Zoeken in deze blog

zondag 9 februari 2020

Storm

Het schijnt heftig te worden, storm Ciara......toch kwam ik steeds tegen dat het windkracht 7 zou worden en dat is echt geen storm, dat is pas bij windkracht 9.  De windstoten kunnen wel heel heftig zijn en dat is misschien nog wel erger, maar een windstoot (hoe heftig ook) is nog geen storm. Ciara is wel degelijk een storm, maar die komt hier niet rechtstreeks over.....we hebben er wel mee te maken, maar niet de volle laag. Mag het dan ook storm heten als het geen stormkracht is hier? Geleidelijk aan lees is ook berichten over windkracht 9 en 10..... dat is inderdaad storm, maar ik heb het heftiger meegemaakt. Ik ga er maar van uit dat het de windstoten zijn die het zo heftig maken, daar hebben ze het ook steeds over. Het is code oranje in heel Nederland. Alle voetbalwedstrijden in Nederland en België zijn afgelast.
Overal worden dingen aangepast, afgelast etc.  Parool: Storm Ciara

Misschien is het storm in een glas water, maar ik vind die waarschuwing toch wel goed! Het blijft een voorspelling, het is geen zekerheid.....het weer doet niet altijd wat ervan verwacht wordt, maar beter 10 keer teveel gewaarschuwd dan 1 keer te weinig. Met een caravan op weg gaan is geen goed idee bij code oranje en zo zijn er wel meer dingen die je beter even uit kan stellen of vervroegen.
Uit de buurt van bomen blijven vind ik ook wel een goeie..... ik kom niet ver als ik niet bij bomen mag komen.....overal zijn bomen.....ik kom de straat niet uit zonder langs bomen te komen....dus  binnen blijven en hopen dat de pannen op het dak blijven liggen. Ik denk dat de woningbouwvereniging maandag wel een inspectierondje mag maken.

Ik herinner mij een paar stevige stormen.....13 november 1972 bijvoorbeeld, als ik mij niet vergis woei toen het haantje van de kerktoren! 25 januari 1990 zit stevig verankerd in mijn geheugen...die dag is mijn vader overleden in een verpleeghuis in Purmerend. Toen ik naar Monnickendam reed begon het al flink te waaien..... toen ik bij mijn moeder was werd het steeds erger en het houten schuurtje dat mijn vader ooit gemaakt had woei de lucht in. Op weg naar huis kwam ik rondvliegende schuttingen tegen. Thuis vertrouwde ik de ramen niet en de toen nog 5-jarige Edwin kreeg opdracht om onder tafel te duiken zodra hij iets raars hoorde bij het raam. Hij sliep bij mij op de kamer, in zijn kamer stond de wind op het raam.
Bij sommige stormen vlogen de pannen van het dak....dat kan een flinke klap geven, ik ben mij wel eens drie slagen in het rond geschrokken. Ik herinner mij een storm van lang geleden waar ik in liep samen met mijn vader.....de slagbomen van de brug hielden het niet..... de brugwachter was niet thuis.....pa en ik hielden de wacht, we waarschuwden automobilisten terwijl er geprobeerd werd de brugwachter te bereiken. Geen idee welk jaar dat was....ja ergens in de jaren 70....tussen 1972 en 1976 denk ik.
KNMI stormen v.a. 1911

Ik moet bij storm altijd denken aan een liedje, een canon dat Edwin ooit leerde:

Storm op zee,
de benen stevig op het dek,
het hoofd geheven in de nek,
stoooooorm op zee!


