naar de voordelen en niet naar de nadelen! En leer de kinderen dat als het tegenzit je er gewoon het beste van moet maken, dat maakt het leven een stuk leuker en zo leren ze met tegenslagen om te gaan.
Sommige kinderen vinden het heerlijk niet naar school te hoeven, anderen vreselijk. Maar als ze thuis extra aandacht krijgen in die tijd (moet uiteraard wel mogelijk zijn, soms is het lastig met werkende ouders) dan is dat ook veel waard. Doe eens leuke dingen..... een legpuzzel, een bordspel, knutselen, samen een leuke film kijken, samen warme chocolademelk met slagroom drinken, samen koekjes bakken, een heel dorp maken van lego en of playmobil etc. en dat lang laten staan...... misschien ontdekken ze nieuwe dingen die ze leuk vinden. Kunnen ze niet naar opa en oma vanwege de maatregelen? Jammer, maar ze kunnen wel bellen of videobellen e.d. ze kunnen foto's sturen (kan het niet via de computer dan hebben we altijd postnl nog).... en doordat ze meer thuis zijn kunnen ze misschien iets leuks maken of iets anders leuks verzinnen waarmee ze opa en oma 👴👵 kunnen verrassen als ze er weer naartoe mogen, daar hebben ze nu alle tijd voor. Laat ze kaartjes maken voor allerlei mensen in de buurt en/of familie en in de bus gooien... de ontvanger zal dat meestal zeer op prijs stellen en ze hebben weer wat te doen. Maak leuke plannen voor als er weer meer dingen kunnen, maar prik daar geen datum op..... bedenk gewoon leuke dingen die je later wil gaan doen samen.
Verzin desnoods samen dingen die helemaal niet kunnen, maar fantaseren is ook leuk! Prikkel de fantasie van de kinderen. Ga elkaar verhalen vertellen of verzin samen een verhaal, om beurten een stukje.
Als je thuis moet werken is het lastig met kinderen om je heen..... misschien kan je iets verzinnen wat rustig is (zoals knutselen, lezen, film kijken etc.) en zeg dat als ze rustig blijven en je niet storen ze 's avonds wat lekkers krijgen. Dat hoeft niet iets groots te zijn, maar gewoon iets wat ze anders niet krijgen. ( bij kinderen die altijd alles krijgen wat ze willen zal dit niet lukken!) Misschien is het mogelijk om op vaste tijdstippen een kleine pauze in te lassen, dan kunnen ze even wat meer geluid maken, even lekker kletsen, wat vragen en dan kunnen ze er hopelijk weer even tegen. 
Laat het klagen over aan de mensen die echt reden hebben om te klagen.... aan mensen die het echt niet kunnen regelen, aan mensen zonder inkomen, aan mensen die ziek zijn etc. 
Zelf heb ik tijdens de eerste lock down vaak gehoord dat ik zielig was, maar echt..... dat was ik niet en zo voelde ik mij ook niet en zo voel ik mij nog steeds niet! Het is toch raar dat je mensen niet kan overtuigen dat het echt prima gaat..... je zou je er zielig door gaan voelen. 

Fijne woensdag iedereen!

4 opmerkingen:

  1. Booster heb ik nog niet, ik wacht wel af.
    Klagen probeer ik ook niet te doen. Geen (klein-)kinderen om me heen, een baantje dat moet doorgaan, het is alleen jammer dat we minder uitgaan. Ik ken wel mensen die dit heel erg missen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kan je al opgeven voor de booster hoor..... tenzij de 2de prik korter dan 3 maanden geleden was (dat was eerst 6 maanden). Bellen is lastig, ze zijn overbelast, maar via de site gaat het prima (meestal).
    Mensen van begin 60-er jaren kunnen zich al opgeven, dus jouw geboortejaar is ook al geweest.

    Zelf mis ik het wel, maar ik heb er geen moeite mee en de rust die het meebrengt doet mij ook goed.... natuurlijk heb ik liever dat alles weer normaal is, maar geen probleem verder. Nou zit ik niet opgesloten, ik wandel en doe mijn boodschappen.... ik zie dus nog zat mensen. Maar voor sommige mensen is het lastiger.
    En af en toe mopperen mag wel, maar er zijn zoveel mensen echt onredelijk aan het klagen over dingen die niet belangrijk zouden mogen zijn. Ze doen alsof ze voor straf niks mogen terwijl ze geen straf verdienen..... vaak willen die mensen zich ook niet aan de regels houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij het zoeken naar de booster raadpleegde ik al Internet, daar las ik dat er vanzelf een oproep kwam.
    Mijn laatste pfizer was in mei, lang genoeg geleden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Er schijnt wel een brief te komen...... maar als dat weken nadat je je al mag opgeven is vind ik dat niet handig. De vorige keer had ik ook mijn afspraak gemaakt zodra ik las dat mijn jaar aan de beurt was, maar toen kwam een paar dagen later de brief al. Bij jou zit daar dan veel meer tijd tussen.

    Evt. kan je je hier opgeven:
    https://coronatest.nl/ik-wil-me-laten-vaccineren/online-een-afspraak-maken

    BeantwoordenVerwijderen