Zoeken in deze blog

woensdag 1 december 2021

Lucky day....


Soms heb je van die dagen met leuke verrassingen. Dinsdag was zo'n dag.
Bij AH haalde ik houders voor theelichtjes op..... cadeautje van de Postcodeloterij. Een dag eerder waren er problemen met de code, dus waren ze uit de winkel gehaald, maar dinsdag lukte het. Ik heb 2 loten en kon daarom 2 pakjes met 2 zwaar glazen theelichthouders ophalen. Vrolijk rood, mooi in de kersttijd! Ze zijn best zwaar, het is dik glas, ik had ze simpeler verwacht. 




In de namiddag ging de bel.... ik verwachtte niks en zag in het donker ook niet meteen wie er voor de deur stond. Het bleek een buurvrouw te zijn met een orchidee......"Er zijn bloemen bij mij gebracht, maar ze zijn voor jou!" Ik was verbaasd...... geen logisch adres om te brengen, net iets te ver bij mij vandaan. Ik heb vast heel onnozel gekeken, maar ineens viel het kwartje....... ik begreep dat ze mijn weblog heeft gelezen over die keer dat ik bloemen leek te krijgen.... maar ze waren voor de buren! 
Wat lief! En wat een leuk idee! 
Een leuke verrassing...... hier had ik echt niet op gerekend! 




Zo'n dag kan natuurlijk niet meer stuk.  




December begon vandaag met regen en wind......  weer om met een goed boek en een cappuccino onder een dekentje te gaan zitten. 
Toch wil ik wel wandelen vandaag en verder ook nog wel wat doen.... morgen zal ik ook niet veel doen denk ik..... dan moet ik naar de tandarts voor sloopwerkzaamheden. Ik werd vanmorgen al gebeld of ik eerder kan komen zodat ze meer tijd voor mij hebben.... ik word eigenlijk niet enthousiast als een tandarts meer tijd voor mij wil hebben 😂 want het zal vast geen koffietijd zijn!
 Doordat het vorige week anders liep weet ik dat ik stevig verdoofd wordt ..... het duurt meestal lang voordat dat uitgewerkt is en dat voelt gewoon vervelend. Of ik daarna pijn heb zal ik moeten afwachten, maar dat zal wel meevallen vermoed ik. 
 In geval van nood heb ik paracetamol in huis...net gecontroleerd..... ik gebruik het vrijwel nooit maar wil het wel altijd in huis hebben. Vaak is het ver over de datum en koop ik maar weer een nieuw doosje.... de kleinste verpakking die ik kan vinden. Alleen als ik erg veel en/of langdurig ergens last van heb neem ik er wel eens één. Liever ga ik even slapen als dat lukt en vaak is het probleem daarna over of minder...... dat vind ik een gezondere oplossing dan pijnstillers. Als ik niet naar bed kan dan is het soms toch nodig om wat in te nemen, maar in de meeste gevallen is dat niet echt nodig. 
Paracetamol en andere pijnstillers zijn geen snoepjes..... het is goed dat ze er zijn, de bijwerkingen zijn bij normaal gebruik over het algemeen geen probleem, maar gezond zijn ze niet!

En buren.... niet schrikken als donderdag ineens mijn auto weg is...... want die wordt waarschijnlijk geleend en opgehaald als ik zelf niet thuis ben. 



Sinterklaas, Kerst, donkere dagen met lichtjes en hopelijk wat sneeuw..... oud en nieuw.... en dan ligt er weer een heel nieuw jaar voor ons klaar. 

5 opmerkingen:

  1. Sterkte Ans, 't valt niet mee zo'n bezoek aan den Smoelensmid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tussen 2 haakjes Unknown is in dit geval Bob, misschien ken je me nog, in een grijs verkleden heb ik eerst bij jouw op school gezeten, ben toen jaren spoorloos geweest en heb daarna via feestboek met je gecorrespondeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je Bob. vaak heb ik wel door dat jij het bent, maar bij één korte zin is dat wat lastiger.. maar toch, door het woordje 'den' zou ik het denk ik wel begrepen hebben.... dat is jouw stijl!
    .
    Ik heb het overleefd..... een stel verdovingen en toen konden de sloopwerkzaamheden beginnen. Ik heb nu (tijdelijk) een plaatje met één tand.... het voelt raar en ik slis nu 🤣, dat dat zal allemaal wel wennen.

    BeantwoordenVerwijderen