Zoeken in deze blog

woensdag 20 april 2022

En we gaan weer gewoon door.

.2de paasdag genoot ik nog even na van de eerste. Ik heb alles gedaan wat ik van plan was: De afwas van de vorige dag, stofzuigen, saxofoon oefenen, wandelen, op zolder opruimen en nog wat kleine dingetjes..... maar vooral... rustig aan! 
Het was heerlijk weer...... het leek wel zomer! Dit weer in de zomer, heerlijk, mij warm genoeg. 
De bomen worden alweer groen.... sommige bomen lijken nog kaal, maar dichterbij is te zien dat er al een begin gemaakt is voor nieuw blad. De vogeltjes zongen...... het gras vol met madeliefjes en paardenbloemen..... heerlijk, om blij van de worden! 
Dinsdag naar vriendin en 's avonds de generale repetitie van fanfare en opleidingsorkest en tussendoor natuurlijk weer naar zolder. Veel gespeeld die avond, kramp in mijn kaken, er kwam op het laatst amper nog geluid uit. Bekaf kwam ik thuis en sliep snel..... en lang!
Woensdag werd ik laat wakker, er was iemand van de woningbouwvereniging aan de deur geweest voor de rookmelders.... hij had een briefje in de bus gegooid... ik heb geen bel gehoord, ik sliep! 
Kwam mij eigenlijk wel goed uit, ik heb liever dat hij volgende week komt en nu kan ik bellen voor een afspraak. 
's Middags een stapel boeken uit de auto gehaald, die had ik vorige week aan iemand gegeven die ze graag wilde, maar die ze weer teruggaf omdat het niet was wat ze ervan verwachte..... de serie zware boeken over alle landen van de wereld en een tuinboek.....voldeed allemaal niet aan de verwachtingen..... dus ik heb ze weer terug, maar had de avond ervoor geen fut meer om ze uit de auto te halen. 
Daarna naar Volendam voor een verjaardag..... eerst even een bloemetje gehaald.... en daar heerlijk in de tuin gezeten. Weer thuis snel de keuken in.... eten, spullen pakken en de fiets volladen voor een extra repetitie van de kapel..... ook voor het concert van zaterdag. 
Het was niet in ons clubgebouw, want daar is dan een slagwerkgroep bezig. 
Gelukkig is overal een oplossing voor.... een van onze leden is boer en heeft boven de stal een prachtige vergaderruimte waar wij ook inpassen! (En er is daar ook nog een prima B&B). 
Het is een smalle weg er naartoe, niet ver..... wel verlichting, maar te ver uit elkaar voor mij. De vorige keer dat ik daar in het donker reed viel dat tegen..... steeds een stukje verlicht en een stukje donker.... en dan zag ik ook echt niks. Ik ben toen gaan lopen, want ik had geen zin om te gaan waterfietsen. 
De auto heeft zelf natuurlijk een betere verlichting, maar toch..... als het dan fout gaat is het nog erger.... en bovendien, al is er weinig verkeer..... één tegenligger is daar voor mij al een probleem, want je kan elkaar niet overal passeren, maar als ik een auto tegenover mij heb dan word ik verblind, dus dan zie ik niet waar ik moet zijn om ruimte te maken om elkaar te passeren. Dan toch maar de fiets.... dan kan ik altijd afstappen als het niet gaat..... het is te belopen (die weg is ongeveer 1,2 km. de hele route ca. 2,2 km .... dus echt niet ver). 
Ik was er vroeg, maar kon al naar binnen terwijl er al gezorgd werd voor koffie en thee met koek.... we werden goed verzorgd daar. 






Lekker gespeeld, maar ik kreeg wel weer last van mijn kaak, dat zal ik voorlopig nog wel houden. De koeien keken verbaasd naar ons (ik zat bij het raam) toen we begonnen te spelen, maar na een paar nummers vonden ze er blijkbaar niets meer aan en lieten ze alleen nog hun achterwerk zien. 😂.
We stopten vroeg..... ik vertrok meteen.... de anderen bleven nog gezellig even zitten.... maar ik was niet alleen gaar.... ik had ook gezien dat het nog net niet helemaal donker was....... dus meteen op de fiets en het zicht was nog voldoende..... dat is prettig!  Wel tegenwind, maar dat is goed voor mij..... even mijn best doen! 







2 opmerkingen:

  1. Leuk idee, een ruimte boven de stal. Koeien kunnen veel hebben, ze weiden langs verkeerswegen, spoorlijnen en niet ver van vliegvelden...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, koeien doen niet zo moeilijk. Ze zijn wel ontzettend nieuwsgierig. Ooit waren de koeien op weg naar de stal en ik fietste daar net, dus ging even aan de kant staan.... geregeld bleven er een paar nieuwsgierig naar mij kijken. Ineens voelde ik de warme adem van een koe in mijn nek.... die was mij aan het besnuffelen en koe nummer 2 keek in mijn fietstas.
      Het is een mooie vergaderruimte die gehuurd kan worden.... leuk met zicht op de stal van bovenaf.
      En dan daar vlakbij de mooie B&B ..... goed geregeld daar!

      Verwijderen