Zoeken in deze blog

vrijdag 8 april 2022

En weer verder....

 Woensdag hield ik het rustig, geen extra klussen. 



Er kwam 's middags iemand een boek ophalen... toch weer een boek weg..... het gaat niet snel, maar alles bij elkaar is het toch een hele stapel! 

's Avonds had ik EHBO..... ik had geen zin, maar ja..... het was al een herkansing, want vorige week had ik overgeslagen.  Als ik er ben is het altijd weer leuk hoor.... dat is met meer dingen zo, geen zin om te gaan en achteraf had ik het niet willen missen. 


Na jaren in Monnickendam EHBO moet ik nu iets verder weg...... hier is het niet meer, we hebben ons aangesloten bij de club in Broek in Waterland.. 
Het is niet ver, maar omdat ik dan in het donker moet rijden ga ik liever met de bus..... 2 minuten in de bus..... het is niks, het is bijna binnen spuugafstand....en ik reis nog met bejaardenkorting ook, dus de kosten vallen ook mee. 4x per uur een bus heen.... terug 2x per uur, want dan is de avonddienstregeling ingegaan.
Ja, het is daar wel eens zoeken naar een parkeerplek en in het donker kan ik denken dat ik parkeren kan maar niet het  betonnen paaltje zien dat er staat.... dat soort dingen, ik moet dat echt niet doen. Ik ken daar wel redelijk de weg, maar ik ken niet elke straatsteen. Bij mooi weer is het op de fiets prima te doen. In het donker terug is dan ook niet ideaal, maar als ik het echt niet zie stap ik af en ga een stukje lopen, maar ja, mooi weer was het niet. 
Vorige keer ging ik ook met de bus..... maar toen was het beter weer. Nu was het koud en nat. De vorige keer kreeg ik terug een lift aangeboden van iemand die naar Purmerend moest.... dan moet hij dus omrijden.... erg lief, maar niet nodig. Hij vroeg deze keer of ik nu wel mee wilde..... nou.... graag! Met die koude wind en die regen.... ja, dan is een auto toch lekkerder. Hij bracht mij keurig thuis.... TOP! 
Het is iemand van onze 'oude' EHBO-club..... doordat het nu op verschillende dagen kan is de groep een beetje uit elkaar gevallen, maar nu waren we met z'n drieën van de oude groep. Was toch wel weer leuk zo en we hebben ook wat dingen samen gedaan. 
We kregen les van iemand die ik al heel lang ken..... dus is ook wel lekker. Een ander is ook prima hoor, maar er zijn daar veel mensen die ik nog niet ken en dan is het best wel leuk als er ook bekenden zijn. 
Het was een goede les..... veel geleerd weer. Er zijn altijd wel weer aanvullingen, veranderingen of dingen die ik vergeten ben.



Soms heeft iemand handige tips..... dat hadden wij bij de oude club vaak.... daar kregen we les van iemand die veel handigheidjes kende die niet in de boeken staan..... soms best wel gekke dingen, maar het is altijd te proberen als het op de normale manier niet lukt. Bijvoorbeeld een bloedneus..... we hebben keurig geleerd hoe dat moet..... maar als extraatje kregen we de truc met het touwtje! Dat werkt vaak echt..... waarom? Geen idee.... maar als het op de normale manier niet lukt is het wel een goed plan:  Kijk eerst uit welk  neusgat bloed komt..... is dat links pak dan de rechterpink, is het rechts pak dan de linkerpink en wikkel daar een schoenveter of iets dergelijks redelijk strak omheen, van beneden naar boven.....heel even laten zitten en dan meteen weer losmaken. De bloedneus is gewoonlijk over. 
Ooit was ik samen met iemand die het wel vaker deed bij kinderen en we hadden toen een meisje met een spontane bloedneus, ze vertelde dat ze dat de laatste tijd wel vaker had. Op de normale manier hebben we het meerdere keren moeten doen, want het begon steeds weer opnieuw. Na het touwtje ging het beter.  Dat zijn gewoon handige dingen. Net als een ring afdoen die al te strak zit als een vinger opzwelt..... dat kan met een touwtje... heel dun, zoals het touwtje van een theezakje. Er is gewoonlijk wel een klein gaatje tussen ring en vinger te vinden om het touwtje doorheen te doen.... pak beide uiteinden vast..... en terwijl je een beetje trekt draai je het touwtje rond..... niet rondwikkelen zoals bij de pink/bloedneus, maar het schuift over/om de ring...... daardoor trek je de ring eigenlijk over het touwtje eraf. Bij een grote zwelling zal het niet lukken, maar als het normaal niet meer lukt kan dit vaak nog wel helpen. 

We hadden het deze keer over steken en beten e.d. .... later bedacht ik dat Edwin toen hij kleuter was altijd een paardenbloem plukte als hij tegen een brandnetel was gelopen..... hij wreef de bloem er dan over en volgens hem hielp dat. Hoe hij dat wist? Geen idee, ik vroeg het hem en hij zei "Dat weet ik gewoon". Het is altijd het proberen waard als je niks anders bij de hand hebt. 
Tijdens zo'n les hoor je ook verhalen van anderen.... wat ze hebben meegemaakt, wat ze hebben gedaan e.d. .... daar leer je ook van. Als er iets gebeurt is het vaak ook net even anders dan tijdens de lessen. want elk mens is anders, elke situatie is anders..... daarom is het goed om de verhalen van anderen te horen. Ook goed is het om te horen wat ze evt. fout deden..... want daar leer ik soms nog meer van. 
Goed dus dat ik er geweest ben.

De donderdag sloeg ik over.... echt, ik heb bijna de hele donderdag geslapen. Lang geleden dat ik zo'n dag had, maar ik ga er vanuit dat ik het dan nodig had.

Vrijdag eerst zwemmen, dat had ik vorige week overgeslagen, maar nu was ik er weer helemaal..... heerlijk!

Ik ga altijd op de fiets..... ik liep naar de schuur.... en zag het meteen, mijn fiets stond niet in de schuur..... ik keek naar links en rechts (alsof mijn schuur zo groot is dat je hem over het hoofd zou kunnen zien)..... keek buiten, ging weer de schuur in..... hij stond er echt niet.


Maar de schuurdeur was op slot, hoe kan dat dan? Ik keek naar mijn sleutelbos..... ja, daar hing mijn fietssleutel aan..... zou ik hem dan buiten hebben laten staan en is hij toen gestolen? Maar wanneer dan? Hoe dan? Ik heb al ruim een week geen boodschappen gedaan (ik ben mijn voorraad een beetje aan het opmaken)..... verder ben ik niet op de fiets geweest. Ineens wist ik het.... woensdagavond naar EHBO, ik was op de fiets naar de bushalte gegaan, maar ben met de auto thuisgebracht....... hij moet nog bij de bushalte staan. Het was ondertussen al een stuk later, dus ik zette stevig de pas erin..... het lag vrijwel op de route naar het zwembad, dat scheelde. En ja, hij stond er nog..... snel gepakt en naar het zwembad.... en ik was nog ruim op tijd ook!

4 opmerkingen:

  1. Schrikken: fiets weg....
    Stel dat je de politie al had gebeld. 😆

    Echt fijn, die busverbindingen maakt me jaloers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig dacht ik eerst na voor ik belde hahaha en zo stom dat ik nog ga zoeken in de schuur, je kan hem daar niet over het hoofd zien.
    Ja, richting Amsterdam v.v. is het prima, andere kanten op is het minder goed geregeld, maar ik denk wel beter dan bij jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, dat kan gebeuren, je bent soms iets kwijt en waar je ook kijkt, het is en blijft wegen later zie je het eensklaps ergens liggen. Volgens mij en mijn onvolprezen speurders talent heeft dat iets te maken met de leeftijd. (Je wordt ouder Papa, geef 't maar toe )

    Bob

    BeantwoordenVerwijderen
  4. The one and only Anonieme Bob!
    Leeftijd heeft er zeker mee te maken, vooral bij jou, want jij bent 5 manden ouder. 👴🤣

    BeantwoordenVerwijderen