Zoeken in deze blog

zaterdag 16 april 2022

Ik ben er klaar voor... kom maar en neem een goede eetlust mee!


Het was zo'n dag dat alles onhandig ging......  willen betalen met mijn rijbewijs, de winkel uitgaan terwijl ze nog cadeaukaarten voor mij aan het inpakken waren, tegen mensen opbotsen, in de weg lopen.... nergens bij kunnen (dat laatste is niet ongebruikelijk) en dus hulp moeten zoeken. 
Ik zag mooie gele melamine borden.... o leuk, vooral voor Pasen! Ik heb plastic gele borden, maar die zijn al oud en dat is zichtbaar...... als ze nou niet te duur zijn dan koop ik er 4. Nergens een prijs te zien .... o, maar ze hebben zo'n scanner.... die hangt daar.....niet.... volgende pad dan? Niet! .... ik zocht en zocht.... niet te vinden. Gevraagd....."Ja mevrouw, kijk...daar hangt hij!" Een heel andere plek dan ik dacht. Een prima plek, maar ik dacht toch echt dat hij eerst ergens anders hing, maar ik zal wel weer in de war zijn. 
Even kijken....WAAAAAAT? 5,95!!!! Nou echt niet...... dat is mijn prijs niet..... dan ben ik bijna 24 euro kwijt voor 4 bordjes..... daar kan je een goedkoop compleet servies van kopen. 




 Echt, ik had mij voorgenomen niet zoveel in huis te halen voor de paasdagen......echt!
Wel lekker uitgebreid lunchen, het het diner wordt eenvoudig maar lekker. En verder.... ach, wel wat lekkers in huis natuurlijk, dat hoort erbij maar zoveel zullen ze niet nemen. 
En de fruitschaal moest weer goed gevuld worden, dat vind ik lekker, maar ook heel gezellig staan en ik wil altijd wat rauwkost.. 




Maar ja..... dan sta ik in de winkel ..... o, wat een lekkere toetjes, ik dacht dat fruit wel genoeg was als toetje, maar deze zijn wel erg lekker..... neem maar mee! Minikomkommertjes ....is eigenlijk leuker dan plakjes.... die komkommer die ik al heb komt wel op. Ik heb wel paaseitjes om te snoepen, maar lekkere, leuke paaskoeken of gebak is toch wel erg gezellig. Hm.... 4 in een pak, dat is precies goed.... nou ja, eigenlijk teveel, want zelf neem ik niet..... maar ik wil dat er keuze is en dat iemand er ook 2 kan nemen eventueel, dus toch maar iets erbij, voor de broodnodige variatie. Broodjes.... ik had al afbakbroodjes, maar die gebruik ik later wel, een paar zakken broodjes zodat ik bruin en wit heb is wel zo handig. En crackers, ja.... goed idee, is ook lekker met salade. En rijstwafels of zoiets..... misschien vinden ze dat ook lekker. 
Ik had al appels, kiwi's en banaantjes, maar ik zag mandarijnen.... ook lekker en dat staat zo vrolijk..... o.... mango, ook lekker! Het werd passen en meten op de nieuwe fruitschaal. Ja..... ik heb een nieuwe..... ik kon het niet laten. Ik weet het, ik ben aan het ruimen, maar ja.... de verleiding was te groot! Al mijn fruitschalen zijn dicht aan de onderkant... glas, aardewerk..... het fruit kan niet ademen.... en nu zag ik een fruitschaal bestaande uit 2 hangende mandjes waarin het fruit wel frisse lucht krijgt. Ik vond hem leuk, maar hij was dus ook nog praktisch.... en de prijs viel mij heel erg mee...... 4x er omheen gelopen.... hij stond te hoog voor mij, dus in het voorbijgaan snel pakken zat er niet in, dus ik had bedenktijd..... en vroeg aan een medewerker of hij het even voor mij wilde pakken. 





En blauwe bessen, volgens mij lusten ze dat ook..... in elk geval één van hen.... denk ik. 
En chips..... het is toch wel lekker om wat chips op tafel te zetten.......meestal vergeet ik het doordat er al zat is, maar ach.... die chips komen wel op en anders bewaar ik ze tot moederdag..... dat is het ook alweer snel. Maar welke smaak? Nou, dan maar meer soorten, voor elk wat wils. 
O taugé.... ook lekker..... dat zet ik er ook wel bij... 's avonds.
Natuurlijk een paar soorten vleeswaren.... ze zeggen wel altijd dat alleen ham genoeg is en kaas..... maar ik vind het leuker als er meer is...... en ik lust het graag, maar koop het voor mijzelf niet altijd, dus als er over is eet ik de komende dagen extra lekker! En salades...... dat vind ik zo gezellig en ik ben er zelf zo gek op.




Het is duidelijk, het is weer overvol in mijn koelkast en voorraadbakken...... maar...... hoewel ik veel te veel heb, zijn het allemaal dingen die wel opkomen. Het is niet zo dat het meeste weggegooid gaat worden. Natuurlijk kan een appeltje of banaantje te lang blijven liggen, maar meestal heb ik dat wel op tijd door en vooral appel vind ik lekker om te bakken, ideaal voor rimpelige appeltjes die er niet zo aantrekkelijk meer uitzien. Sorry appeltjes, maar ik vind jullie dan minder aantrekkelijk, het spijt mij. En zelf begin ik ook een rimpelig appeltje te worden, dus ik vind dat ik het dan wel mag zeggen. 

Veel kan al snel op tafel, omdat ze voor de lunch komen......  daarna zijn er misschien dingen op of kunnen samengevoegd worden...... dan komt er iets ruimte. 

Maar ik ben er (bijna) klaar voor, dus kom maar op! 






1 opmerking:

  1. Pat Ricia
    Zo, jij hebt er aardig wat werk van gemaakt Ans. Dat wordt dooreten voor je visite. En leuk, die eend met die paraplu, enig! 😄

    Ans Dekker-Martis
    Pat Ricia Ja, leuk die eend hè? Die kreeg ik een paar jaar geleden van Geurtje.
    Ik heb nog veel meer, maar omdat ik ruimte aan het maken ben ga ik nu niet van alles tevoorschijn halen.... alleen wat ik toevallig tegenkwam.

    Carry Kohlmeijer
    Krijg je heel Monnickendam op visite😂

    Ans Dekker-Martis
    Carry Kohlmeijer Hahahaha..... er is genoeg voor onverwachte gasten.

    Geertje Vos
    Goedemorgen lieve Ans fijne paasdagen lieverd

    Ans Dekker-Martis
    Geertje Vos Dank je wel, jij ook!


    Ronald Stolk 100%

    Beantwoorden1 w
    Geertje Vos
    Dank je wel lieve Ans

    BeantwoordenVerwijderen