Zoeken in deze blog

zondag 10 april 2022

Gevaar


 Ik ben gek op de kleur geel, behalve als een insect die kleur heeft..... vooral als ze dan ook nog zwarte strepen hebben. Ik ben geen insectenkenner, maar zie wel het verschil tussen een zweefvlieg en een wesp..... toch lukt het mij nooit iemand gerust te stellen als die schrikt van een zweefvlieg, zij zien er een wesp in en dan is het een wesp. Ik begrijp het wel, het zekere voor het onzekere.... ik moet bekennen dat ik ook paniekerig kan reageren als ik wespen zie. Ik zou graag zeggen dat ik koelbloedig reageer en die beesten gewoon over mijn hand laat lopen, maar dat zou ver bezijden de waarheid zijn. Ik wil niet om mij heenslaan, maar als hij te dichtbij komt doe ik het toch! Ik weet dat ik hem daar kwaad mee maak, maar het is een reflex uit angst. Een angst die overdreven is, een steek is vervelend (ik ben eens in mijn oksel gestoken), maar zolang er geen allergie meespeelt zijn er heel wat gevaarlijker dingen te bedenken waar ik niet of minder van schrik. Voor zover ik weet ben ik maar één keer door zo'n monster gestoken, ik weet dus niet of ik allergisch ben, want een allergie bouw je op... de eerste keer is er geen allergische reactie. En een allergie kan altijd ontstaan, ook voor dingen waar we nooit eerder allergisch voor waren. 
Ik ben wel eens gestoken door iets.... niet gezien wat het was, dus daarom zeg ik 'voor zover ik weet' maar 1x gestoken door een wesp. 
Vandaag schrok ik flink toen ik even rustig op de bank zat en er ineens een geel/zwart iets vlak voor mijn gezicht langsvloog en op het gordijn landde. Knalgeel met zwart..... superslank, daar voelt een gewone wesp zich nog dik bij! Volgens mij een sluipwesp..... die schijnen niet te steken, maar dat probeer ik niet uit. Ik hou niet van insecten in mijn huis, vooral niet van stekende insecten en zwart/gele! 
Hoe nuttig hij ook schijnt te zijn, als ik geen kans zie zo'n ongenode gast naar buiten te dirigeren dan gaat hij eraan.... de doodstraf! Het is tenslotte huisvredebreuk, ik heb niet gezegd dat hij naar binnen mocht en hij vertrok niet niet ik hem dat zei..... dus hij is nu in de sluipwespenhemel. 
Sorry dierenvrienden, ik weet het..... het was niet goed, maar echt.... het was zelfverdediging!

Fijne week allemaal!


3 opmerkingen:

  1. Goed gedaan Ans, hun hemel moet ook gevuld worden. 😁
    Zo bang als voorheen ben ik er niet meer van maar een liefhebber van insecten zal ik nooit worden. En zéker niet van de maxi-exemplaren die in aantocht zijn, ik zag ze in Frankrijk en een paar jaar geleden hier. Het was er maar 1, al eng genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, de hoornaar.... brrrr....die grote zijn net helicopters, die zijn echt eng, daar ga ik voor op de loop. Dit was maar een iel beest, maar ik schrok toen hij ineens voor mijn gezicht vloog.
    Als ze in huis zijn en ze niet naar buiten willen dan gaan ze eraan.... hadden ze maar niet binnen moeten komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Theodora Ederzeel
    Ik ben al 3 keer gestoken door een wesp! Zo pijnlijk!

    Ans Dekker-Martis
    Ja, dat is niet lekker. Ik maar één keer.... maar daat is meer dan genoeg!!

    BeantwoordenVerwijderen