Ik moet nog maatregelen nemen om schade te beperken.....dat doe ik in de ochtend wel..... zaterdag heb ik even niks gedaan.....een spontane bloedneus zorgde ervoor dat ik thuisbleef i.p.v. winkelen om cadeautjes te zoeken en 's avonds naar een 3-dubbele verjaardag. Het voelde niet goed, was bang voor meer bloedneuzen als ik mij teveel inspande, dus ik meldde mij af. Nou rij ik toch niet graag in het donker, maar het is niet ver en ik kan de weg dromen, dus dat was niet de reden om af te zeggen, maar het lijkt mij vreselijk om tijdens het rijden een bloedneus te krijgen en ook bij een ander in huis vind ik geen prettig idee. Ik had niet vaak meer bloedneuzen, een jaar of 4 geleden begon het, toen was het ook heftig....ik kreeg ze steeds vaker, tot meerdere per dag...... maar later stopte het gelukkig en daarna had ik er af en toe eentje, maar die stelden niet zoveel meer voor. Nu had ik weer een echte..... de kraan ging vol open.... ik moest de vloer dweilen. Dan ga ik niet slepen en sjouwen, het moet de kans krijgen om te genezen waardoor het niet te snel weer begint. Wel opvallend dat het deze keer links was, het was hiervoor steeds rechts! Nou ja, verder geen probleem, het is vooral lastig, onhandig! Het kan geen kwaad verder, sommige mensen hebben dit nu eenmaal, er is zelden een ernstige oorzaak. Toen ik ze wat snel achter elkaar kreeg ging ik naar de huisarts in de hoop dat hij het dicht kon branden, maar het zat op een plek die niet zichtbaar was en dan kan er niks aan gedaan worden.

Doe voorzichtig....... hou rekening met de stormwaarschuwingen!


9 februari:

Wereldkiespijndag 😜😢
Wereld huwelijksdag
Autismezondag


Quote van de dag:

6 opmerkingen:

  1. Deze waarschuwing is niet overbodig. Dat maak je wel eens anders mee, bij sneeuw en vorst.
    Alleen las ik niks over bloedneuzen. 🙄😏

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, het gaat nu al flink tekeer.....door op tijd te waarschuwen kan de schade beperkt blijven. Soms valt het achteraf mee, maar ja, het weer blijkt niet altijd voorspelbaar te zijn.
    Een waarschuwing voor bloedneuzen hahaha.....code rood!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de Loesjes-spreuk vind ik een hele goeie ! Hier in Noord Frankrijk ,ook België ( en Nederland) schijnen toch een echte storm over het dak te krijgen... 140 km/u is niet niks ! ik zag tv-beelden over het noorden van Frankrijk, het ging er al aardig te keer aan de kust, en het moet nog erger worden is voorspeld, tot in de komende nacht ... Wees maar liever voor-zichtig en tref je voor-zorgsmaatregelen toch maar Ans ...
    bye , hou je taai <3

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die voorzorgsmaatregelen zijn gedaan Hanny, maar het valt allemaal erg mee hier

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha! Ik geloof dar het nu pas echt gaat beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen

  6. Facebook:
    Hanny Hasquare Neem toch maar voorzorgs maatregelen Ans, op tv zag ik dat het in 't noorden van Frankrijk al aardig spookt, en het zou nog erger worden is voorspeld, tot in de komende nacht . Bij een FB vriendin in het westen des lands ( NL ) ligt al een boom om in hun tuin ... wees voorzichtig meid ! ! !

    Ans Dekker-Martis Ik vind dat het hier tot nu toe erg meevalt....het gaat wel flink tekeer, maar ik zie hier nog geen schuttingen rondvliegen.
    Vanmorgen heb ik wat voorzorgsmaatregelen genomen (ik schreef ook al dat ik dat zou doen), maar niet zoveel, als het erger wordt is het zo gebeurd.

    Susanne Bout Ik zou in ieder geval maar thuisblijven, Ans!! #stormCiara #windkracht10ofmeer #heleharderukwinden #codeoranje De storm is vanavond op zijn hoogtepunt.

    Ans Dekker-Martis Nou, ik vond ik het erg meevallen, maar nu krijgen we echt de volle laag!

    Ans Dekker-Martis Hihihi....ik was in slaap gevallen.....diep in slaap.....komt vaker voor, maar nu sliep ik zo lang en stevig dat ik dacht dat het maandagochtend was........op tv het journaal.....niet dat van 's morgens 8 uur, maar van 's avonds :D .....het besef kwam langzaam.....het weerbericht klopt nu.....om 8 uur zou het erg zijn.......met veel regen....die regen maakte mij wakker....het kletterde luidruchtig tegen de ramen. Ik zit nog wat versuft om mij heen te kijken. Ik moet nog eten hahaha......

    BeantwoordenVerwijderen