Zoeken in deze blog

dinsdag 12 april 2022

De vuilnisman.....

.... hij komt morgen grofvuil ophalen en dat heb ik! 




Een oude strijkplank (ik heb al een nieuwe), wat plastic rekjes die niet goed meer zijn, een plastic bak die het begaf toen ik hem te zwaar belaadde, 2 wasrekken die betere tijden gekend hebben (die ene begon een jaar geleden al te roesten en daardoor brokkelde er troep vanaf..... hij mocht niet meer binnen staan! Maar buiten roestte hij natuurlijk nog sneller).....en mijn kunststof zitbad. Hij heeft lang dienst gedaan, maar hij is echt af! Ik zou er een nieuw afvoerputje in moeten maken en hij kraakt als ik erin sta..... dat had de vorige ooit ook en die scheurde snel daarna. Het lijkt mij niet fijn dat het scheurt als ik erin zit en ik kom klem te zitten of zoiets, velletje ertussen (auw)..... dus toch maar weg. Ik had hem al op zolder staan na een verstopping van het doucheputje (dat is niet zo goed te zien als er een bad boven staat).... en nu gaat hij weg. Ik heb er veel plezier van gehad, maar douchen is ook lekker en ik ga ervan uit dat er een tijd komt dat ik die (voor mij) hoge instap niet meer redt, dus er komt geen andere...... hooguit een opblaasbadje 😂. 
En...... mijn oude tweezitsbank gaat weg. De bekleding is versleten, de vulling komt eruit en de ooit zachte armleuning wordt steeds harder.... hij is 30 jaar oud..... hij mag weg. Ik weet nog niet of ik hierna voor 2 lekkere stoelen ga of voor weer een bank...... ik heb nog een andere bank, dus stoelen kan ook! (helemaal geen bank wil ik niet). 
Dat komt later wel...... het geeft nu even ruimte..... een paar simpele stoelen heb ik nog boven staan en die zet ik zo opzij als de glasman komt...... als ik die bank naar voren moet schuiven moet er ook een zware tafel opzij en meer...... dat gaat niet even snel en dan kan ik nergens meer door! Nu was het één keer wat opzij en meteen weer terug. Als de werkzaamheden achter de rug zijn ga ik met de bank die ik nog heb een beetje schuiven, kijken wat het leukst is en wat er het best bij kan!




Mijn auto moet tijdelijk ergens anders staan, zodat ik ruimte heb om het neer te zetten. 
Over 4 weken komt hij weer en dan heb ik wat oude elektrische spullen die weg mogen ..... nog meer ruimte. 
Zelf wegbrengen kan ook, maar dan moet ik naar Purmerend en het meeste past niet in mijn auto, dus dat wordt niks. Vroeger hadden we hier een milieustraat, dat was toch handiger..... niet dat het dan wel in mijn auto past, maar kleinere dingen zijn dan snel weggebracht..... nu gaat het zolang naar boven.... soms vind ik het te weinig om ze te laten komen en meld ik het pas aan als ik meer heb. 
Soms hoeven ze jaren niet te komen (maar dat was voordat we naar Purmerend moesten), maar nu een paar keer achter elkaar. 
Het viel mij op dat er erg veel grofvuil in deze straat en de straat ernaast ligt..... de straten die nieuwe ramen krijgen. Het kan toeval zijn, maar ik vermoed dat dat voor meer mensen het seintje was om dingen weg te doen. 
Wat ik wegdoe heeft niemand meer wat aan, anders gaat het niet zo weg, dan zoek ik er een nieuwe eigenaar voor. Maar als er wat aan mankeert gaat dat toch niet lukken. 
Normaal zou ik de bank wel langer gehouden hebben, ik lig er niet wakker van als hij niet perfect meer is..... maar ooit komt er een eind aan en dat is nu! 




Stoelen of een bank...... ik weet het echt nog niet..... ik kijk wel, ik heb er geen haast mee. Voorlopig heb ik een paar simpele rechte stoelen, die zet ik snel opzij als het nodig is. Ik heb mooie stoelen gezien in een mooie kleur geel..... maar behoorlijk prijzig naar mijn idee (ik wil altijd het liefst geld toe krijgen, maar zo'n stoel kon ik niet vinden). Er kan nog een bijpassende voetenbank meebesteld worden..... dat komt er ook nog bij en de verzendkosten zijn ook behoorlijk..... dus ik kijk eerst wel verder. 




Zo..... en nu naar bed! Gisteren niet veel geslapen en morgen mot ik vroeg op (want als ik het laat op de juiste plek zet zal je zien dat ze vroeg komen). En even langs de kapster.... en boodschappen doen.... en weer plastic bakken kopen.... en nog wat opruimen als dat nog lukt. Ik denk dat ik daarna vroeg in slaap val!

Welterusten❕❗❕


 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten