Zoeken in deze blog

zondag 3 april 2022

Het gaat lekker.....


 Op de rommelmarkt keek niemand naar de boeken en dus zette ik ze op mijn facebook, gratis ...... binnen 5 minuten waren er 20 gereserveerd! Daaronder ook de serie boeken waarmee je kan trainen voor gewichtheffen (dat waren overigens minder boeken dan ik dacht, het waren er 9, mijn geheugen haperde even 😂). 
Al die boeken zijn voor mensen die ik goed ken en regelmatig zie, dus ik neem ze een keer voor ze mee. 
Ik had ze nu alleen op mijn  eigen tijdlijn gezet zodat bekenden eerste keus hadden, de rest zet ik nog op een weggeefhoek als er niemand meer reageert. Een ingelijste tekening met afbeeldingen van Purmerend zette ik meteen op de weggeefhoek, ik denk dat ik dan meer Purmerenders bereik en dan heb ik meer kans dat ik iemand vind. Ik vond het ooit bij mijn schoonvader op zolder toen ik zijn huis leeghaalde..... zonde om weg te gooien, maar zelf heb ik daar niet zo heel veel mee...... ik heb Monnickendam aan de wand hangen, daar heb ik meer mee. Slecht enkele minuten nadat het geplaatst was kwam er al een reactie....."Graag"..... hij kon het meteen halen, dus even later stond hij al voor mijn deur. Hij bleek ook nog in de wijk te wonen waar de plaatjes van waren (dat was op de foto niet goed te zien)..... dus ik heb weer iemand blij gemaakt! 
Nog een paar boekjes bij het oud papier gegooid..... geen bijzondere boekjes en door het heen en weer slepen (ze zijn al op meer rommelmarkten geweest) zagen ze er niet meer uit..... vielen soms half uit elkaar...... de kans dat iemand dat nog wil wordt zo steeds kleiner, dus weg ermee. Net als een boek over cd's branden uit het jaar kruik..... daar heeft echt niemand meer wat aan.... dat kan weg en dan kan dat mooi in de oud-papierbak, dat weegt lekker. Boeken gooi ik niet snel weg, dus echt..... deze boeken wil niemand meer! 
Naast alle video's die ik al kwijt ben (volgens mij zeker 100), de buggy, wat kinderdingen zoals kleurboek, kwartetspellen en andere boekjes waar ik iemand voor vond die het wilde hebben, heb ik ook het één en ander weggegooid en laat ik grofvuil spullen ophalen, dus ik kan echt wel zeggen dat ik aan het opruimen ben.  ik had veel lege cd-doosjes..... mensen knutselen er wel eens mee, dus ik had ze bewaard en toen iemand dat zocht reageerde ik meteen..... ik heb er nooit antwoord op gehad. Nu zijn ze weg..... gewoon weggegooid. Weer een mandje leeg. 
Ik ben ook al wat kleding kwijt en oude bladen zoals  consumentengidsen uit de vorige eeuw (keurig op volgorde in een special map) etc., dus ook dat helpt mee om ruimte te krijgen. Met Pasen komt Edwin en die neemt de cd's mee die ik laatst voor hem ergens ophaalde en ik vond op zijn kamer en op zolder ook nog wat cd's die hij moet uitzoeken.... ook dat ruimt! Een paar dingen was ik toch ook nog op de rommelmarkt kwijtgeraakt.... geen grote dingen, maar alle beetjes helpen. De box was al eerder weggegaan, toen was ik nog in een veel lager tempo aan het opruimen. 
Ik weet nu iemand die graag kwartetspellen wil..... toevallig had ik er net 2 weggegeven, maar ik kom misschien wel meer tegen. Ik heb kwartetspellen die ik hou..... dat zijn speciale spellen, maar de kinderkwartetspellen heb ik dus een adres voor als ik nog meer vind en dan was er nog iemand die over een speciaal onderwerp een boek zocht.... er is een boek waar ze mogelijk iets aan heeft, dat moet ik even goed nakijken.
Dat was dan weer het voordeel van de rommelmarkt, ik sprak bekenden die zeiden waar hun interesse naar uitging (vaak niet eens voor hunzelf, maar voor de kleinkinderen bijvoorbeeld). Ik ken veel mensen, weet soms ook welke hobby's ze hebben of die van hun kinderen, dus soms kan ik gericht vragen of ze er iets aan hebben. 
Er komt echt wel wat meer ruimte in huis al zal niet iedereen dat zien! En ik let heel erg op dat ik geen dingen koop waar ik nog genoeg van heb..... al jaren koop ik nauwelijks kleding omdat ik een paar jaar geleden veel kreeg..... ik heb wel eens iets gekocht,, maar niet veel.... er ging steeds meer weg dan dat er bij kwam. En dat geldt voor meer dingen.... als iets in de reclame is wat ik vaak gebruik en het is iets dat lang goed blijft kocht ik vaak wat extra..... maar de voorraad was te groot geworden, dus daar let ik nu beter op..... eerst wat meer opmaken voor ik weer koop..... die aanbiedingen komen regelmatig terug. 
Ik heb ook de neiging om steeds leuke sokken te willen kopen..... een afwijking van mij, maar daar ben ik ook mee gestopt!
Het is al bijzonder dat het mij lukt om boeken weg te doen..... daar had ik altijd moeite mee, maar het gaat steeds beter, ik kijk steeds kritischer (wil ik dat echt houden?)..... maar het meeste blijft gewoon in de kast staan hoor!
En nee.... het is niet omdat Edwin het op moet ruimen als ik er niet meer ben..... dat wordt wel eens gezegd, maar die komt zelf soms met spullen om vrijgekomen ruimte weer op te vullen 😂.
En echt....... een huis leegmaken wat al bijna leeg is is helemaal niet leuk! Juist bij het leeghalen komen herinneringen boven.... 'o ja, dat kreeg ik toen ik...'...... o, kijk nou, dat heeft ze ook bewaard!' .... 'en dat maakte ik voor moederdag'.... en....en..... dat helpt allemaal bij het verwerken, echt! Oké, het kan ook teveel van het goede zijn, maar er horen herinneringen te zijn in een huis. 
Bij mij is het een beetje uit de hand gelopen, ook omdat het om allerlei redenen allemaal door elkaar stond op zolder (en ook wel op andere plekken, maar vooral op zolder). Redenen genoeg, dat doet er verder niet toe..... er moet nu ruimte komen en omdat ik nu fitter ben dan de laatste jaren lukt het ook beter (en het moet wel vanwege de werkzaamheden binnenkort). Maar af en toe moet ik een dagje rust houden..... anders wordt het teveel! Zoals altijd vind ik mijzelf belangrijker dan mijn huis..... sommige dingen moeten echt, maar ik ga zelf voor! 
Maar ik heb nog steeds boeken in de aanbieding.... heel goedkoop.... ze zijn gratis! 










Maar ik ben zondag dus meer kwijtgeraakt dan zaterdag op de rommelmarkt!

1 opmerking: