Zoeken in deze blog

donderdag 4 november 2021

Gedraag je!



 


Echt, ik was steeds van mening dat iedereen zelf moet weten of hij gevaccineerd wil worden of niet, al hoopte ik dat er niet veel weigeraars zouden zijn. Ik ging er dan wel vanuit dat mensen een goede reden daarvoor moeten hebben..... eentje die ik begrijpen kan zelfs als ik het er diep in mijn hart niet mee eens ben. 
Maar het begint zo zoetjes aan te veranderen bij mij.............. ik ben die reacties van de antivaxers zo verschrikkelijk zat dat ik ze het liefst vast zou willen binden en ze eigenhandig een spuit in hun armen dart!!


Ik geef toe dat gevaccineerden ook niet steeds moeten roepen dat het oplopende aantal besmettingen de schuld van de niet-geprikten is......  dat vind ik te kort door de bocht. Het is vooral de schuld van mensen die zich niet aan de regels houden en denken dat alles weer kan. Die zich niet laten testen als ze ziekteverschijnselen vertonen en dan wel gewoon overal naartoe gaan. Dat kunnen zowel geprikten als ongeprikten zijn.
 Het kan ook de schuld zijn van de mensen die met een valse QR-code overal binnenkomen zonder te testen.  
Ook al lopen de ongeprikten een grotere kans op besmetting en daardoor dus besmettelijk te zijn, er zijn zat wel-geprikten die denken dat ze nergens rekening mee moeten houden.

Er zijn verschillende soorten anti-prikkers...... het meest opvallend en irritant zijn de schreeuwers, die overal op facebook en elders hun domme reacties achterlaten. Sorry, maar de reacties van die schreeuwers zijn meestal echt dom ..... ze kakelen als een kip zonder kop. Ze hebben ergens wat gelezen en geloven alles wat niet van de deskundigen komt..... zelfs als het volkomen onbekenden zijn en het zo onlogisch is dat zelfs een kleuter het niet gelooft. Die vaak ook ontkennen dat het virus bestaat en zeker weten dat er geen coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Die overal een bevestiging van hun eigen gedachtenkronkel in zien! Plaats een foto van een ziekenhuis waar een leeg bed staat dan zeggen ze meteen : "Zie je wel...ze liegen, het is niet vol" Het kan zomaar een foto van 10 jaar geleden zijn, maar ze controleren niks als het koren op hun molen is. Daarbij kunnen de meeste van die mensen ook nog eens geen foutloze zin plaatsen (en ik tel de fouten die mogelijk met dyslexie te maken hebben niet mee, dat verschil zie ik wel over het algemeen).  Onsamenhangend en daardoor moeilijk leesbaar! Onaardige reacties, vervelend, drammerig, schreeuwerig. En steeds dezelfde zinnen overal onder.
Daarbij reageren ze vaak ergens op wat helemaal niet over corona gaat met hun antivaxgedoe..... het maakt niet uit waar het over gaat, ze weten er altijd wel een antivaxverhaal van te maken. 
En dat zijn dus de reacties die mij zo tegenstaan.... bij die mensen wil ik hun arm als dartbord gebruiken!
En dan de bedreigingen naar o.a. ziekenhuizen..... dat getuigt ook niet van enig verstand. Eigenlijk komt het merendeel van die groep niet erg intelligent over..... maar ze overschreeuwen het. Er zijn ongetwijfeld ook mensen die wel dezelfde mening hebben als die schreeuwers, maar een stuk verstandiger zijn en zich niet of nauwelijks laten horen. 

Dan zijn er ook de mensen die vanwege hun geloof zich niet willen laten prikken..... ik ben het daar eigenlijk niet echt mee eens, maar het is hun goed recht en ik vind het nog altijd een betere reden dan geloven dat het allemaal één groot complot is. 

Er zijn ook mensen die een goede reden hebben om zich niet te laten prikken.... een weloverwogen mening.... die ik meestal niet deel, maar die ik wel begrijpen kan. 
Als die mensen zich bovendien keurig aan de regels houden dan heb ik met die mensen geen enkele moeite. Ik vind het jammer, maar als ze wel rekening met anderen houden hebben die anderen er geen last van! Het is hun goed recht om zich niet te laten prikken en ze hebben er zelf het meeste last van omdat ze zich vaker moeten laten testen (wat ik overigens terecht vind) en toch vaak door gevaccineerden met argwaan worden bekeken. En ja, ik weet het.... gevaccineerden kunnen ook besmet raken en een ander besmetten, maar die kans is wel kleiner. Ook al loopt de werking van het vaccin terug (vooral bij ouderen), de kans om besmet te raken en een ander te besmetten is nog steeds kleiner. 
Ze moeten wel thuisblijven als ze ziek zijn, verkouden etc. .... en/of zich laten testen.  
Ik was vorige week één dag ziek.... niet eens de hele dag.... ik heb meteen alles afgezegd. Het was snel over en het waren geen typische coronaklachten, maar toch bleef ik wat langer thuis en deed ik een sneltest voor ik ergens naartoe ging..... voor alle zekerheid! 

En iemand die om gezondheidsredenen niet geprikt kan worden heeft naar mijn idee toch echt de beste reden! Voor die mensen vind ik het echt moeilijk! Waarschijnlijk zorgt hun gezondheid er toch al voor dat ze snel ziek kunnen worden en dan kunnen ze ook nog eens geen bescherming van het vaccin krijgen!

