Zoeken in deze blog

dinsdag 16 november 2021

Sint was wat vergeten

 5 december viel dat jaar op zondag en we waren bij mijn moeder. Edwin kreeg een werkbankje en gereedschap...... mijn moeder fluisterde mij in het oor dat de doe-het-zelfwinkel goedkoop timmerhout had voor kinderen. Had ik dat maar eerder geweten, dat was ook een leuk cadeau geweest.



De volgende dag bracht ik Edwin naar school en ging naar de winkel. Ik kreeg een grote doos afvalhout mee voor heel weinig geld.... rondjes, driehoekjes, latjes... van alles zat er bij... precies wat we nodig hadden. De door was loeizwaar, maar ik kreeg hem thuis. 
Ik dacht er nog eens over na.... het zou zo'n leuk cadeautje geweest zijn....... Hm...... dat kan nog steeds!
De doos pakte ik netjes in in Sinterklaaspapier, touwtje er omheen, brief erbij met een 'echt' poststempel van Madrid.... en ik zette het voor de deur. 


Ik haalde Edwin uit school en hij liep voor mij uit naar de deur.....en kwam terug..."Mamma, er staat een groot pak voor de deur in Sinterklaaspapier!" Ik ging natuurlijk snel kijken en we sjouwden het mee naar binnen. Ik las de brief voor.... er stond in dat Sinterklaas op de terugweg was en lag te slapen op zijn boot, maar wakker werd omdat hij naar de wc moest..... hij kon het lichtknopje niet vinden en in het donker stootte hij zijn teen tegen iets hards. Toen hij het lichtknopje later gevonden had kon hij zien wat het was.....  een groot cadeau dat ze vergeten waren te brengen, een cadeau voor Edwin! 
Ze hadden contact opgenomen met de PTT en die stuurden een helicopter om het op te halen en Sint hoopte dat Edwin het toch nog snel kreeg! 
Edwin zat met grote ogen te luisteren en vroeg bezorgd: "Zou hij nog last van zijn teen hebben?"
Het cadeau werd uitgepakt..... hij vond het geweldig! 

En toen was het cadeau compleet, er kon gewerkt worden


2 opmerkingen:

  1. Geweldig idee, van je, grandioos!
    Je maakte hem er erg blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de Sinterklaastijd was ik altijd erg creatief hahaha, ik had overal een oplossing voor. Zo was het toch ook veel leuker dan gewoon met die doos hout aan te komen?

    BeantwoordenVerwijderen