Zoeken in deze blog

woensdag 13 april 2022

Vergeten thee, de kapster, boodschapen en meer

Woensdag werd ik belachelijk vroeg wakker..... het was nog donker..... kwart over 5..... dat kan nooit gezond zijn! 
Ik zou wel vroeg opstaan, maar dit was overdreven. 
Toen het licht werd heb ik mijn auto weggezet en mijn rommel en paar meter versleept zodat ze er goed bij konden. 



Even na 9 uur hoorde ik wat..... ja hoor, alles was al weg bij mij..... maar er waren er meer in de straat met afgedankte spullen, dus ze waren nog even bezig. Lekker vroeg alles al weg! 
Ik probeerde nog een uurtje te slapen.... maar hoewel ik slaperig was lukte het niet.
Even douchen en dan naar de kapster in Purmerend...... daar aangekomen wilde ik kijken hoe laat het was.... oeps, telefoon vergeten..... dat gebeurt mij niet vaak. De autoklok zet ik nooit gelijk..... die loopt soms voor of achter en dan met zomer- en wintertijd is het weer anders.... ik wist het even niet meer. Meestal is het voor mij voldoende als ik weet hoe laat het ongeveer is...... maar ik wilde niet zo heel vroeg voor de deur staan en al helemaal niet te laat. Eens kijken.... heeft iemand daar in de buurt een grote klok in de keuken hangen die ik kan zien? O, daar komt net iemand naar buiten..... zij keek even op haar horloge..... ik bleek nog 20 minuten te vroeg te zijn.... daar gebeurt vaker..... dan denk ik 'even douchen, even dit, even dat en dan ben ik klaar en ga ik weg' .... maar soms ben ik wat sneller klaar dan ik verwachtte en ben ik dus erg vroeg. Dan maar even een wandeling, ik ken de buurt daar nog niet, dus even de boel verkennen. 
Keurig op tijd kwam ik binnen. Ze zette meteen thee voor mij.... lekker..... nog heet, dus even laten afkoelen. 
Lekker kletsen..... mijn haar is weer hetzelfde geknipt want dat beviel goed, maar nu föhnde ze het even. 
Haar moeder kwam even langs: "Kom je zo nog bij ons?" Nou nee, dat zag ik niet zitten deze keer.... hoe gezellig ook, ik moest boodschappen doen en wilde toch nog wel wat in huis doen..... ik kan daar wel lekker even uitrusten, maar ik weet zeker dat ik daarna dan niks meer doe thuis, dan is het te laat en begin ik er niet meer aan.... dus een andere keer weer graag!
Naar de winkel, andere winkel, broodje eten.... boodschappen.... hm, wat heb ik een dorst, raar hoor, ik heb toch net thee op..... uhhhhh..... thee..... volgens mij heb ik geen slok genomen, gewoon vergeten. Nou, volgende keer krijg ik vast voor straf geen thee meer!
Ik begin door te draaien, telefoon vergeten, thee vergeten..... het wordt tijd dat het opschiet in huis..... want dit gaat niet goed. Ik heb gewoon constant dat huis in mijn hoofd ...... niet letterlijk uiteraard, dat zou er raar uitzien..... een soort punthoofd, vanwege dat puntdak! Ja, ik ben een beelddenker.

Vorige week was ik al een avond thuisgebleven van de muziek omdat ik ineens heel duizelig en beroerd werd vlak voor ik wegging, gewoon even teveel gedaan. Ik had al andere dingen overgeslagen/uitgesteld om meer te kunnen doen.....  eigenlijk gunde ik mij ook geen tijd voor de kapster, maar maakte toch een afspraak omdat het toch weer een keer moet.... en voor de paasdagen moest ik ook boodschappen doen, dus dit kwam mooi uit, dat kon dan gelijk even..... dan hoef ik alleen zaterdag (desnoods zondag) nog wat verse dingen te halen. 
Maar deze donderdag heb ik geen enkele afspraak, dat is al lekker, dan hoef ik in elk geval geen wekker te zetten, dat is wat prettiger wakker worden..... en vrijdag geen kapel en ik denk dat ik dan het zwemmen ook weer oversla, dan heb ik toch wat meer tijd (en rust). Nee, ik ben niet de hele dag bezig, dat gaat mij niet lukken, ik moet op tijd mijn rust nemen en bovendien zie ik door de bomen het bos niet meer als te lang bezig ben..... als ik even stop om wat te drinken en uit te rusten dan zie ik het daarna weer anders en kan ik weer even met frisse moed verder. Dus meerdere keren per dag en dan niet te lang. 
Wel lekker dat er nu veel weg is ........ maar echt ruim is het nog niet. En overzichtelijk ook nog niet echt, maar ik ben wel zover dat ik als het ineens echt nodig is, als de glaszetters eerder voor mijn neus staan dan verwacht, dat ik dan genoeg overzicht heb om redelijk snel wat te kunnen regelen. Maar dat gaat dan op een manier dat ik er uiteindelijk meer werk van heb, maar het is een mogelijkheid. Ik denk dat ik over een week of 2 kan zeggen dat er echt schot in komt, dat ik mij dan weer de tijd gun om ook andere dingen te doen. Komende week is best wel druk..... extra repeteren, een concert, verjaardagen..... komt mij eigenlijk niet zo goed uit, maar ja..... het is niet anders. 





Als de nieuwe ramen erin zitten wordt het ook tijd om te schilderen..... dat idee heb ik ook al lang en als eerste is dan de badkamer aan de beurt..... dat ben ik al 3 jaar van plan! Dat hoeft niet allemaal meteen, maar af en toe een kamer en alleen de ramen waarschijnlijk.... nou ja, op de overloop moet wel alles en daar zijn geen ramen. Alles moet natuurlijk ook weer op z'n plaats en verder uitgezocht worden..... een deel is al goed uitgezocht, maar doordat ik waarschijnlijk minder tijd heb dan ik dacht gooi ik nu wat meer dingen bij elkaar. 

Thuisgekomen snel de boodschappen opbergen die in koelkast en vriezer moesten...... en even zitten en wat drinken. Telefoon!!!! Dat was een gezellig gesprek en het duurde lang genoeg om voldoende uitgerust te zijn om toch nog even wat te doen. 
De avond is voor kleine klusjes..... zoals dingetjes uitzoeken en sorteren, dat kan terwijl ik tv kijk en ruimt toch lekker op...... het valt niet op, maar is wel gebeurd. Dat doe ik vaker..... soms maar weinig, maar wat klaar is is klaar.  

Ik werd getagd door iemand, ik klikte erop en kwam bij een stukje van het BovenIJ-Ziekenhuis dat begon met:  "Kersverse ouders Marieke en Max deden vanuit bed samen online geboorteaangifte via de Ipad van hun pasgeboren dochter Livia".

 Huh? Wat moet zo'n hummeltje nu al met een Ipad, belachelijk! Het duurde even voor ik begreep dat dat er wel stond, maar niet zo bedoeld werd.
Ik scrolde door en las de reactie waarin ik getagd was..... er stond: "Mooie zin voor jou Ans"  .... aha, zij kent mij dus goed en zij had het ook zo gelezen. 

Ik had Boulevard aan staan en hoorde (nou ja,  ik verstond) John v.d. Heuvel zeggen: "En morgen gaat de advocaat ook nog pleite" .... hm.... raar, dus morgen gaat die advocaat ervandoor en dat weten ze nu al..... raar gezegd eigenlijk....... o.... het is natuurlijk 'pleiten'....... dat klinkt vrijwel hetzelfde, maar heeft voor mij toch echt een heel andere betekenis. Of hij die n zei weet is niet.... maar ik verstond echt 'pleite'
Ben ik extra scherp met taal als ik moe ben? Of is het juist suffigheid dat ik niet meteen beide mogelijkheden zie/hoor? 




