Zoeken in deze blog

donderdag 21 april 2022

En nu even geen afspraken meer..... afgesproken?


 Het is een drukke week, alles lijkt tegelijk te komen en ik zal blij zijn als deze week voorbij is, want ik merk dat dit niet goed gaat. Sommige dingen kunnen echt niet anders, dus ik moet er even doorheen. Ik belde donderdag de woningbouwvereniging voor een afspraak omdat ze aan de deur geweest waren en wilde erg graag dat ze dan volgende week kwamen, liefst donderdag...... helaas...... onmogelijk, het kon alleen deze vrijdagmiddag tussen 2 en 4.. Zo verschrikkelijk niet blij mee! Je zal met vakantie zijn...... de lolbroeken! Goed dat ze komen hoor, maar iets meer mogelijkheden voor een afspraak zou fijn zijn. We kregen een brief waarin stond dat we binnenkort iemand konden verwachten en daar hoefden we niet voor thuis te blijven, want als er niemand is gooit hij een kaartje in de bus met telefoonnummer om een afspraak te maken. Dat kreeg ik dus, maar nu moet ik er toch voor thuisblijven........ als er geen enkele andere mogelijkheid is zal ik mij moeten aanpassen, al is het nog zo ingewikkeld. Dan had hij net zo goed meteen op het kaartje kunnen zetten dat hij vrijdag zou komen. Het duurt maar 5 minuutjes zegt hij...... maar dat maakt niet uit, ik moet er voor thuis zijn en op een plek waar ik de bel kan horen en de plekken waar hij moet zijn moeten wel begaanbaar zijn, dus dingen die ik even had weggezet moet ik weer verplaatsen...... het is steeds allemaal dubbel werk.....en ik kan niet verder met wat ik aan het doen was. Ik zet nog wel eens dingen zolang op de trap, daar heb ik zelf geen last van, maar dat moet nu natuurlijk even weg. Het zijn dingen waar ik een nieuwe plek voor aan het creëren was, maar nu moet ik alles weer in de weg zetten en na vrijdag mag het dan weer terug.



Nog een generale repetitie van de kapel en daarna heb ik nog een verjaardag. Iemand die ik al 2 jaar overgeslagen heb door corona en er dan te laat aan dacht beide jaren om dan maar even een cadeaukaart in de brievenbus te gooien. Nog wel een felicitatiekaart, want die heb ik altijd in huis en dat kan dan even snel op het laatste nippertje weggebracht worden. Om de één of andere reden had ik steeds niet door dat het die datum al was.... heel stom. Dus nu driedubbel 😂.  En het cadeau is ook nog niet klaar, dat zou ik vanmiddag doen, maar omdat morgenmiddag de woningbouwman komt voor de rookmelders heb ik vandaag andere dingen gedaan. 



Het wordt tijd voor een nieuwe lockdown...... dan is het misschien wat saaier, maar ik kom wel aan mijn rust toe...... en vervelen staat niet in mijn woordenboek, dus ik heb de lockdowns nooit als een probleem ervaren. Echt, deze week verlang ik naar een lockdown! 
Het zwemmen sla ik in elk geval maar weer over...... want dat red ik allemaal niet. Er was ook nog gevraagd of ik kon EHBO-en vrijdag..... ik wist al dat dat moeilijk zou zijn en dus had ik gelukkig nee gezegd, want dan had ik het nu moeten afzeggen voor de woningbouwvereniging en dan laat ik een probleem achter, want vind maar op korte termijn een nieuwe vrijwilliger!  
Zaterdag ons concert, erg leuk, maar een vermoeiende avond..... ik ben al bekaf van gewone repetitie-avonden, dus na zo'n concert lig ik echt op apegapen (dat had ik al vaker, ook toen ik fitter dan nu was). Zondag wil ik de 'booster-booster' halen, dan kan dat zonder afspraak hier in Monnickendam, dus ik kan eerst uitslapen en als ik erg gammel ben kan ik het een week uitstellen..... daarom ben ik zo blij dat het zonder afspraak kan, want er zijn al zoveel afspraken dat ik er gestoord van word.... het is steeds passen en meten om alles te kunnen doen. En dan heb ik dus nog dingen afgezegd en uitgesteld..... maar sommige dingen kunnen echt niet anders. 



Maandag is het pas weer normaal...... nou ja, ik moet nog wel veel doen, maar dan hoef ik nergens naartoe, verwacht niks....... als ik af ben kan ik desnoods de hele dag slapen! Liever niet, maar het is een prettige gedachte dat het kan! Of ik met koningsdag op de vrijmarkt ga staan weet ik nog niet..... bij slecht weer zeker niet, maar of ik de fut heb om daar al zo vroeg te zijn betwijfel ik..... dus ik wacht dat nog even af. Niet teveel extra dingen doen.... alleen als het lukt! 




Maar goed..... altijd blijven lachen..... er komen betere tijden (binnenkort). 
De zomervakantie komt ook alweer in zicht!


😂😁😂😁😂

3 opmerkingen:

  1. Hilde de Jongh-Meulbroek
    Ik zeg het niet gauw, maar om eerlijk te zijn heb ik ook moeite met deze week. Het groeit me boven het hoofd. Staartje van de Corona denk ik, had ik daarvoor eigenlijk nooit last van.

    Ans Dekker-Martis
    Hilde de Jongh-Meulbroek Dat zou zomaar kunnen, veel mensen houden toch nog een tijdje last van corona. Voor mij is het niet nieuw, ik heb dit altijd al in meer of mindere mate gehad....... ik ben wel aardig opgeknapt, maar sinds ik weer met alles begonnen ben is het toch weer wat minder.... en deze week is echt teveel! Zulke weken moet ik niet te vaak hebben.

    Pat Ricia
    Vanmiddag komt de woningbouw ook bij mij langs. Ze stonden dinsdag ineens voor de deur om *even" de rookmelders te komen plaatsen. Nou als ik ergens een hekel aan heb dan zijn dat dit soort situaties wel. Van arren moede dan maar voor vanmiddag een afspraak gemaakt maar inderdaad .. wat als je nu met vakantie bent?

    Ans Dekker-Martis
    En sowieso vind ik "je kan een afspraak maken" onzin als er maar één mogelijkheid is! En echt, ik draai deze week helemaal door, het komt mij echt slecht uit.
    Ik hou er ook niet van als ze ineens voor de deur staan, bij mij waren ze 's morgens en ik was zo moe dat ik bijna de hele ochtend geslapen heb en de bel ook niet gehoord heb. Dat vond ik eigenlijk niet zo erg en ik hoopte het tot volgende week uit te kunnen stellen. ... maar niet dus.
    Dan krijgen we de nieuwe ramen nog en de schilder..... en dan hoop ik heel lang niks meer wat ik niet zelf plan!

    Pat Ricia
    Misschien moet je gewoon echt aan jezelf denken nu en een aantal dingen gewoon maar afzeggen. Niet leuk maar je gezondheid gaat onder alle omstandigheden toch echt wel voor! En pfft die ramen ... daar moet ik ook nog een afspraak voor maken. Ben ik ook niet echt blij mee maar aan de andere kant ... we stoken niet veel maar als het kan schelen in de energiekosten dat moet dat maar. Daarbij is een schilderbeurt ook echt wel erg welkom want de verf bladdert nu van de kozijnen af. Maar het is wel een ding, en zeker op zolder met al die spullen die er staan en ook nog eens een wasmachine en droger precies voor het raam. 🤔

    Ans Dekker-Martis
    Sommige dingen zijn niet af te zeggen en het is nog maar 2 dagen dan wordt het normaler. Ik heb wel dingen afgezegd waar dat geen probleem is, maar dat kan niet met alles.

    Pat Ricia
    Sterkte!

    Ans Dekker-Martis
    Dank je, gaat lukken hoor, maar ik had gisteren even goed de pest in toen hij zei dat het alleen vandaag kon. Maar ik ben er klaar voor.

    Pat Ricia
    Ans Dekker-Martis

    Ans Dekker-Martis
    Ze zijn geweest.

    Pat Ricia
    Ans Dekker-Martis hier ook. Binnen 10 minuten klaar.

    Ans Dekker-Martis
    Ja, supersnel. Ik had begrepen dat ze de oude melders zouden controleren en aanvullen/vervangen waar het nodig was.... maar gewoon 3 nieuwe.

    Pat Ricia
    Ans Dekker-Martis ze keken niet eens naar die oude. Zeker een haastklusje. 😁

    Ans Dekker-Martis
    Viel mij ook op


    Jan Snieder
    Denk je wel goed om jezelf Ans, je eigen gezondheid gaat voor alles!!!

    Ans Dekker-Martis
    Helemaal mee eens.... maar sommige dingen kunnen even niet anders. Veel muziek deze week (ik kan toch moeilijk zeggen dat ik niet kom... ik ben de enige altsax nog), paar verjaardagen, ik had veel achterstand in huis doordat ik toch een jaar of 3 niet in orde was en nu ruimte moet maken voor de glaszetters...... dus veel extra werk.... nu de man van de rookmelders weer..... het zijn dingen die mij gewoon overkomen, die ik niet zelf plan.
    En ik ben wel aan het opknappen, maar met zulke weken is het toch weer een stap naar achteren, dus volgende week bijkomen. De klussen in huis doe ik wel gedoseerd..... kookwekker erbij...... tijdje bezig, tijdje rust, hoe de verdeling is is afhankelijk van hoe ik mij voel. De ene keer is het een kwartier klussen en een uur rust, andere keer is het bijv. half uur op en half uur af.... dat bekijk ik per keer. Nog een paar dagen dan is deze week voorbij.... zondag kan ik al rustig aan doen... de prik kan ik evt. een week uitstellen en ook maandag heb ik geen afspraken.


    BeantwoordenVerwijderen
  2. Giusy Scarfo
    Hier hebben ze een paar weken geleden ook rookmelders geplaatst. Het was hier inderdaad "even". Twee mannen kwamen, kleine man deed kit op de rookmelder, grote man plakte het tegen het plafond. Beneden in de hal en boven op de overloop.

    Ans Dekker-Martis
    Ja, veel werk zal het niet zijn. Ik heb er al 2.... hebben ze ook ooit geplaatst (niet geplakt)..... maar ja, ik moet er wel voor thuis zijn en ruimte maken.

    Giusy Scarfo
    Ans Dekker-Martis ja, dat hoefden wij dan weer niet, wij hebben de gang, trap en overloop altijd zoveel mogelijk vrij van spullen. Ik ben altijd bang dat wanneer er een brand of iets anders is, ik mijn nek breek over spullen, dus dat is voor mij altijd wel een motivatie om de doorloop vrij te houden. In het donker zie ik het niet, dus het is vooral voor de veiligheid.

    Giusy Scarfo
    Ik heb ooit een check gedaan van de brandweer over een brandveilig huis en ja de tip was om geen obstakels te hebben in de doorgangen. Dus toen zijn we er wat meer op gaan letten. Als er brand is, zie je niets meer in het donker, dus dan wordt oriënteren ook lastiger, ook voor de brandweer.

    Ans Dekker-Martis
    Klopt..... ik had vnl. spullen op de zoldertrap.... op de andere trap alleen in een hoek waar ik nooit loop en dat staat er altijd, dus dat ben ik gewend. Soms staat er wel eens wat meer, maar dat is altijd tijdelijk.....als ik even snel wat kwijt moet.
    Nu was het op de zoldertrap ook tijdelijk, maar niet voor heel kort omdat ik daar nog bezig was..... nu staat het weer op zolder in de weg..... dat schiet niet op.
    Maar het is waar, het is beter als er niks staat.



