Zoeken in deze blog

woensdag 27 april 2022

Leve de koning..... en zijn vrouw en dochters.


Voor mij dit jaar een heerlijk rustige koningsdag. Eerst uitslapen zonder wekker en daarna de tv aan om toch een beetje koningsdag te vieren. 
De muziekvereniging is al vroeg 'in touw', maar ik doe dat al jaren niet meer. Sowieso doe ik niet meer aan lopend spelen omdat ik het niet red en nu komt daar ook bij dat ik met lopend spelen die neptand niet goed kan ontzien en ik wil echt dat dit wel blijft zitten.... het heeft genoeg gekost en heeft lang genoeg geduurd allemaal. Dus zelf buiten staand spelen kan soms een probleem zijn..... met koningsdag staan we vaak wel op een goede plek, in elk geval bij het stadhuis, maar hoe vaak het niet gebeurt dat mensen dwars door ons heen lopen tussen de rijen door...... als ik speel en er botst iemand tegen mij aan dan kan dat mij mijn tand kosten.... daar zijn ook al rieten door vernield (ze zijn er in verschillende prijzen, maar het is vaak toch zo'n 3,50 a 4 euro en dat zijn zeker niet de duurste..... komt nog bij dat een nieuw riet vaak niet lekker/mooi speelt ) en een tand door de lip komt ook voor, al heb ik dat gelukkig zelf nog niet gehad. Ik heb trouwens een instrument waar je snel aan blijft haken...... dan ben ik ook uitgespeeld, want zo'n klep sluit snel niet meer goed en dan is er niet meer op te spelen en een dure reparatie volgt! En vaak doen ze het even snel, waardoor de kans op schade juist groter wordt. En ook met fietsen en kinderwagens.... echt! Als we schade ontdekken is de dader meestal al vertrokken. Zelf heb ik één keer gehad dat iemand tegen mij op botste (die liep niet tussen ons door, maar er dicht langs en dat is ook niet fijn) waardoor mijn riet stuk ging...... ik mopperde en hij gaf onmiddellijk toe dat het zijn fout was en wilde het riet betalen.... dat vond ik netjes!
Toen ik nog op straat meespeelde was ik er dus heel fel op..... zodra ik zag dat iemand er tussendoor wilde lopen viste ik ze er al uit en dat is mij niet altijd in dank afgenomen door de 'dader. Behalve de problemen die eruit voort kunnen komen vind ik het ook ronduit onfatsoenlijk..... zeker als we spelen, maar ook als we even niet spelen! 
Ik herinner mij van lang geleden dat we even niet speelden dat de tambour-maître even zijn 'stok' neerlegde tussen de rijen en dat iemand er ook even snel tussen door liep.... en struikelde! Hij bleef met moeite op de been...... maar ook als hij gevallen was had ik geen medelijden.... eigen schuld! Natuurlijk wens ik niemand gebroken heupen e.d. toe, dat gaat te ver,  maar met een schaafwond heb ik dan geen medelijden, echt niet! 
Maar goed, ik speel dus niet meer op straat, om meerdere redenen niet. Alleen dodenherdenking doe ik nog, maar dat is eerst zittend in de kerk en dan even zonder te spelen oversteken en dan staand spelen op afstand van publiek. Dat kan nog. 
Het vervelende van koningsdag was voor mij altijd dat het al vroeg begint.... en ik ben zo verschrikkelijk geen ochtendmens! Zelfs de keren dat ik alleen staand bij het stadhuis meedeed was ik voor de rest van de dag afgeschreven! Elk jaar lag ik de hele middag te slapen! Vroeg opstaan ben ik al niet blij mee, maar meteen actief zijn is het probleem..... alles kost mij 's morgens veel meer moeite. 
Toen ik een keer niet meedeed, maar wel op dezelfde tijd opstond en bij de aubade geweest was zonder mee te spelen beviel mij dat goed..... ik sliep die middag niet, maar ging op stap! Dat was voor mij het teken dat ik er echt mee moest stoppen.... ik deed het meestal al alleen staand, maar de inspanning was vooral 's morgens blijkbaar te groot. 
Dinsdagavond begon de repetitie met de koningsdagmuziek.... ik deed toen ook niet mee..... vandaag zou ik ook niet meedoen dus het was niet echt nodig, ik spaarde mijn krachten voor de rest van de repetitie! Ik kon dus op mijn gemak koffie en thee zetten! 

Misschien ga ik vanmiddag nog een stukje lopen..... ik zie nog wel. Als het een langere wandeling wordt dan kan ik gelijk even bij iemand wat saxofoonboeken door de brievenbus gooien die hij wil lenen..... als het een kortere wandeling wordt fiets ik van de week wel even langs. 

Ook geen oranjegebak voor mij ..... ik ben gek op gebak, maar hou niet zo van glazuur..... dus een tompouce is voor mij niet favoriet, de bovenkant maakt het te zoet! en gebak dat oranje is is meestal oranje door het glazuur! Het is bovendien niet goed voor mij, dus ik kan het beter niet nemen. Het is echt niet zo dat ik nooit iets neem dat niet in mijn dieet hoort, maar dan is het iets waar ik gek op ben, zonde om ongezond te doen voor iets waar ik niet voldoende van geniet! 

Ook niet op de rommelmarkt gestaan.... ik wilde wel, maar ik zag het even niet zitten.... er komen nog wel andere rommelmarkten! 

Rustig aan dus......  voorlopig lekker lui bij de tv..... vanmiddag ga ik wel iets actiever worden.... ik wil in elk geval nog wel even naar zolder, want daar heb ik de laatste dagen niet heel veel gedaan en vorige week door alle drukte nog minder..... dus ik wil wel iets doen, al is het maar een half uurtje. 
En dan morgen weer normaal..... dan ben ik wel weer voldoende bijgekomen van vorige week, dan kan ik weer volgens mijn eigen rooster verder. Dit jaar is er eindelijk ook weer avondvierdaagse, maar dat red ik ook nog niet..... ik wandel veel, maar dat is nog teveel! Misschien volgend jaar, maar dat zien we dan wel weer. 
Eerst maar eens lunchen!

Ik wens iedereen nog een heel leuke koningsdag! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten