Zoeken in deze blog

maandag 10 februari 2020

Stormachtig dagje

Het leek allemaal mee te vallen..... zelf de regen bleef weg.  Om 4 uur werd er een donderbui verwacht....ik heb er niks van gemerkt. Er stond een stevige wind, dat wel.....af en toe een windstoot, maar niet zo erg als ik verwacht had.
Ik viel in slaap op de bank....dat gebeurt de laatste tijd vaker......en werd wakker van de regen die met volle kracht tegen het raam kletterde.
Ik keek slaperig op de klok....8 uur........ nou....mooie tijd om wakker te worden.....maar dat het zo slecht was buiten......wonderlijk, het had al over moeten zijn.  Wat een noodweer......zo ga ik geen boodschappen doen vandaag (zaterdag had ik het uitgesteld en zondag weer).....lastig, maar ik heb gelukkig altijd wel iets in huis! 
Ik keek even op facebook en reageerde op iemand.....:"gisteren viel het erg mee, maar vandaag is het veel slechter"
Op tv het journaal van 8 uur....... na het journaal volgde "Heel Holland bakt".....huh? Op maandagochtend????  Het is nog zondagavond en niet maandagochtend zoals ik dacht. Dan klopt het.....om 8 uur 's avonds zou het flink tekeer gaan...... niet het weerbericht was in de war, maar ik!
Dat moest ik even verwerken. Ik moet altijd even bijkomen als ik net wakker ben, maar zat ik versuft op de bank, ik snapte er even niks meer van.....hoe lang had ik dan geslapen?

Eerst maar mijn facebookreactie aanpassen.....en even een reactie eronder ter verduidelijking. Ik realiseerde mij dat ik nog eten moest......nou ja, dan maar wat later, dat is niet zo erg.
Ik had duidelijk een paar uur gemist, mijn gevoel klopte niet met de werkelijke tijd.....het moest even doordringen...ik wist het wel, maar leek het nog niet helemaal te begrijpen, te voelen.

Een uurtje later was het weer al beter en ik was ook weer gewoon met mijn volle bewustzijn op aarde.......er viel nog wel wat regen, maar niet veel meer.....het kletterde ook niet meer....... we hadden duidelijk het hoogtepunt van de storm gehad. Wat een rust..... de wind was duidelijk minder....... voor zover ik weet geen schade hier.....wel verderop in Monnickendam las ik....een dakkapel in de Oranjewijk woei stuk, ik zag de foto's van de brandweer op facebbook.... en stormschade aan een kerk.... (nog) geen idee hoe erg het is.
De wedstrijd tegenwind fietsen had moeite met de storm en is stopgezet. 😂

Het is nu 1 uur in de vroege maandagochtend......het gaat nog steeds flink tekeer buiten, maar het is wel minder geworden.

Ik ga naar bed....welterusten allemaal!


10 februari

Wereldpeulruchtendag
Wereld parapludag
Internationale epilepsiedag


Quote van de dag:








4 opmerkingen:

  1. Uit Delft had ik wel flinkere stormberichten, dus zit jij in een beschuttere hoek waarschijnlijk ...
    Zo'n indommel-moment heb ik ook vaak en ja, dan vraag ik me bij het wakker-schrikken ook af of het ochtend of avond is ...
    Wel te rusten voor de nacht... ik ga ook maar naar bed, misschien slaap ik wel in na wat gelezen te hebben, want door die tukjes overdag heb ik 's avonds geen slaap meer ... hier stormde het gisteren en vandaag niet, maar het ritme waken en slapen ligt bij mij ook op z'n kop ;-) . Enfin, nergens heen te hoeven geen probleem dus op welke tijd ik slaap of wakker ben... Trusten en een fijne maan-dag straks (y)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om acht uur gisteravond ging het hier dus wel flink tekeer, daar werd ik wakker van. Maar eerder viel het heel erg mee en daarna zakte het duidelijk af.
    Ik slaap ook onregelmatig.....ik probeer 's nachts te slapen, maar vaak lukt dat niet en dan val ik weer op onmogelijke momenten in slaap. Vannacht tot kwart over 5 geslapen....maar echt wakker ben ik nog niet.
    Het is nu nog steeds slecht weer, maar niet meer zoals gisteravond om 8 uur. Vandaag moet ik wel boodschappen doen, ik ga maar lopend, want met de fiets is nu niet zo geslaagd en de auto is ook niet handig.....krappe parkeerplaatsen daar en altijd vol (behalve 's aonds).....het is maar ongeveer 1 km verderop.....dus met trolleytas is dat goed te doen.
    Hopelijk heb je goed geslapen.....fijne maandag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben je nu wel helemaal bij? ☻
    Hier ging het echt keihard tekeer, ook achterom hoewel de wind op de voorkant stond.
    Ik had de schutting geborgd, losse dingen weggezet en de vuilnisbakken verzwaard. Bleek achteraf hard nodig, het enige ding wat ik vergeten was lag vanmorgen in de vijver. Een trellis die niet goed vastzat.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben er weer helemaal hahaha. Later ging het hier ook flink tekeer, maar eerder op de dag was het minder heftig dan ik verwachte. Soms lijkt het niet logisch....bij een storm lang geleden kwam ik onderweg vliegende schuttingen tegen en die van mij die gammel was en niet goed meer stuk was stond nog op zijn plaats. Bij mij veel wind, weinig beschutting.... dan verwacht je dat niet.

    BeantwoordenVerwijderen