    BeantwoordenVerwijderen
  3. Giusy Scarfo
    Ans Dekker-Martis wij hebben in die flat in Immerloo gewoond en nogal wat mensen hadden dingen staan op de galerijen. De huismeester moest mensen er steeds op aanspreken. Niet iedereen vond dat aanspreken leuk, maar ja, bij brand...... Ook hadden we een buurvrouw die de brandtrap blokkeerde met een traphekje zodat haar kinderen niet de trap opkonden als ze op de galerij speelden. Van de huismeester moest ze dat meteen weghalen. Haar vraag: "Maar hoe voorkom ik nou dat mijn kinderen de trap oplopen?". En ik dacht: "Daar hebben ze toch een moeder voor?". Vond het spelen op de galerij sowieso niet zo handig. Want het gaf best wel overlast. En ja, beneden in de hal bij de liften en boven bij de liften mocht ook niets geparkeerd worden. En dat dat beter gehandhaafd moest worden, bleek wel toen er in de lage flat die brand uitbrak twee jaar geleden in de lage flat. Mensen denken vaak dat het allemaal wel mee zal vallen met brand. Het wordt erg onderschat. Helaas. Ik ben nog een blauwe maandag steward geweest bij Vitesse/Gelredome en daar moesten we als steward er ook op toezien dat mensen bij evenementen/voetbalwedstrijden niet op de trappen gingen zitten. Ze snapten echt niet dat je vluchtwegen vrij moest houden. Ik heb er nogal discussies over gehad met bezoekers....

    Ans Dekker-Martis
    Vooral in algemene ruimtes moet je erg uitkijken..... daar komen veel mensen en vooral allerlei mensen. Mensen die slecht ter been zijn, misschien slecht zien... en iedereen moet er langs! Je bent dan veel mensen tot overlast en brengt ze mogelijk zelfs in gevaar.
    En al moeder zal je dat dan in de gaten moeten houden....... het is toch al geen ideale plek om te spelen..... snel overlast en het kan gevaarlijk zijn. Een kind wat rustig zit te spelen is niet snel een probleem, tenzij het in de weg zit. Mensen schuiven het zo snel op anderen af...... maar hou je aan de regels en voedt je kinderen op!

    Giusy Scarfo
    Precies. Nou hopelijk worden die rookmelders gauw geplaatst. Dan ben je er ook weer vanaf. Hier werd verteld dat de batterijen in de melders zo'n 10 jaar mee zouden gaan, maar dat ze tijdig vervangen gaan worden.

    Ans Dekker-Martis
    Ik kreeg ooit koolmonoxidemelders en daar kon de batterij niet van vervangen worden..... dan moest je ze weggooien. Na jaren begonnen ze te piepen dat de batterij bijna leeg was.... maar de batterij kon er niet uit, je kon het niet uitzetten, dus dat ding bleef piepen. In de container mag het niet.... inleveren chemisch afval moest in Purmerend, maar om daarvoor nou naar Purmerend te rijden...... maar dat piepende ding was irritant (dat kan je niet eens in de container gooien, als mensen dat horen komt misschien de EOD erbij 😂. Dus ik heb ze in handdoeken gerold zodat ik ze (bijna) niet meer hoorde. Zo kon ik rustig wachten tot ik een keer in de buurt van de milieustraat kwam in Purmerend. (het was toch echt eenvoudiger toen dat hier nog kon).
    De rookmelders die ik heb zijn van de vorige woningbouwvereniging en ik heb altijd zelf de batterijen moeten vervangen...... maar ja, die ene kan ik niet bij, tenzij ik stuntvrouw wil worden.

    Giusy Scarfo
    Ans Dekker-Martis ja, dat geloei van die dingen als ze leegraken.... Wij hebben gelukkig geen hoog plafond, dus als de batterij onverhoopt eerder leegraakt, kunnen we iets indrukken om het geluid te laten stoppen. Ik moet er wel een keukentrapje bij pakken, Jos is lang en die kan er zo bij. Nee, hier komt de woningbouwstichting wel langs voordat de tien jaar voorbij zijn om ze te vervangen.

    Ans Dekker-Martis
    Dat kon wel als hij om een andere reden afging, maar bij een lege batterij niet. Bij de rookmelder net zo.

    Ans Dekker-Martis
    Hier nu ook een batterij van 10 jaar.

    Giusy Scarfo
    Ans Dekker-Martis en nu lekker uitrusten. Even helemaal niets!!

    Elisabeth van der Ark
    Volgende week je eigen intelligente lockdown houden maar.

    Ans Dekker-Martis
    Elisabeth van der Ark LIjkt mij een goed idee

    BeantwoordenVerwijderen