Op de reacties van die eerste groep (de schreeuwlelijken) ga ik niet in..... het heeft geen zin. Veel mensen reageren daar ook weer te fel op..... niet goed natuurlijk, gewoon laten zeuren, scheelt een hoop tijd en ergernis. 

Van de anderen zie ik minder reacties .... maar dat zijn mensen met wie ik evt. wel het gesprek aanga. We kunnen allebei onze mening geven zonder de ander de grond in te stampen.... zo hoort het. 
Zo'n gesprek heb ik ook wel eens met een echte wappie gehad...... geen probleem, we waren het alleen niet met elkaar eens, maar dat ging zonder schelden en schreeuwen! Zo zou het altijd moeten gaan. 

Laat die schreeuwers nou eens gewoon in hun eigen sop  gaarkoken..... niet op reageren, want ze kunnen geen normaal antwoord geven. 
En probeer een ander niet altijd van het tegendeel te overtuigen.... vooral met een reactie op facebook gaat dat echt niet lukken. Een echt gesprek is beter..... als je zo iemand kent moet het mogelijk zijn om allebei gewoon je mening te geven zonder te ander af te kraken en als dat niet lukt.....gewoon stoppen! 

Ik ben ook het gezeur over de regering zat! Nee, ze doen niet alles goed, maar het is ook geen simpele taak. Ja, ze hadden verwacht dat het versoepeld zou worden en het tegendeel is het geval...... had je wat anders verwacht dan? De cijfers lopen weer op, dan zal het strenger moeten en eigenlijk denk ik dat het nu nog niet streng genoeg is, maar ja..... ze moeten toch wat.... al die eigenwijze Nederlanders die niet willen luisteren en het zelf allemaal veel beter weten en elk plan afkraken..... verzin maar eens iets dat wel goed valt en nageleefd wordt. 
Ze reageren op de cijfers, dus zijn ze eigenlijk altijd te laat, maar ze hebben geen glazen bol en volgens mij ook geen paranormale gaven dus het kan niet anders. Als ik het moest regelen had ik na een week het bijltje er al bij neergegooid! Wat een gezeur, ze kunnen het echt niet goed doen..... mijn baan zou het niet zijn! 
En dat ze steeds de regels veranderen..... ja, dat komt in de eerste plaats door meer of minder besmettingen en daarna door de protesten die soms misschien terecht zijn, maar vaak vooral gezeur! 
Maar ja, als ze weten dat mensen zich niet aan de regels houden willen ze proberen regels te bedenken waar de mensen zich wel aan houden! Dat veroorzaakt de veranderingen telkens. Als er niet zo gezeurd zou worden zou het waarschijnlijk veel gelijkmatiger zijn. 
We moeten gewoon eens doen wat er gezegd wordt.... het is niet bedacht om ons te pesten! Dat het niet altijd is wat we graag willen komt omdat het virus niet van tevoren aankondigt waar, hoe vaak en hoe ernstig het zal gaan aanvallen. Het zegt ook niet of het van plan is zich te muteren. Er is dus altijd 1 heel onzekere factor.... het virus! En probeer dan maar eens plannen te maken waarmee je perfect het onvoorspelbare virus bestrijdt, waar we zo weinig mogelijk last van hebben en wat voor iedereen even eerlijk/oneerlijk is. 




En dan wordt er vaak gezegd dat er meer de nadruk gelegd moet worden op gezond leven. Dat is natuurlijk heel belangrijk, daar ben ik het helemaal mee eens....... maar volgens mij weet iedereen dat wel! Het is toch algemeen bekend dat mensen met overgewicht het slechter hebben als ze corona krijgen. Iedereen weet dat bewegen goed is voor ons..... dat hoeft niks ingewikkelds te zijn, gewoon wandelen en liefst flink doorlopen is al heel goed! Iedereen weet dat gezond eten beter voor ons is.
Moet er dan elke keer weer gezegd worden dat we gezonder moeten leven. Gezonder leven is niet meteen de oplossing. Allereerst duurt het een tijdje voor je de voordelen daarvan volledig kan benutten. 
Slank zijn is ook beter, helemaal mee eens. Maar vergeet even niet dat de oorzaak van obesitas niet voor iedereen hetzelfde is en dat het dus niet voor iedereen even op te lossen is met 'even' lijnen. 
Bovendien is niet iedereen die gezond leeft ook echt gezond...... je kan nou eenmaal iets mankeren dat je met gezond leven niet oplost. Dan blijft het natuurlijk goed om zo gezond mogelijk te leven, maar dan zal dat echt niet voldoende zijn. In een gezond lichaam krijgen virussen minder kans om toe te slaan, maar het is zeker niet uitgesloten...... het is dus naar mijn idee niet DE oplossing, het is één van de vele dingen die meehelpen om niet ziek te worden. 
Daar horen ook de bekende gedragsregels bij en de vaccinaties... maar het één sluit het ander niet uit. 


2 opmerkingen:

  1. Eerlijk gezegd luister en kijk ik alleen nog maar naar de persconferenties. Niet meer naar de talkshows vol deskundologen, ook niet naar echte wetenschappers. Naar wappies al helemáál niet en demonstranten kunnen me de pot op.
    We zijn overvoerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wappies zijn verschrikkelijk! Demonstranten ook..... wel afhankelijk van waar ze voor demonstreren en hoe ze zich gedragen!
    De reacties op facebook zijn vaak niet normaal meer.

    BeantwoordenVerwijderen