En dan de 23ste ons concert..... normaal jaarlijks, maar we hebben door corona een paar jaar moeten overslaan. 
Het was moeilijk repeteren, ook als het wel mocht was niet iedereen er..... zelf bleef ik ook langer in lockdown dan verplicht was.
En voor mij kwam er dan nog het gedoe met mijn gebit bij waardoor ik nog steeds wat meer moeite heb met spelen. Maar de repetities zijn nog steeds heel wisselend bezet, regelmatig zieken en mensen zijn ook wel eens om een andere reden afwezig. 
Afgelopen dinsdag speelden we met een select gezelschap 😂 ..... als er zo weinig zijn beweer ik vaak dat de beste spelers aanwezig zijn..... nou heb ik nooit behoord tot de beste spelers, maar op het ogenblik zeker niet! Maar ach.... een beetje opscheppen mag toch wel? Die anderen zijn er toch niet! 
Het waren er echt heel weinig, maar toch lekker gerepeteerd..... ondanks dat het lastig is als niet iedereen er is. 
Net zoals een voetbalelftal niet met 6 man kan spelen, kunnen wij ook niet veel mensen missen. Het wordt vooral moeilijk als bepaalde instrumenten  helemaal afwezig zijn..... met de altsaxen is daar weinig voor nodig, want ik ben nog de enige. Maar omdat de bezetting zo wisselend is spelen we vooral stukken met minder verschillende partijen, zodat vrijwel altijd iets door een andere instrumentengroep opgevangen kan worden. Wel leuke muziek en ik denk niet dat het iemand zal opvallen dat er minder verschillende partijen zijn.... een goede oplossing dus in deze tijd! 
Met het opleidingsorkest ben ik gestopt, het werd teveel.... eerst dat en dan de fanfare repetitie er achteraan.... dat was aldoor al teveel, maar nu ik wat moeilijker blaas helemaal! En het was gewoon nodig dat ik wat minderde! 
Maar ja.... er schijnt iets te ontbreken in één van de nummers die ze spelen op het concert (alle groepen spelen daar, dus alle slagwerkers, opleidingsorkest, Gouwzeekapel, fanfare en vaak ook nog leerlingen..... ik heb het programma nog niet goed bekeken.
Maar dat betekent dus dat ik toch weer met 3 groepen meedoe, maar...... bij het opleidingsorkest doe ik alleen met dat ene nummer mee..... en misschien speel ik niet alles..... als ik hetzelfde heb als anderen in sommige delen dan kan ik mijn krachten even sparen door even niet mee te doen. Het is niet anders! Van de week maar extra oefenen en dan steeds niet te lang, want dan verpest ik het juist.





2 opmerkingen:

  1. '...toch weer met drie groepen...'
    Misschien leer je het ooit. 😉
    Op jou grafsteen komt te staan:
    HIER LIGT ONZE ANS
    ZIJ GAF RUST GEEN KANS.
    Maar goed, je was bij de kapper, dan moet je een poosje stil zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahah, maar het gaat maar om 1 nummer, dat scheelt. En ik hou tijdens dat nummer ook af en toe rust. Het is dus wel een stuk rustiger, heb dat nummer nog maar 1 keer met die groep gerepeteerd. Ik kan heel goed niks doen hoor, maar er zijn wel eens dingen die echt gebeuren moeten of in elk geval zeer gewenst zijn.

    Ja, bij de kapper zat ik zo stil dat ik zelfs geen thee dronk hahaha.

    En thuis zit ik ook regelmatig stil..... even rust voor ik weer verder ga. Alles bij elkaar doe ik daar wel meer dan ik gewend ben, maar dat is het nadeel van een huurhuis, je kan dat soort werkzaamheden niet zelf plannen. Natuurlijk kan een huiseigenaar het ook niet altijd precies plannen, als een bedrijf geen tijd heeft wordt het later..... maar je gaat dan geen bedrijf inhuren op een moment dat het totaal niet uitkomt om wat voor reden dan ook. En dit kwam gewoon heel slecht uit.... en nu komt er ook nog iemand van de woningbouwvereniging voor rookmelders..... ik had er al 2 gekregen jaren geleden (maar die ene zit op een plek waar ik zelf niet bij kan om de batterij te vervangen), maar omdat het vanaf 1 juli landelijk verplicht is om op iedere verdieping een rookmelder te hebben komen ze om dat in orde te maken... aanvullen en evt. defecte meters vervangen. Mooi dat het gedaan wordt, maar weer iemand in mijn huis..... ik heb daar zo'n hekel aan en zeker nu!

    BeantwoordenVerwijderen