Zoeken in deze blog

maandag 18 april 2022

Pasen 2022..... lief dagboek......

 1ste paasdag kwam Edwin, Geurtje en Wesley met hondje Laila gezellig langs. 
Meestal krijg ik een melding (met foto's) als ze onderweg zijn, zo kan ik zorgen dat koffie en thee op tijd klaar zijn, dan kunnen ze meteen aanvallen! 


Deze foto heb ik gepikt van Geurtje haar facebook, ik denk dat Wesley hem maakte
UPDATE .... fout gedacht, Geurtje maakte hem zelf






En ze zijn er bijna:




Het is wel vreemd zonder hond Dinar, maar voor Edwin moet het nog veel vreemder zijn..... bijna 14 jaar was het zijn trouwe maatje..... en natuurlijk weet je dat het een keer gebeuren gaat, maar we hadden het nu nog niet verwacht.. Maar goed, misschien is Dinar een hoop lijden bespaard gebleven, dat is ook een troost! 
Laila was onderweg nogal onrustig hoorde ik, maar hier lag zij veel te slapen. Moe van het onrustig zijn denk ik. 
Ze kwamen binnen en meteen kreeg ik al leuke cadeautjes..... heerlijk!  Natuurlijk helemaal niet nodig, maar wel leuk!!! 





Even wat drinken en ondertussen zette ik de lunch op tafel. Lekker van alles wat..... ik hou ervan, er moet wat te kiezen zijn! Vooral met dit soort dagen mag het een beetje feestelijk zijn..... en doordat Edwin niet om de hoek woont vind ik het extra leuk om er wat van te maken, want even zomaar langkomen is er niet bij en dus ook niet een onverwacht "blijf je even mee-eten?"  Het is net te ver om zonder afspraak langs te komen, dus haal ik van alles in huis als ze komen en zeker als het een feestdag is.








Omdat op zo'n volle tafel al snel iets over het hoofd wordt gezien moest ik even laten zien wat er allemaal was. 



En duivekater hoort erbij met Pasen, dat ben ik al mijn hele leven gewend. 
Niet de duivekater van vroeger, maar deze was ook lekker. 
Maar de stevige en toch zachte korst met dat zoetige smaakje zoals vroeger was het niet, maar oké, misschien toch maar eens bij een echte bakker kopen. 
Ooit waren ze overal uitverkocht (ook bij de bakker) en kwam ik voorbij een bakkerswinkel die 'De Duivekater" heet....nou, dat moest lukken.... ik keek rond en zag ze niet.... wel dozen zoals voor stollen wordt gebruikt, maar daar past een duivenkater volgens mij ook wel in. 
Ik wees erop en vroeg wat erin zat (want openmaken vond ik niet netjes)..... niet vriendelijk kreeg ik te horen: "Ja, wat zou daar nou inzitten?!"
"Ëen duivekater of een stol!" was mijn antwoord. 
Nou, volgens haar kon een duivekater daar niet in en ze wees mij de duivekaters...... een vierkant broodje!!!! Dat zijn geen duivekaters en van een winkel met die naam had ik dat niet verwacht. Ik had dat model wel eens in een supermarkt gezien..... maar die liep ik snel voorbij..... het is niet alleen de smaak, maar ook het model..... een duivekater heeft dat model gewoon niet! 
Een tulband is ook niet vierkant en een puntje is niet rond.
Ik kom nog wel eens langs die winkel, maar ben er nooit meer geweest, niet alleen omdat ze geen echte duivenkaters hadden, maar ook de onvriendelijkheid van die verkoopster toen. 



's Avonds aten we macaroni met kruidenkaas en verse spinazie en nog het één en ander erdoor. Altijd lekker vind ik en ik maakte veel..... dan heb ik nog wat in de vriezer (meerdere porties) en nog iets voor vandaag! Ik werk zelden volgens een recept..... soms bekijk ik een recept om een idee te krijgen of ik lees het even door zodat ik een basis heb en verder knikker ik er van alles doorheen waarvan ik denk dat het lekker is.... of wat ik toevallig in huis heb. Of het bij elkaar hoort maakt mij niet uit, het gaat erom of ik het lekker vind en in dit geval of ik denk dat de anderen het lekker vinden. Ik ben dus zo iemand die ananas op een pizza prima vindt. Het hoort niet bij elkaar, maar dat maakt mij niet uit. Voor Edwin hoef ik dat niet op tafel te zetten, want die heeft ananas nooit lekker gevonden, maar ik vind het heerlijk en hou mij niet aan regels. Ik gooi evt. ingrediënten uit alle werelddelen bij elkaar en het enige waar ik rekening mee houd is dat er toch ook wel wat gezonds in moet zitten (meestal is gezond het belangrijkste, maar met dit soort dagen wat minder) en ik voeg zelf geen zout of suiker toe (maar sommige ingrediënten bevatten wel zout of suiker). Uiteraard probeer ik ook rekening te houden met de smaak van mijn gasten.... voor zover ik die weet.... en verder rotzooi ik maar wat aan en zelf vond ik het weer erg lekker! 







Tussendoor gewoon lekker kletsen.... Edwin deed een klusje voor mij (volgende keer weer een klusje, ik wil hem niet de hele dag aan het werk zetten.... ik vind het veel gezelliger om te kletsen).... en hij laadde zijn auto vol met cd's..... vooral cd's die ik gratis voor hem mocht ophalen, maar ik vond ook nog wat op zolder en zijn oude kamer....dus ik had een hele stapel dozen voor hem staan. Blij dat het weg is, want het stond in de weg, maar ja...... dat is ook geen ramp als het tijdelijk is. 






Na het eten vertrokken ze weer...... dan is het altijd weer stil, maar ik merkte dat het minder opvallend was zonder Dinar...... die eiste altijd zijn aandacht op..... 'je moet mij aaien en wel NU" .....en altijd naar de deur blijven kijken als Edwin even naar de auto liep..... hij was gewoon duidelijk aanwezig. Niet een drukke hond, maar hij had iets waardoor ik hem aldoor weer miste zodra hij weg was.
Het went wel weer natuurlijk, zoals vrijwel alles min of meer went. En Laila is ook lief, maar op een andere manier.... 2 totaal verschillende honden. 

Ik ruimde het één en ander op, ging even zitten... kreeg telefoon, wilde daarna tv kijken.... en viel in slaap....... heerlijk even geslapen.... ik had het weer nodig. Ik wilde daarna toch nog even tv kijken, maar viel weer in slaap tot 7 uur de volgende morgen..... en werd toen niet wakker met het gevoel dat ik uitgeslapen was, maar dat heb ik eigenlijk nooit, al heb ik nog zo lang geslapen, ik heb tijd nodig om mij echt wakker te voelen.
Maar het was in elk geval een geslaagde 1ste paasdag. 

2de paasdag begon ik toen ik een beetje echt wakker begon te worden met een paasontbijt..... met natuurlijk een gekookt eitje en verder wat rauwkost, blauwe bessen en een broodje met een kop koffie.... koffie met voor de helft warme melk... ik kan er niet goed tegen, maar het is zo lekker, zeker om wakker te worden en met veel melk kan ik het hebben als ik niet teveel neem..... heerlijk!
De afwas van 1ste paasdag stond nog op mij te wachten..... een deel had ik wel gedaan, maar het meeste stond er nog.... wel afgespoeld gelukkig, dat scheelt weer. Ik besloot het in etappes te doen.... lang bij het aanrecht staan levert mij vaak rugpijn op (wat ook wel weer snel over is gelukkig), dus gewoon af en toe een deel.... zo kom ik er ook doorheen en tussendoor andere klussen, maar rustig aan, het is Pasen..... een vrije dag! Ik wil nog wel wat doen op zolder, maar niet teveel, voor vandaag zijn de overige plannen: Even lekker wandelen ..... saxofoon spelen..... en verder zie ik wel! 

En ik heb nog steeds geen chocolade-eitje gegeten ..... en heb er ook geen trek in, maar weet dat als ik er één neem dat het mij wel smaakt en dat ik dan meer neem. Overigens heb ik gisteren wel een toetje gegeten..... doe ik normaal niet, maar nu mocht het van mijzelf en toen ze weg waren heb ik er nog ééntje genomen....  wat extra's mag als het Pasen is.... en het gaat goed met mijn 'suiker', dus dan mag een keertje zondigen wel. 

PS..... bijna alle foto's zijn gemaakt door Geurtje!  



1 opmerking:

  1. Pat Ricia
    Gezellig hoor!

    Ans Dekker-Martis
    Dat was het zeker

    Geurtje Hendrika Witte
    Het was weer gezellig en het eten was heerlijk.
    Foto van mij en Laila heb ik zelf gemaakt (selfie) 😁

    Ans Dekker-Martis
    Geurtje Hendrika Witte Ah, toch.... ik zag er geen Huawei opstaan, dus dacht dat het via een andere phone was.
    Maar ik heb hem eerlijk gepikt! 🤣

    Geurtje Hendrika Witte
    Ans Dekker-Martis
    Hahaha
    Ja soms zet hij dat er niet op, had ik met meer foto's die ik gemaakt had gisteren 🙈🙈

    Geurtje Hendrika Witte
    Ans Dekker-Martis
    U pik maar hoor hahahaha


    Elisabeth van der Ark
    Gezellig geweest en dat is heel belangrijk. Net als goed uitrusten. Leuke foto's.

    Ans Dekker-Martis
    Precies..... gezelligheid is heel belangrijk, je kan nog zo je best doen....als het niet gezellig is is er geen klap aan.... en gezelligheid maak je niet alleen, daar zijn meer mensen voor nodig.
    Uitrusten is zeker belangrijk...... zonder dat hou ik het niet lang vol.
    Dank je, Geurtje heeft weer haar best gedaan met de foto's

    Yolanda Vis
    Altijd gezellig als er visite komt. En net als bij jou heb ik ook altijd teveel ingeslagen...😅😇

    Ans Dekker-Martis
    Yolanda Vis Het lukt gewoon niet, ik wil dat er keuze is en dan heb je met een klein groepje al snel veel te veel. Maar ik let er wel op dat er veel bij zit wat ik kan bewaren en wat ik zelf ook lust, want ik heb een hekel aan weggooien.

    Yolanda Vis
    Ans Dekker-Martis ja alles wat ik koop moet inderdaad houdbaar zijn en ook eetbaar zijn. Als iemand bv olijven lekker vind krijgt hij/zij het na afloop van het feestje het mee. Weggooien is zonde.

    Ans Dekker-Martis
    Ja, dat doe ik ook wel eens!

    Nelly van Dam
    Wat heb je weer mooie dagen gehad Ans om op jouw site te reageren lukt me nog steeds niet om het te verzenden of wel soms ik heb er wel eens gepost maar weet niet of het aangekomen is.

    Ans Dekker-Martis
    Hier is toch ook goed? Dat doen wel meer mensen, geen probleem

    Anja Toninga
    Beter te veel dan te weinig 😜en als je wat er over is ook zelf lust gewoon paasweek maken 🐥🐣

    Ans Dekker-Martis
    Precies! Het komt wel op!

    Yvonne Willen
    hartstikke leuke foto's van een duidelijk gezellige Pasen. Fijn!!

    BeantwoordenVerwijderen