Zoeken in deze blog

maandag 25 april 2022

Mijn booster is geboosterd.

 Jawel, hij is weer binnen. Een wappie probeerde mij na de vorige prik wijs te maken dat je na zo'n prik 10 jaar korter leeft.... ik antwoorde toen dat er dan weer een woning vrijkomt, dat is hard nodig. Maar goed, dit is mijn vierde prik, dus dan zou ik 40 jaar korter leven? Wow.... dus zonder die prikken had ik 107 kunnen worden! 
Zolang de prik naar mijn idee niet meer problemen geeft dan het virus blijf ik alle prikken halen die nodig zijn.  Het virus mag dan de laatste tijd minder drastisch te zijn, het is er nog steeds en er zijn nog steeds mensen die er ziek van worden en/of daarna nog lang klachten hebben. En hoe meer kans het virus krijgt, hoe groter de kans op weer een nieuwe variant. Ik heb geen last van de prikken, dat maakt het natuurlijk een eenvoudiger keuze. 

Omdat mijn leeftijdsgroep nu ook zonder afspraak mag kon ik in mijn eigen woonplaats terecht en op een tijdstip dat ik prettig vond  (het is van 11.00 tot 16.45 elke zondag voorlopig)...... dus in de middag wandelde ik op mijn gemak naar verzorgingshuis Swaensborch ....... ik vermoedde al dat ik niet de hoofdingang moest hebben, dus ik ging eerst langs de zij-ingang, bij de bushalte...... daar moeten we ook zijn voor bloedprikken. 
Het bleek te kloppen, het stond duidelijk aangegeven en 2 medewerkers waren buiten van de zon aan het genieten..... en ik hoorde meteen "WELKOM" ....."Wachten jullie nou speciaal op mij?" ..... dat scheen zo te zijn hahaha, hij liep met mij mee naar  binnen. Zoals aangegeven was had ik alles mee, de ingevulde gezondheidsverklaring, de oproep...... maar als ik nergens ja had ingevuld op de verklaring dan hoefde ik mij alleen te identificeren en verder niks te laten zien. Ik kreeg meteen mijn bewijs mee (het was weer Pfizer (Comirnaty), net als de eerste 2 keer)  en in dezelfde kamer werd ik geprikt..... "Links of rechts?" "Maakt mij niet uit!" .... ze zat rechts van mijn stoel, dus was rechts handiger voor haar. Ik ben links, maar omdat ik er weinig last van heb maakt het mij echt niet uit. Ik voelde wel steeds een pijnlijke plek, maar dat beperkte mij niet in mijn bewegingen. Overigens is die pijn vaak minder als je die arm meteen al veel beweegt en dat doe ik automatisch met links meer, dus dan zou links beter zijn, maar ach..... ik zwaai wel wat met mijn rechterarm....breng wat dozen naar boven, ga stofzuigen.... beweging genoeg, ook met rechts! 
Het wachten was weer zonder mondkapje, dat is niet overal hetzelfde, maar zonder is logischer.... niet alleen is het prettiger, maar het is sneller te zien of iemand onwel wordt. 
Dat komt niet veel voor en ik heb het nooit gehad, ik was kiplekker en er werd aangegeven dat ik eerder mocht vertrekken. "Nou, als het toch niet goed gaat hoor je zo de sirenes wel!"....Niks aan de hand, ik ben gewoon thuisgekomen! 



Laatst zei iemand: "Het slaat nergens op dat wachten, ik kreeg daarna pas een allergische reactie, ik kreeg uitslag overal!"  Die heeft het niet helemaal begrepen want dat is geen gevaarlijk allergische reactie en niet de reden van het wachten. Het gaat om een anafylactische shock.... dat is een ernstige allergische reactie die snel optreedt en waar snel hulp bij nodig is. Uitslag kan heel vervelend zijn, maar is toch van een andere orde. 
Het wachten was ook in dezelfde ruimte....  dat kan als het rustig is heel goed en heeft wel iets gezelligs..... niet steeds ergens anders naartoe dus.
 Dit is geen drukke locatie..... dus het is meestal zo doorlopen, geen lange wachtrijen, 
Voorgaande keren was het ook prima, geen probleem.... maar dit was wel heel prettig vond ik. 
Dus wie nog moet/wil ...... het kan hier ook en dat gaat (meestal) lekker snel. Ik was er om een uur of 3.... er zaten er 2 te wachten die al geprikt waren (die hoorden bij elkaar) en na mij was er nog niemand. 

En ondertussen is het bijna maandagmiddag...... ik voel mij prima en mijn arm voel ik nauwelijks (maar ik heb hem flink bewogen gisteren)

5 opmerkingen:

  1. Wij zijn gistermiddag ook geweest, niemand voor ons en 2 na ons. Ik heb de 4de ook weer binnen. Wordt nog druk met begrafenissen de komende tijd😂
    Groetjes Carry

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, heerlijk rustig en zo klaar. Ja, in onze leeftijdsgroep steeds 10 jaar eraf, dan krijgen we het heel druk!

      Verwijderen
  2. De afspraak moet ik nog maken maar ik ga absoluut, zeker nu er weer narigheid verwacht wordt in de herfst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja precies en als er nog één nodig is haal ik die ook weer.
      Ik vind het wel handig dat het ook zonder afspraak kan, vooral omdat het ook nog in mijn eigen woonplaats was.
      Dat is zo'n mobiel team dat elke dag ergens anders zit. Ik was er blij mee.

      Verwijderen
  3. Yvonne Willen
    Wij net terug van de vierde prik

    Ans Dekker-Martis
    We gaan gewoon door!

    Yolanda Vis
    Ik had geen idee dat je in Swaensborch ook je prik kon halen... vorige keren in Middenbeemster en Zaandam geweest.... manlief mocht naar Purmerend, toch een stukje dichterbij...

    Marion Van Der Velde Kwakman
    Yolanda Vis mag je hem in swaensborch halen?? Zonder afspraak?

    Yolanda Vis
    Marion Van Der Velde Kwakman geen idee of je een afspraak moet maken, Ans Dekker-Martis heeft hem daar gehaald, niet ik.

    Ans Dekker-Martis
    Ja, sinds kort kan ook onze leeftijdsgroep zonder afspraak komen en dan kan het in Swaensborch op zondag tussen 11 en 16,45. Alleen eerste paasdag waren ze dicht. Hoelang ze dit blijven doen weet ik niet, dus als je pas over een tijdje gaat zou ik het eerst even opzoeken. Ingang aan de zijkant, bij de bushalte

    Marion Van Der Velde Kwakman
    Dank je wel Ans

    Marion Van Der Velde Kwakman
    Yolanda Vis dank je


    Jan Greuter
    amsterdam noord kan je ook zo heen

    Ans Dekker-Martis
    Jan Greuter Klopt, maar eerst mocht mijn leeftijdsgroep dat niet

    Henriette Hartman-Kompanje
    Ik moet 3 maanden wachten , corona gehad dus dan mag het nu niet ..

    Ans Dekker-Martis
    Henriette Hartman-Kompanje nee, dan moet je wachten

    Beantwoorden1 d
    Elisabeth van der Ark
    Ik ga nog even niet. Misschien in het najaar. Ben het allemaal even beu. 😉

    Ans Dekker-Martis
    ja, dat snap ik, eerst maar eens op krachten komen

    Susanne Bout
    Nou, ik heb net corona gehad. Ik kan zelfs deze milde variant niet aanraden. Het is toch echt geen griepje... Voorlopig kom ik dus nog niet in aanmerking voor een vierde booster. Maar als ik weer mag ga ik het weer doen.

    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout Ja, jij was er goed ziek van. Het is heel verschillend, maar ik neem het risico niet..... de prik is geen garantie om het niet te krijgen, maar verkleint de kans en de ernst wel.... dus als er nog 6 nodig zijn haal ik ze ook! Dat zonder afspraak vind ik wel handig.
    Je mag sowieso 3 maanden niet.... en op dit moment hangt het verder af van leeftijd en andere kwalen.... maar ik denk dat in de herfst wel weer meer mensen mogen.

    Susanne Bout
    Ans Dekker-Martis zo zit ik er ook in

    BeantwoordenVerwijderen