Zoeken in deze blog

vrijdag 15 april 2022

Pasen


Ik wens iedereen een heel fijn paasweekend..... volgens de weersverwachting treffen we het met het weer..... lekker zonnig en een lekkere temperatuur!
Mijn paasboodschappen zijn binnen, ik maak het niet te ingewikkeld met eten..... maar wel lekker (vind ik). 
Deze keer niet zo veel paasversiering, ik ga geen dingen tevoorschijn halen nu.... maar ik kwam wel wat tegen en dat gebruikte ik, dus het is toch wel te zien dat het Pasen is. Maar nu nog even alleen foto's van eerdere jaren! 



Natuurlijk heb ik lekkere paaseitjes en uiteraard gekookte eitjes bij de lunch..... lekkere broodjes, salades, vleeswaren en uiteraard kaas..... als Edwin komt hoor ik kaas in huis te hebben, van kleins af aan is het een kaasmonster. Een slechte eter toen nog en hij hield niet van zoetigheid (dacht hij), alleen drop, maar kaas..... met kaas was alles goed. Geraspte kaas over de gebakken aardappels, over groente, over alles. Gesmolten kaas over een gebakken ei, tussen wentelteefjes en op pannenkoek, kaas op brood, blokjes kaas en het liefst zo hard mogelijk! Ik zocht in de supermarkt altijd naar blokken kaas die duidelijk dicht bij de korst was afgesneden.... want dat vond Edwin lekker. 
Maar als hij geen kaas neemt is het ook goed hoor, dat komt hier wel op, want ik lust het ook graag. 
Het is vervelender als ik speciaal voor iemand die langskomt iets haal wat ik zelf niet gebruik en die het vervolgens niet neemt. Dat is mij ook wel eens overkomen..... zelfs dat iemand steeds zei dat dat zo lekker was en als ik het dan kocht werd er gezegd het niet meer te lusten.... dan hoef ik het dus ook niet mee te geven. Natuurlijk kan iemand er wel eens even geen trek in hebben of er zijn veel andere lekkere dingen.... dan is het simpel.... als ik het zelf niet gebruik dan kan het meegenomen worden, vooral als het niet lang houdbaar is..... maar als iemand het ineens niet meer lust.... wat moet ik er dan mee?  
Met kaas is dat geen probleem..... ik lust alle soorten, maar oude kaas vind ik vaak het lekkerst. Maar afwisseling met jonge kaas of belegen kaas, geitenkaas, allerlei soorten Franse kaas..... ik ben alleen niet zo gek op blauwschimmelkaas ..... als ik dat met een verjaardag ik huis heb en ik heb over dan krijgt een liefhebber dat aan het eind van de dag mee naar huis. Ik lust het, maar daar is alles mee gezegd..... ik geniet er niet van. 



Tijdens het opruimen heb ik regelmatig even dingen op de trap gezet tot ik er een betere plek voor had.... en vooral op de zoldertrap staat nog steeds veel.... ik kan er goed langs, dat wel, maar dat moet natuurlijk ook weg..... en ook dat moet weer sneller dan verwacht, want binnenkort komt er iemand van de woningbouwvereniging met rookmelders. Lang geleden kregen we er al 2...... één ervan hangt voor mij op een onmogelijke plek.... onder de zoldertrap, boven de andere trap..... wel onder de bovenste tree, maar ik moet om de batterij te vervangen op een trap staan en dan naar opzij hangen (anders kan de trap niet staan, dat past niet en dan zou ik er ook niet bij kunnen). Dat vind ik eng..... ik ben bang dat de trap met mij erop omkiepert.... ik kan mij nergens aan vasthouden, want ik heb 2 handen nodig om het 9volt-blokje te kunnen plaatsen. De laatste keer dat de batterij leeg was en het ding begon te piepen lukte het mij de batterij eruit te halen met een stokje..... en dan opvangen.... maar een nieuwe erin is niet gelukt en ik vergat het steeds aan Edwin te vragen. De op zolder lukt wel..... ook bij een trap, maar dan gewoon recht boven mijn hoofd. 



Nu het binnenkort verplicht is om op elke etage een rookmelder te hebben krijgen we er dus één bij.... en de oude melders worden gecontroleerd en evt. vervangen. Super natuurlijk dat ik daar zelf niet voor hoef te zorgen..... maar ik heb er zo'n hekel aan als er mensen in mijn huis moeten zijn .... en zeker nu ik bezig ben! Gelukkig is het aangekondigd en hoef ik er (nog) niet voor thuis te blijven, want wie niet thuis is krijgt een kaartje in de bus met een telefoonnummer om een afspraak te maken..... goed geregeld. Maar wat zal ik blij zijn als echt alle werkzaamheden achter de rug zijn en  ik weer gewoon in mijn eigen tempo en volgorde door kan gaan. Volgende keer mogen ze het best een jaar van tevoren al aankondigen (grote klussen waarvoor ruimte gemaakt moet worden zoals nu met de ramen), dan kan ik er rekening mee houden en ook klussen daarop aanpassen. Ik ben al lang van plan om de ramen (nou ja, het hout natuurlijk) te schilderen...... gelukkig heb ik dat nog niet gedaan, want ik denk dat dat toch wel wat beschadigd. Je zal het net gedaan hebben en dan bericht krijgen "we komen er binnenkort nieuw glas inzetten!" ...... als er een langere tijd tussen zit lijkt mij dat veel prettiger.... maar goed, misschien hebben anderen er geen moeite mee en ben ik gewoon een zeur. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten