Zoeken in deze blog

zaterdag 9 april 2022

Aagje

 


Soms ben ik best wel nieuwsgierig naar mensen uit het verleden. Hoe zou het met ze gaan? 
Dan kan internet helpen, vooral facebook. Maar ja niet iedereen heeft facebook en er zijn meer hondjes die fikkie heten..... en niet iedereen heest er genoeg info opstaan om er zeker van te zijn dat ik de juiste heb. 
Bij sommigen alleen de naam van hun man.... geen meisjesnaam, als ik de naam van hun man niet weet vind ik ze niet. 
Het gaat niet altijd om mensen die ik heel goed gekend heb, maar soms komt er ineens een naam boven van iemand die ik tietallen jaren voor het laatst zag en dan wil ik meer weten. 
Via schoolbank heb ik ooit klasgenoot Bob teruggevonden, mijn juf uit de derde klas behoort nu ook tot mijn facebookvrienden (die kwam ik bij toeval tegen doordat zij ergens op reageerde.... achternaam was anders, maar voornaam in combinatie met haar reactie maakte het duidelijk). 
Ik ben niet op zoek naar zoveel mogelijk vrienden, dat interesseert mij niet..... bijna al mijn vrienden op facebook stuurden mij een verzoek, zelf doe ik het zelden. Maar het is gewoon leuk om te weten hoe het met iemand is. Een klasgenootje van de lagere school dat verhuisde, waar nog even contact mee was, maar nu spoorloos is. Leeft ze nog? Ik vond wel iemand met die naam, geen idee of het in dat geval de meisjesnaam was of die van haar man (en dan is ze het niet), een foto waar ik haar na bijna 60 jaar niet in herken en geen gegevens waar ik iets aan heb. Als Monnickendam als één van de woonplaatsen genoemd wordt dat is de kans groot dat ik op het goede spoor zit,  maar als dat ontbreekt.... tsja, dan is het moeilijk. Een andere klasgenoot van de lagere school die al vroeg verhuisde vond ik ooit via Hyves terug, even contact mee gehad en toen was hij weer weg. Toen ik hem later via facebook terug dacht te vinden was hij net overleden. 
Ik ben er echt niet steeds mee bezig, maar soms denk ik ineens...."Hoe zou hem toch zijn met...." en dan wil ik het weten ook! 
Ik hoef niet alles te weten, ik hoef geen contact (meestal) ik zoek geen gegevens om over te kunnen roddelen, het is (vind ik) gewoon belangstelling. 
Soms kan ik nog wel eens aan iemands vrienden zien of ik de goede heb..... of ik kan ze via familie vinden. 
Andersom komt ook voor..... ik zie een naam op facebook die mij opvalt en wil weten of dat familie is van. ...... iemand die ik ken. Even kijken...... ja hoor! 😂
Ben ik de enige die zo nieuwsgierig is?


11 opmerkingen:

  1. Ans, m'n beste Ans, wat ben ik blij met jou. In jouw berichtje "Aagje" word ik als 1e genoemd, teven ben ik de enige die met naam wordt.
    Het zal wel toeval zijn, maar ik ben BLIJ !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Bob, helemaal teruggevonden..... na toen meer dan 40 jaar!
    Ik had al vaker gezocht, maar niet te vinden. Uiteindelijk vond jij mij nadat ik op schoolbank een klassenfoto van de 6de klas plaatste met alle namen erbij. Jij stuurde een berichtje met een bedankje daarvoor. Ik had de indruk dat je mij niet zo goed herinnerde uit die tijd, maar dat was niet zo gek. Wij waren niet echt bevriend, zaten gewoon in dezelfde klas en ik was toen nog erg verlegen, dus zal niet erg opgevallen zijn..... logisch dat ik dus niet tot de mensen behoorde waar jij veel herinneringen aan had..... en nou ja.... daar waren dus meer redenen voor.
    Maar erg leuk dat we elkaar weer tegenkwamen...... ik ben toen bij jullie geweest in het verre Brabant .... en later een keer bij jullie gelogeerd en jullie zijn hier ook een paar keer geweest. Voor jou weer terug naar de plek waar je toch een groot deel van e jeugd doorbracht. Ik zag vorige week je oude buren nog.... zij kennen mij niet, maar ik hen wel. Die worden duidelijk oud, maar ik neem aan dat je ook behoorlijk op leeftijd zijn. Hun zoon zat ook bij ons in de klas..... dus onze leeftijd.... dan moeten zijn ouders ook oud zijn. Ik weet dat jouw moeder nog leeft en hoogbejaard is. Mijn moeder leeft niet meer, maar zou nu 98 geweest zijn.
    Groeten uit Monnickendam Bob!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. PS..... vaak noem ik namen bewust niet, want niet van iedereen weet ik of ze dat goed vinden en vooral de mensen die zelf niet op internet te vinden zijn of met namen die opvallen ben ik voorzichtig. Jouw achternaam had ik er ook niet bijstaan..... dan is het weer te duidelijk.... alleen Bob zegt wat minder.

      Verwijderen
  3. Yvonne Willen
    Nee hoor, je bent niet de enige, heb die nieuwsgierigheid ook, en net als jou hoef ik niet alles te weten en zo, maar gewoon benieuwd hoe het met iemand is nu. Soms lukt het en vind je iemand, vaker lukt het niet. Zelf heb ik bewust mijn meisjesachternaam bij fb staan.

    Ans Dekker-Martis
    Om dezelfde reden heb ik ook mijn meisjesnaam erbij staan.
    Inderdaad, bij mensen van lang geleden is het vaak moeilijk. Ik wil in elk geval weten of ze nog leven en of het goed gaat. Het valt mij op dat veel mensen dezelfde naam hebben, ook als ik dac… Meer weergeven

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat was ik toen ik nog op fb zat maar nu overvalt het me niet vaak meer.
    Nu je het opnoemt komen er natuurlijk een paar vragen boven. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Op facebook gaat het zo eenvoudig, dus zonder facebook ben je daar minder mee bezig. Je komt ook minder namen tegen waardoor je ineens aan iemand moet denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geja Staal
    ….. en de groeten van je juf uit de derde klas (toen juf de Roos ,nu Geja Staal)

    Ans Dekker-Martis
    Groeten terug 🤣. Ja, soms vind ik iemand bij toeval ..... de voornaam viel op! Ik kende de naam en hoe het geschreven werd doordat ik in die tijd een keer een boek met liedjes (tekst en muziek) mocht lenen..... en daar zag ik in dat het Geja was. In die tijd wisten we gewoonlijk de voornamen van juffen en meesters niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geja Staal
      …….klopt , ik was eerst juf de Roos 🌹 toen juf Staal en op laatst juf Geja en nu ben ik oma Geja. Zo kan het gaan in je “carrière “.

      Ans Dekker-Martis
      Wel een leuke carrière, heeft allemaal met kinderen te maken! Oma zijn is ook leuk. Ik heb alleen een 'bonuskleinkind' die ik pas leerde kennen toen hij 11 was (nu 18).... maar ja, met maar 1 kind is de kans op veel kleinkinderen natuurlijk een stuk kleiner

      Verwijderen
    2. Geja Staal
      Wij hebben 3.
      Beantwoorden1 min
      Ans Dekker-Martis
      Gezellig!

      Verwijderen
  7. Susanne Bout
    Ik heb die nieuwsgierigheid niet vaak, maar het gebeurt wel eens. En soms verstuur ik ook wel een vriendschapsverzoek. Maar ik merkte vaak dat we toen wel een leuke vriendschap hadden, maar nu elkaar niks meer te melden hebben. Dus tegenwoordig kriebelt het niet zoveel meer om dat te doen.

    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout Ja..... we zijn allemaal niet meer zoals we toen waren..... dan is het anders.
    Ik verstuur wel eens een vriendschapsverzoek, maar niet vaak..... en het gaat meer meer om te weten hoe het er mee is.
    soms zoek ik heel lang niet en dan ineens heb ik weer zo'n bui.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Giusy Scarfo
    Ik heb de nieuwsgierigheid af en toe. Ik heb ook weleens iemand van vroeger toegevoegd, soms ontstaat er wel een leuk hernieuwd contact, maar soms ook niet.

    Ans Dekker-Martis
    Meestal voeg ik niet toe en reageer ik ook niet, tenzij het iemand is waar ik vroeger vaak kwam. Meestal kijk ik alleen maar.

    BeantwoordenVerwijderen