Zoeken in deze blog

zaterdag 27 november 2021

Mijn Kerstige vrijdag met een vleugje Sint en jaarwisseling.

 Ik maakte er een rustige vrijdag van..... lekker even. Ik liep rond in een oud shirt met een joggingbroek....haren zagen eruit alsof ik in een orkaan had gefietst.... dat moest 's middags weer goed komen....lekker in bad en haar wassen. Ik had dat donderdagochtend willen doen voordat ik naar de tandarts zou gaan. Door een telefoongesprek (wel een gezellig gesprek) kwam ik in tijdnood en werd het een snelle douche...... geen probleem, is ook goed. 

Tussen de middag stond ik in de keuken om de lunch klaar te maken en tussendoor alvast wat af te wassen.... ik was niet elke dag af omdat ik meestal maar heel weinig heb.... maar nu moest het echt weer. 
Er stond een busje voor mijn deur.... een bedrijf dat ik niet kende, maar iemand was wat aan het zoeken in het busje. Ik verwachte geen pakje.... er staan wel vaker busjes voor de deur die niet bij mij moeten zijn, maar toch.... hij stond wel erg precies voor mijn huis. 
En je hoor, met een flinke doos kwam hij mijn erf op..... ik was verbaasd, maar zag toen dat het bloemen waren..... ik werd helemaal blij.... bloemen.... waar zou ik dat aan te danken hebben en van wie? Wat een verrassing! 
O..... "Hé... halloooo, het is niet voor mij, het adres klopt, maar de naam is van de buren!" De jongen kwam terug en pakte het pakket weer aan..... jammer! 




's Avonds naar de kapel...... de laatste keer voorlopig, want het begint na 5 uur.... dus het is weer even over en sluiten. Ik speelde slecht... het wilde niet.... mijn kaak protesteerde, mijn lippen blubberden 😂, mijn vingers deden niet wat ik wilde bij de snelle stukjes..... prut dus, maar het was wel gezellig.
Ons Kerstconcert zou al niet doorgaan, maar daarom zouden we de laatste repetitie voor dat afgelaste concert een foute kersttruienavond houden.... op 10 december dus.
Dat gaat nu ook niet door, maar doordat iemand toevallig een foute kersttrui meehad (iemand had die voor hem meegenomen) vonden we dat hij die dan maar moest aantrekken....  we speelden kertsliedjes....  en toen ik thuis kwam waar ik nog geen kerstversiering maar wel Sintversiering heb zag ik siervuurwerk in de verte..... ik denk dat ik maar op zoek ga naar paaseitjes, vast wel lekker bij de oliebollen en champagne..... het wordt weer alle feesten ineen vieren..... Sinterkerstoudennieuwpaas! 
Tegenwoordig kunnen Paas en Pinkster gewoon op 1 dag vallen! Het is voorlopig voor 3 weken, maar ik ga er vanuit dat het langer gaat duren.... misschien nog strenger, heel misschien iets soepeler.... we wachten het maar af.
Zaterdag naar 2 verjaardagen..... de eerste in Volendam, daar had ik al eerder een doos voor klaarstaan met iets voor elke verjaardag die ik daar gemist had.... daar zit voor iedereen dus wat in en voor 1 persoon zelfs 2 en dan een cadeautje voor de jarige (en nog eentje in de doos voor haar vorige verjaardag). Dat wordt een bliksembezoek.... "van harte gefeliciteerd, asjeblieft... die is voor jou en dit is voor iedereen, doeg.... ik ga er weer vandoor, fijne dag verder! 
Daarna naar Purmerend voor de volgende verjaardag. 

