Zoeken in deze blog

dinsdag 28 december 2021

2de kerstdag en de terugreis ...(en nog wat foto's van 1ste kerstdag)

Eerste kerstdag probeerden Edwin en ik nog afstand te houden 




Maar niet aldoor:


en Geurtje, Edwin en poes Bella




Die foto's was ik gisteren vergeten. 
Ik was ook niet zo helder en heb 's middags een paar uur geslapen.

 Tweede kerstdag sliepen Edwin en ik lekker uit. Ik was het eerst wakker..... ik lig altijd op de bank in de kamer.... na een tijdje kwam Edwin voorbij, hij liep naar de keuken waar ook de deur van de wc en de buitendeur zijn. Ik dacht dat hij naar de wc ging, maar het duurde wel erg lang.... hij was niet in de keuken en ook niet in de wc..... de buitendeur zat nog op slot..... waar was Edwin? Echt, ik snapte er niks van. 
Ineens kwam hij tevoorschijn.... weer vanaf de kant van zijn slaapkamer..... huh? Hoe kan dat?
Hij bleek gewoon weer teruggegaan te zijn en dat merkte ik niet...... hij loopt niet rakelings langs mij en misschien keek ik net even naar buiten..... maar het was op dat moment heel raar..... het voelde alsof hij Hans Klok was die wonderbaarlijk ergens tevoorschijn kwam waar je het niet zou verwachten. 

Ik lunchte bij Edwin en daarna gingen we naar Geurtje. Wesley en zijn vader waren er al en de cadeautjes lagen al onder de boom. 
Lekker weer muntthee


met een stukje gebak (ik zou eigenlijk een gigapunt krijgen, maar dat heb ik tegengehouden hahaha, er was nog iemand die niet zo'n groot stuk wilde, dus wij vroegen om samen te punt te delen). Niet dat ik niet lust, ik lust er wel pap van, maar ik moet het niet te gek maken..... evengoed gaat er zo tussendoor wel eens wat naar binnen wat niet bij mijn diabetesdieet hoort..... maar dat gaat dan om kleine dingen.... ik verdeel het dan een beetje, niet een suikershot ineens. 
Om dezelfde reden nam ik 's avonds geen ijs na het eten.....  het is teveel en bovendien zijn mijn darmen dat niet meer gewend..... ik eet op deze dagen sowieso al anders dan thuis..... dus af en toe even op de rem trappen! 
We gingen de cadeautjes uitpakken, het was al snel duidelijk wie wie getrokken had. We hadden het via lootjestrekken.nl gedaan. Daar staan altijd al allerlei suggesties voor op de verlanglijstjes wat je alleen maar aan hoeft te klikken...... dan komt er een link waar je het kan kopen, maar over het algemeen is het op meer plekken te koop en soms goedkoper. Het hoeft ook niet altijd precies hetzelfde te zijn..... maar degene die een cadeautje voor je moet kopen heeft in elk geval ideeën. Je kan ook nog hobby's invullen, dus dat kan ook handig zijn voor de geven. We doen altijd voor een klein bedrag, het moet leuk blijven, de gezelligheid is belangrijker dan de waarde van de cadeaus.... en er zijn zat leuke dingen te koop voor kleine prijsjes. 



Ik weet altijd genoeg te vragen en vooral met al die voorbeelden erbij heb ik snel een hele lijst, mijn lijst is altijd het langst!
Wesley had tegen zijn vader gezegd dat hij mazzel zou hebben als die mijn lootje zou trekken..... en jawel, het werd mijn lootje. 
Ik kreeg een book van Erik Scherder..... daar was ik heel blij mee..... leuk en interessant!




En een eierprikker.. ... mijn oude eierprikker was stuk, het pennetje bleef in het ei zitten..... en een eierprikken zonder pennetje is nutteloos, dus ik had een nieuwe nodig! 
Volgens mij waren we allemaal dik tevreden met de cadeaus en het was in elk geval heel gezellig. 







Zelf aan de honden en de katten was gedacht.

Poes Amy


Daarna hebben we heerlijk gegourmet......  jammie!  We gingen niet zo laat weg.... Edwin en ik lieten samen de honden uit en gingen al snel slapen.




Edwin moest werken, hij moest om half 8 de deur uit en ik zou naar huis gaan.... omdat het anders altijd wat ingewikkeld ik met de sleutels  (ik heb 2 sleutels nodig waarvan 1 niet bij te maken/krijgen is)....  en ik besloot daarom gelijk met Edwin de deur uit te gaan. Dat is vroeg..... maar geen probleem (het was mijn eigen keuze!). Ik wilde niet voor 9 uur met de trein omdat ik dan niet met mijn keuzedag kon rijden en ook niet met korting. Ooit had ik eens gelezen dat je ook iets eerder kon inchecken, ik dacht 5 minuten, maar wist het niet zeker en het was lang geleden, dus misschien waren de regels veranderd (inderdaad kon ik dat alleen vinden in een bericht van 2015, daarna zijn veel regels veranderd, mogelijk deze ook). In het station zijn ook voor de incheckpoortjes banken (voor de bussen), dus even wachten is niet erg en ik had leesvoer mee, geen probleem dus. 
Mijn trein ging om 9.02..... vanaf het achterste perron. Ik ging er vanuit dat ik dat niet zou redden als ik om 9 uur incheckte..... maar..... 13 minuten later ging er vanaf hetzelfde perron een trein naar Schiphol, die kon ik nemen als ik die andere niet haalde en dan overstappen in Utrecht. Omdat ik met een keuzedag reisde  maakte het ook niet uit hoe lang ik over de overstap deed, als ik dorst had was er alle tijd om wat te halen... of een lekker broodje. Ik had ontbeten bij Edwin, maar ik moet altijd halverwege de ochtend nog iets eten....ik kon wel wachten tot ik thuis was, maar evt. kon ik wat halen als ik toch moest overstappen. 
Om 9 uur checkte ik in, liep naar mijn perron en op de roltrap zag ik mijn trein staan.... ach, diezal wel net voor mijn neus wegrijden.... ik zag dat de conducteur mij zag en kreeg de indruk dat hij op mij wachtte..... snel de trein in.... de deuren gingen dicht..... top! Hij vertrok 1 minuut te laat ongeveer. 
Om 10.07 checkte ik in Amsterdam alweer uit. Meteen de metro in.... die was er binnen een minuut..... instappen...... met een paar minuten was ik in Noord..... ik stapte vlak bij de lift uit.... die stond al boven.... nou, dat ging vlot allemaal..... maar toen beneden...... ik keek op het bord hoe laat mijn bus ging..... stond niet op het bord! Door de week 4 per uur, op zon- en feestdagen 2 per uur...... misschien in de vakantie ook was minder dan 4, zou kunnen hoewel ik daar niets over gelezen had..... maar toch minimaal 2 per uur dus.... er stonden al bussen op het scherm die over 38 minuten gingen...... dan moesten er dus echt wel bussen naar Monnickendam op staan! 
Ik keek nog een en nog eens.... er kwamen 3 medewerkers die meekeken..... eentje dacht slim te zijn "Aan de andere kant staan ook bussen" ....."Ja, maar die staan ook op dit bord!" "O ja!"
"Maar Edam en Volendam komt toch ook in Monnickendam?" "Nee, wel langs Monnickendam en dan kan je op de weg uitstappen bij een tankstation.... gelukkig woon ik daar niet heel ver vandaan, maar het is el veel verder lopen dan bij de bus die door Monnickendam gaat.....  die komt heel dicht bij mijn huis! Maar als die niet komt dan pak ik de bus naar Edam of Volendam, maar dat had ik dan al bij het CS kunnen doen".... zo leren zij ook weer wat 😊. 
Inderdaad staan aan beide kanten van het metrostation bussen.....  de A en de B kant...... bij de nieuwe dienstregeling wist ik dat onze bus ergens anders stond.... ik dacht van B naar A verplaatst....A2 dacht ik...... of was het nu juist aan A naar B?  Ik gokte toch op A..... daar kwam inderdaad mijn bus aan..... snel erin.... "Nou, dat was een zoekplaatje, binnen staat deze bus niet op het scherm". ..... "Ik ben altijd al het zwarte schaap geweest" antwoordde de chauffeur. Uiteindelijk had ik niet echt lang op deze bus moeten wachten, maar het was wel onduidelijk.
Het werd mijn privéchauffeur...... niemand in de bus verder.... de hele route alleen.... wat een luxe! 
Thuis eerst een kop koffie, daar was ik aan toe! 
Daarna lekker op de bank.... laptop erbij.....  daarna tv aan en lunchen, kerstmuziek aan (voor Kerst luister ik nog niet veel naar kerstmuziek, maar met Kerst kan ik er geen genoeg van krijgen .... maar anderen wel 😂, dus heb ik nog wat in te halen van de kerstdagen).....verder  even niks...... luieren! 


3 opmerkingen:

  1. Leuk en gezellig feest, dat is aan de foto's af te lezen.
    Je hebt voor een jaar gekerst, je kunt er weer even tegen. 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, nu mag ik weer bijna een jaar wachten.
    Maar er zijn nog genoeg andere leuke feesten en feestjes.... en als er geen feest is dan maak ik dat er gewoon van!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Johan de Groot
    Dat zag er heel gezellig uit 🎄
    En wat een schrijftalent heb je .
    Complimenten ‼️

    Ans Dekker-Martis
    Johan de Groot Dat was het ook

    Ans Dekker-Martis
    Johan de Groot Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen