Zoeken in deze blog

zondag 16 februari 2020

Weer stamppot?

Na het succes van de stamppot afgelopen zaterdag ben ik al verder aan het denken......wat zal ik een volgend keer doen?
Weer stamppot? Ik weet het nog niet. Stamppot kan natuurlijk altijd, maar misschien weet ik iets anders te bedenken. Een high-tea had ik al eerder in gedachten........dat kan het hele jaar door, maar eigenlijk zoek ik een ander leuk idee.  Het enige nadeel van de stamppot is dat dat het leukst is in de winter, maar....... als het glad is kan het niet doorgaan! Daar zit ik dan met mijn stamppotten! Gelukkig ging dat deze keer goed, maar ja.....dat zal misschien niet altijd lukken. Er zijn groter rampen en dat is ook niet de reden dat ik nadenk over iets anders.....ik vind het gewoon leuk om iets anders te bedenken.

In de zomer hebben we al jaren een barbecue bij Bert (stiekem rekenen we er al een beetje op, maar het is niet verplicht hoor Bert!)....... dan hebben we ook met het weer te maken. Gelukkig heeft Bert een prachtige overkapping waar we lekker onder kunnen zitten, maar toch.....
Ook dat is altijd heel gezellig....... en Petra had een geweldig feest toen zij 50 werd......zij regelde toen vervoer voor mij......een taxi van Amsterdam (met nog 2 feestgangers) naar Hazerswoude-dorp.....geweldig. Terug werd ik voor de deur afgezet....omdat dat 's avonds laat was en dan vond ze het veiliger als ik niet ergens eenzaam bij een bushalte stond.

Betty en Michel hadden een feest toen zij meer dingen tegelijk vierden.....hun verjaardagen en een huwelijksjubileum. Afgelopen jaar zijn we ook naar hun gezamenlijke verjaardag geweest. Bert werd 60 en gaf een groot feest..... we zien elkaar dus regelmatig. Alleen is het wel eens moeilijk om een datum te vinden waarop iedereen kan. Voor het stamppotfeest waren we snel klaar....iedereen gaf aan deze datum te kunnen en uit de keuzemogelijkheden gaven de meesten aan dit de beste dag te vinden!

Ik reis gewoonlijk samen met Petra en meestal gebeurt er dan wel iets......het meest gelachen heb ik toen we met het cadeau naar het grote feest van Michel en Betty gingen....... Petra had een kunstwerk gemaakt van het geld dat we gezamenlijk gaven..... een tropisch eiland waarbij vrijwel alles van geld gemaakt was.....alleen was er iets misgegaan op weg naar de trein en moesten we onderweg alles herstellen......wat een gepriegel in een rijdende trein. Terug werd ik gebracht...niet naar huis, maar naar mijn auto die in Purmerend stond.....vanwege een busstaking kon ik niet met de bus naar Amsterdam..... het werd allemaal wat ingewikkelder dan het hoorde te zijn. Terug kon ik nog wel naar Purmerend komen met de trein, maar dan moest ik heel lang wachten....ik meen anderhalf uur of nog langer, vandaar dat ze mij terugbrachten.  Een andere keer vond Petra een hoedje van een conductrice en dat moest natuurlijk meteen op haar hoofd.
Vorig jaar kon ik op station Almere gewoon door het poortje bij de lift en meteen daarna liep de boel vast....... Petra stond nog aan de andere kant van het poortje en er kwam iemand van de NS bij om te proberen het probleem op te lossen. Zij vond dat Petra dan maar de trap moest nemen en ik de lift....maar Petra wilde juist niet met de trap en mij kon het niet schelen.
Ik had de looproute uit mijn hoofd geleerd en wist dat we langs een park moesten......het bleek een klein grasveldje te zijn met een paar struiken, niet veel meer, menig tuin is groter. Petra is het Vondelpark gewend en kwam niet meer bij toen ze dit park zag.
Een paar weken geleden gingen we samen naar een optreden van Bert in Paradiso, toen ontmoetten we elkaar daar voor de deur....Petra wilde iemand helpen die zijn portemonnee wilde opbergen en zijn kaartje ook wilde vasthouden, maar hij stak het kaartje liever in zijn mond dan dat hij Petra liet helpen.  Petra en ik gingen ook nog naar een leuke voorstelling in Lelystad....Bert had kaarten maar kon zelf niet en daarom mocht ik mee.  Daar raakte Petra haar portemonnee kwijt....die is uiteindelijk wel weer gevonden, maar het was even schrikken. Het is altijd wat als ik met Petra op stap ben!

Het is een leuke groep......we zijn allemaal heel verschillend...in alle opzichten, maar als we bij elkaar komen vallen maar een paar eigenschappen op....eigenschappen waarin we hetzelfde zijn: We houden van gezelligheid en we houden van lachen! O ja...we houden allemaal van muziek!

Maar wat zal ik een volgend keer doen? Ik blijf nog even denken! En het is ook geen verplichting, maar wel leuk, dus ik ga vast nog wel eens iets organiseren.....ik beloof nog niet dat dat volgend jaar is, maar het zou zomaar kunnen.




17 februari

Doe vriendelijk dag
Vlaamse week tegen het pesten


De quote van de dag: 

1 opmerking: