Zoeken in deze blog

vrijdag 12 november 2021

Breaking nieuws

 




Mijn kerstboek is terecht..... echt waar..... zo ineens zag ik hem. In een hoek waar ik wel vaker gekeken had en het lag inderdaad in zo'n plastic doos (wat ik aldoor al zei)....... maar het was een nogal donkere hoek en er stonden meer van dergelijke dozen bovenop.... maar die waren 2x zo hoog, onderop 2 lagere (die samen ook een hoge leken en daar kon hij niet in zitten) waarvan één met mijn boek.

Ik hoop dat de buren niet geschrokken zijn van mijn vreugdekreten (sorry buren, niks aan de hand, ik ben nog helemaal heel!), ik danste een Indianendans, bedankte de heilige Antonius en ging al jodelend naar beneden om het te melden aan de mensen waarvan ik vond dat ze het moesten weten. 




Ik wist dat ik het nog niet op volgorde had..... ik had altijd zelf een index en dat beviel prima, maar een paar jaar geleden kregen we een 'echte' index, voor iedereen hetzelfde, Dat is natuurlijk logischer, maar ik moest dan wel alles veranderen. Ik had daar toen zo verschrikkelijk geen zin in om mijn mooie volgorde uit elkaar te halen.... ik haalde de nummers eruit die we toen speelden en stopte na het concert alles in die doos, dat zocht ik later wel uit, ik had nog een jaar! De eerste lock down ging niet lang daarna in en ik dacht er niet meer aan en toen was het onvindbaar.....spoorloos, met de noorderzon vertrokken!

🎅🎵🎶🎷🎺🎄

Ik had ondertussen een map met al heel veel muziek (met dank aan Hilde en Jan die voor mij gezocht hebben in allerlei archieven en donkere hoekjes) en nu ging ik van die 2 mappen 1 maken..... wat ik dubbel had moest in een reservemap en verder alles keurig op volgorde. Een  hele uitzoekerij en alles zit in showhoezen en die glijden steeds weg. Van veel nummers heb ik meerdere partijen, vooral van de nummers die we al lang hebben. Ik kreeg toen soms alle es-partijen (ik heb een es-instrument) voor het geval er ergens iets instond wat een ander niet had en dat kon ik dan 'invullen'  dus het gebeurt wel eens dat ik bijvoorbeeld de 1ste altsaxofoon speel, maar ergens halverwege een paar maten es-bugel. Dat geef ik dan in mijn bladmuziek meestal aan met een sterretje (toepasselijk bij kerstmuziek) of zoiets. Ik ben het enige es-instrument op de kapel en ook de enige saxofoon (en dus ook de enige altsax).
Echt een hele klus om alles weer netjes op volgorde te krijgen, op de muziek uit mijn oude map stond nog mijn eigen nummering, dus steeds kijken waar het moest. Ik deed het meteen maar in een nieuwe map en dan met tabbladen ertussen..... tussen elke 10 nummers moest een tabblad komen..... dat zoekt sneller, want omdat ik soms meerdere partijen heb en sommige nummers uit meerdere bladzijden bestaan zijn 10 nummers vaak niet 10 bladen maar meestal veel meer! En ik had ook muziek die niet op de index staat..... die dan maar helemaal achterin, dan kan ik het altijd vind als ik het nodig heb (nee, ik zorg dat die map niet weer wegraakt, ik schrijf nu op waar op hem opberg!!!)
Maar dan is het dus handiger als ik het per 10 nummers doe. Ik was zo dom om dat op de bank te doen, dat werkt eigenlijk niet goed, maar eenmaal zo begonnen ging ik maar door... maar ik zat rondom tussen muziek...... de oude map, de map met de gevonden muziek die nog niet helemaal compleet was, de nieuwe map die ik aan het vullen was (en alle ringbanden stonden open) en de muziek die los lag en af en toe gleed er wat weg.........
,,,,,,,en toen ging de bel.  Een gewonde vroeg om een EHBO-er..... het viel mee, ik hoefde eigenlijk niks te doen, maar soms is het goed dat  iemand er even naar kijkt (vooral als het op een plak zit waar je zelf niet goed naar kan kijken) en advies geeft (dat zei de gewonde al hoor, ik hoefde niet mijn tas te pakken). 


We bleven gezellig praten.... en praten..... en praten.... en ik zag een (open) map wegglijden 😂.... en praten.... en het was zo ineens donker, we zagen het niet aankomen 😂......echt, zo ineens! We moesten allebei nog eten, ik moest nog was binnenhalen (wat ik toch maar liet hangen, het was nog net zo nat als toen ik het ophing 's morgens, de beloofde zon was niet leverbaar) en ineens wist ik het..... Sint Maarten! Door het gezellige kletsen had ik daar niet meer aan gedacht! Wel eerder die dag, maar ik had nog niks klaargezet, tijd zat.... eerst het boek! Normaal heb ik alles 's morgens al op tafel staan!

Vorig jaar had ik het ook buiten gezet, maar toen i.v.m. corona en ik had het een beetje versierd. De auto had ik toen weggehaald zodat ze meer ruimte hadden...... nu deed ik dat niet en was het wel erg simpel allemaal, maar ze konden in elk geval wat lekker pakken en daar gaat het in de eerste plaats om!
Ze zongen nu natuurlijk niet voor mij, dat doen ze niet voor een onzichtbaar iemand! Maar het belangrijkste is dat ze een leuke avond hadden. Ik heb ook geen idee hoeveel er geweest zijn, er was nog veel over, alleen de zakjes chips waren allemaal weg (dat verwachtte ik al). 
Het gaat altijd goed met dat neerzetten, ik doe het ook altijd als ik niet thuis ben, want ik wil geen kikkerbil zijn! Als mensen niet opendoen/niks geven zingen ze "Hier woont een kikkerbil, die niks geven wil" en vroeger zongen we er soms ook nog achteraan "had ik dat geweten, had ik op de stoep gescheten" (waarbij we het laatste woord niet altijd helemaal uitspraken) 😁




Maar even snel buiten neerzetten, dan kunnen ze zichzelf bedienen want ik wilde echt die muziek nog verder uitzoeken en dat werkt niet als ik steeds naar de voordeur moet....... snel een tafel buiten neergezet..... bak met snoep en zakjes chips.... o... ik heb ook altijd andere dingen (potloden, kleurboekjes, stickers etc.).... dat staat op zolder.... ik zag al kinderen lopen.... laat maar, volgend jaar maar weer, alleen snoep is ook goed, ik heb genoeg! Snel ging ik verder met mijn muziek. Kwart voor 8 was ik klaar..... en ik moest nog eten. Ik gooide wat eten in een pan.... en haalde de snoep weer binnen, ik verwachtte niemand meer, maar liet het in de gang staan, voor alle zekerheid. 

Gelukkig het boek is gevonden en alles is nu op volgorde, alleen het reserveboek nog niet niet maar dat is minder belangrijk, dat doe ik in het weekend wel (ja echt!), ik had echt geen fut meer. Ik was zo stijf als een plank van het lang in één houding zitten. Het was in elk geval een blije dag en een gezellige dag! Dit geeft rust, want het spookte steeds door mijn hoofd, waar is dat boek? Nu kan ik weer gewoon de dingen doen die ik anders doe.... niet aldoor meer zoeken en mij schuldig voelen als ik iets anders doe ❕❗❕

BLIJ😍BLIJ😍BLIJ 

Ik wens iedereen een gezellige vrijdag en alvast een geweldig weekend!
Zie ginds komt de stoomboot.... hieperdepiep hoeraaaaa ..... daar is de Sint weer!
We mogen zaterdag allemaal onze schoen zetten!




2 opmerkingen:

  1. Breaking News, zo mag je het wel noemen. 🤣😂
    En de Sinteremaartenzangertjes ook al gered.
    Goed bezig, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, heel blij dat dit gevonden is...... eindelijk rust!
    Nu weer normaal doen, ik werd gek van dat zoeken.
    Vanavond persconferentie....... misschien kan het kerstconcert niet doorgaan.... maar ik heb nu wel mijn boek! 🤣😂

    BeantwoordenVerwijderen