Dat we voorlopig geen muziek meer hebben komt eigenlijk voor mij niet slecht uit..... want volgende week zal ik dan toch echt dat plaatje met 1 tand in mijn mond krijgen..... en dat zal waarschijnlijk vervelend spelen (ik merkte het al als die kroon er weer opnieuw ingezet was, de stand was dan toch iets anders)..... ik zal misschien kleefpasta nodig hebben... dat probeer ik liever thuis uit. 
En als ik het woord kleefpasta hoor denk ik aan lang geleden.... aan de tijd dat er nog gerookt werd tijdens de repetities..... kan best.... tijdens het spelen stop je hem in de schroef van de lessenaar (schroef met een soort oog) en hadden ze even niets te spelen dan werd er weer gerookt. Gelukkig is dat niet meer. Maar goed.... in die tijd..... was er iemand met een kunstgebit dat regelmatig kleefpasta nodig had, meerdere keren op een avond ging het gebit er even uit, kleefpasta erop en weer in de mond en verder spelen. Maar die ene avond..... haalde hij snel zijn gebit weer uit zijn mond.... i.p.v. kleefpasta had hij ventielolie op zijn gebit gedaan (dat is om de ventielen van de instrumenten te smeren en dat zat ook in zijn koffer). Griezel, wat zal dat een vieze smaak zijn geweest. 

Ach en ik vroeg mij toch al af hoe lang ik nog door zou gaan met die oplopende cijfers..... nu hoef ik daar nog niet over na te denken. 

Op naar de boosterprik! En alweer een nieuwe virusvariant (omikron).... met zoveel verschillen (30) dat de kans erin zit dat het vaccin daar niet tegen helpt..... hopelijk valt het mee, maar er moet wel rekening mee gehouden worden, dus sluit de grenzen..... geen virus mag erin! Wel eruit! Het is overigens al in België aangetroffen.

4 opmerkingen:

  1. Helaas, geen bloemen voor jou. ☺
    Het leven ligt weer even stil. Het zal nodig zijn maar ja, toch jammer. Het scheelt dat het herfst/winter is.
    We kijken dan maar uit naar het lagen sinterkerst-enz-feest. ☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De bloemen vond ik wel jammer ja.... ik heb ze niet gezien, de doos was nog dicht, maar juist een onverwacht cadeautje is altijd extra leuk!
    Er moest in elk geval iets gebeuren, de besmettingen rijzen de pan uit. En hoe minder mensen elkaar ontmoeten hoe kleiner de kans op besmettingen en dat geldt natuurlijk voor alles....daarom was er vorig jaar ook vrijwel geen griep.
    Zelf heb ik geen probleem met de maatregelen, ik denk dat strenger beter was, maar ja, de mensen willen niet meer meedoen en dat maakt het moeilijk. Gisteren sprak ik nog iemand die zei: "Ik ben er klaar mee, ik doe niet meer mee".
    Het probleem is dat mensen kijken wat niet kan en niet wat wel kan..... en ze willen niet snappen waarom het nodig is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 8 opmerkingen
    Susanne Bout
    Ventielolie... 🤣🤣🤣🤣
    Voor zover ik wist was de deltavariant de laatste, vóór deze nieuwe variant genaamd omikron. Maar omikron is de 15e letter van het Griekse alfabet, dus bestaan er dan nog epsilon, zèta, thèta, ètha, jota, kapa, lambda, mu, nu en xi varianten?

    Ans Dekker-Martis
    Dat vroeg ik mij ook al af.... ik ken niet het hele rijtje, maar weet wel dat er wat tussen zit, ik miste beta en gamma ook al. Maar er zijn varianten geweest die het niet overleefden.

    Giusy Scarfo
    Ans Dekker-Martis nu lijkt teveel op "new", xi is de naam van de Chinese president, misschien teveel associaties?

    Ans Dekker-Martis
    hm.... zit wat in. Maar dan blijven er nog heel wat over.... die zullen dan wel van verdwenen varianten zijn, maar nooit geweten dat het er zoveel waren

    Susanne Bout
    Ans Dekker-Martis
    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Varianten_van_SARS-CoV-2
    Varianten van SARS-CoV-2 - Wikipedia
    NL.M.WIKIPEDIA.ORG
    Varianten van SARS-CoV-2 - Wikipedia
    Varianten van SARS-CoV-2 - Wikipedia

    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout Dank je, dat is duidelijk!

    Bert Bollebakker
    Leuk verhaal Ans en veel succes komende week bij het plaatje zetten in Almere!

    Ans Dekker-Martis
    Dank je. Dit moet bij mijn eigen tandarts (moest afgelopen donderdag, maar toen was er een fout gemaakt die gelukkig ontdekt werd voor ze aan het sloopwerk begon..... de verkeerde tand zat eraan), maar voor de plakbrug moet ik dacht ik 2 keer naar Almere.

    BeantwoordenVerwijderen