Zoeken in deze blog

zondag 21 november 2021

Veranderingen.... er komt geen end aan.


 De laatste jaren kom ik niet zo vaak meer in Arnhem en daar heeft corona alles mee te maken. Van de zomer was ik er ruim twee weken en dat was weer heerlijk.... met de verjaardagen van Wesley en Edwin lukte het niet vanwege de slechte bereikbaarheid per NS die dag. 
Ik weet niet hoe het verder loopt, misschien met Kerst, maar niks is zeker in deze tijd. Hoe dan ook, er verandert weer veel! Toen ik er van de zomer was zat de prijsmepper al een tijdje in een ander pand, maar ik had het nog niet gezien.... prachtige zaak geworden en ik ben daar meerdere keren geweest in die periode. Veel mooier dan het pand waar ze daarvoor zaten en veel ruimer.


Ondertussen hoorde ik dat Action ernaast zou komen en dat is ondertussen gebeurt.... geweldig..... naast elkaar en vlak daarbij Die Grenze, ook al zo goedkoop....  Kik en Zeeman vlakbij.... een heerlijk hoekje. Het Musiskwartier werd zo wel erg leuk.
Na las ik van de week dat de Hema verhuizen gaat....... die zit al langer dan ik leef op dezelfde plek.... ook daar kwam ik graag en vaak. Ze gaan naar de plek waar nu Die Grenze zit..... geen idee waar die dan naartoe gaat........ik zal hem missen op die plek.... maar ook de Prijsmepper vertrekt........ nou was ik zo blij met die winkels op een rijtje en nou gaat alles weer weg. Of de Prijsmepper ergens anders weer opduikt in Arnhem weet ik niet. Ik hoop van wel en graag dan in het centrum in de buurt van andere winkels waar ik graag kom. Die Grenze..... daar zat eerst C&A in....die vertrok en kwam niet terug in het centrum. Jammer, want juist bij die C&A kwam ik graag, ik slaagde daar altijd! So Low heb ik al meerdere keren zien verhuizen..... Xenos zit al een tijdje op een andere plek dan eerst.... de Voordeelboekenwinkel sloot na jarenlang opheffingsuitverkoop en kwam weer even verderop tevoorschijn in een kleiner pand. 

H&M wil naar de Gruyterpassage (die staat al half leeg), maar de NewYorker zit er nog, dus die moet ook weer een andere plek hebben (dit zijn winkels waar ik niet veel kom, dus voor mij minder belangrijk. 

Maar alles blijft veranderen! De Bijenkorf werd Primark.
Mijn oorbellenwinkel (alles 1 euro) verhuisde en verdween, er kwam een andere op een andere plak, dat zag ik pas toen die ook weer verhuisd was..... maar ik vond ze in een pand waar eerst al jarenlang een schoenenwinkel was. Toen ik er nog eens kwam kreeg ik de indruk dat het niet dezelfde winkel meer was, ook al hadden ze er veel oorbellen voor 1 euro..... de keer erop zat er heel iets anders in.
V&D zat er vlakbij en die er overal weg. La Place kwam weer terug in het pand waar van alles wat inzat. Ik was blij met La Place.
TKMaxx kwam in het V&D-pand...... La Place vestigde zich ernaast (een stukje van het V&D- pand, maar nu van hun alleen en eigen ingang etc.)...... La Place is daar helaas ook alweer verdwenen......  daar aan de overkant zat eerst ANWB en nu Cool Blue en de Kijkshop zat er en nu een eettent.....  is dit nog te volgen?  Bristol verdween uit het centrum, Popocatepetl is weg, Pippoos verhuisde.
Elke keer als ik er kom denk ik dat ik in een andere plaats ben..... niet elke verandering vind ik een verbetering.
Sommige veranderingen weet ik niet goed.... dan denk ik alleen "Dit zat er toch niet? Maar wat zat er eerst dan?" 
Ik hoop dat ze nu even stoppen, ik word er een beetje gestoord van..... ik winkel graag in Arnhem, maar het is steeds een verrassing waar ze nu weer naartoe zijn gegaan! 
Maar volgens mij zit Kik nog op dezelfde plek (hoeraaa), net als de Haphoek van Ratelband en Zeeman en Flying Tiger. 
In elk geval is het niet moeilijk om in Arnhem iets te eten of te drinken, eettentjes/terrasjes genoeg (maar toch mis ik La Place!).  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten